Отговори
# 135
"Ежедневностите" не са голям проблем, ако има доходи някакви, все ще се справи. Ще е трудно, но няма да трепери като животно от страх.
Авторке, пиши какво мислиш след като прочете нашите постове по темата.

# 136
  • Варна
Снощи станах свидетел, без да искам на физическо насилие над жена. Този крещеше и и удряше шамари на центъра на оживен квартал. След всеки шамар тръгваше на някъде, а тя подтичваше след него и ревеше. Спрях се и  си изкарах телефона с мисълта да звъня на 112, още докато успея да набера и да ми вдигнат те бяха изчезнали зад ъгъла. Стомаха ми стана на топка, ужасна гледка. Акъла не ми го побираше защо тя тичаше след него като кученце, защото той де факто не я държеше, във всеки един момент можеше да се обърне и да тръгне в другата посока. Може би не мога да погледна през нейните очи ... обича ли го, зависима е финансово ли Sad

# 137
  • Най-красивата страна
Писах по-назад в темата,че проблема не е в манджата.Той за друго ще се заяде.
 Вижте заглавието на темата.Момичето осъзнава,че това е тормоз.
Но не пита как да се отърве от насилника,а как да оправи нещата.

# 138
Да, Вени - пита как да се справи, но няма начин се справи в тая конфигурация, трябва да го разбере.

# 139
Всички дето написаха "сама си си виновна" по-горе, милената К, гал , салсиша и други , са невероятни грубиянки. Добрички в други теми, тук удрят и бият словесно, не се различавате много от великия български мачо.Особено Салсишата, такава мила и добра, компетентна и обгрижваща чужбинската английска тема, тука груба, мачкаща, щото виждаш ли тя е додрапала до заветната чужбина.Пази боже , сляпо да прогледа.

# 140
  • Пловдив
Авторке, постъпваш правилно, защото точно сега ти трябва да си полезна на бебето си най-много от всичко, а не да прислужваш на г..за на питекантропа (много ми допадна на Кака Сийка определението). Не прави грешката да се връщаш, ако започне да те натиска мъжът ти или майка му, загрижена, че тя пак трябва да си поеме отрочето.

# 141
  • София
Сега пак ще ми наскачате, ама колкото по-трудно и е да се справи седно бебе и домакинство, толкова по-малко вероятно е да напусне насилника.
За да си събереш багажа и да се махнеш е нужна сила и организираност, изобщо способност да се справяш решително с проблемите. Независимо дали те са една манджа или един биещ тъпанар.

Иначе нещата затъват в оправдания, ама аз защото детето не може и секунда безмен, ама той се държи така, защото не разбира, ама аз ще се оправя или ще му обясня и ще се оправят нещата.
Не, няма да се оправят.
Не, той няма да стане грижовен и разбиращ съпруг.
И не, няма как да оправиш нещата.

# 142
Тези, дето обясняват, че една манджа си е нищо, някакви си 15-ина минути, защо не пишат каква е причината мъжът да не отдели тези 15 мин., като се върне от работа /а в случая даже няма и връщане, той просто си е вкъщи, не разбрах даже защо.../, за да сготви.

И, да, на мен 4-месечното ми бебе беше най-важното, преди готвене, пране, гладене, чистене. Дори и като спи, нещата като къпане и ядене се вършеха супер бързо, защото може да се разплаче или задави примерно. Извеждах го два пъти на ден по 2-3 часа, при хубаво време и повече.

Когато можех, готвех и чистех, разбира се, но понеже аз така смятах за добре, а не, защото мъжът ми ме кара.

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 17:10 от Natali_

# 143
  • Варна
Само едно ще кажа, длъжна съм на СИНА си. Да го нахраня, да го облека, да му създам комфорт. Само на него! Баща му си е възрастен индивид без физически и ментални проблеми, ей там е кухнята, там е тенджерата и черпака!

# 144
  • Най-красивата страна
Не само Мунчо,ами и кърмачката трябва да се храни добре.Като кърми,тя не може да яде каквото и падне.Добре е и за нея да успее нещо да си приготви.

Тя писа,че Мунчо имал изисквания към нея -да има манджа и да е чисто.и тя се е съгласила.
Обаче не се е сетила,че  също би трябвало да има някакви изисквания към него,например и той да помага вкъщи.Като не може да готви манджа,той все ще успее две яйца да изпържи.
Като не ще той да чисти,един робот да и купи...

# 145
  • София
Такива хора се намират като краставите магарета. След като тя го е обгрижвала с години, и той е изисквал чистене и готвене, явно това е нейната идея за семейство. Ако беше на 20, ще помисля че е млада и глупава, но на 31 - това вече си е манталитет. Единствено може да попаднеш на човек, който принципно не посяга, но това вече си е късмет, аз не бих разчитала.
Да, всеки може да сбърка с бащата на детето си, но посягането е червената линия, от която за мен няма връщане назад.

Когато бяхме без дете (дъщеря ми у нашите) или впоследствие преди да родя брат й - и аз готвех повече, и повече гости посрещахме, но насреща имах помощ за други неща. Сега вече каквото ми е кеф и колкото мога, все пак наближавам 50.

Хаха, робот ще купи, те не са без пари, а има и бърсане на прах, подреждане на дрехи, чистене на баня... Роботът не е панацея

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 17:58 от Cuckoo

# 146
Моя приятелка се раздели с приятеля си - дерибей, щото не стига, че я унижаваше нон стоп и я командваше, ами почна и да посяга. Ей, бях много щастлива, че се отърва от него. НО! след няма и два месеца се събраха и какво направиха... ожениха се и дете си имат. Той продължава да си я унижава пред приятели и познати, а какво правят в къщи вече не знам, защото се отказах от това приятелство. Не мога да стоя да гледам покорното и робуване на този мамин убавец-страхотен и най-прекрасен на света. Ама нали има онази поговорка „не е луд, който яде баницата”..
Надявам се авторката да има силите наистина да се откъсне от този човек и да продължи напред.

# 147
Всички дето написаха "сама си си виновна" по-горе, милената К, гал , салсиша и други , са невероятни грубиянки.
Ах, простете. Ако не тя, кой е виновен, че да идем да го набием?

# 148
Е да се върнеш при насилник - наистина сама си си виновна.

# 149
  • Sofia
Първо, тя не е виновна, че той ѝ е посегнал два пъти. Независимо какво е направила или не, нищо не оправдава подобно поведение.
Второ, често жертвите са един вид емоционално зависими от насилниците, което ги кара да се връщат при тях. Тогава раздялата не е обикновена раздяла, а е наистина трудна и е нужна много силна воля и подкрепа от трета страна за да може жената да се справи.

Общи условия

Активация на акаунт