Отговори
# 195
Трите опорни точки за всяка пързалка - свекърва, лош мъж и бебе.

Чудно, че няма време да готви и чисти, но намира време за форума, в процес на събиране на багаж и гонене. Хубав замисъл, но издиша историята.

# 196
Съгласна съм, че след утихване на бурята покрай започването на новия живот Меги трябва да си даде сметка защо се е стигнало до там, да разбере, че и тя трябва да промени нещо в себе си, за да не попадне пак на подобен.
Но мен ме изуми и малко отврати как някои жени тук започнаха да дават съвети как да се справя по-добре с домакинството и гледането на бебето, ужасно ми се стори това. Надявам се да са писали така, защото не са обърнали внимание, че той я е удрял... въпреки че самата дума "изискване" в семйство ми стои не на място, особено пък с малко бебе и трудно се преглъща.
Та дано все повече мъже осъзнаят кои са, как да подкрепят семейството си и по-малко жени  да дават съвети на други малтретирани жени как да са по-продуктивни в задоволяване на "изискванията" на бея.

# 197
Но мен ме изуми и малко отврати как някои жени тук започнаха да дават съвети как да се справя по-добре с домакинството и гледането на бебето, ужасно ми се стори това. Надявам се да са писали така, защото не са обърнали внимание, че той я е удрял... въпреки че самата дума "изискване" в семйство ми стои не на място, особено пък с малко бебе и трудно се преглъща.
Четене с разбиране се нарича. Съвети как да си организира домакинството не съм давала, но изразих сериозни съмнения за истинността на историята.
Авторката е новорегистрирана с 1 тема преди това, в която пише
Скрит текст:
Имам бебе на 4 месеца. От самото раждане е научена да спи при мен (не го считам за грешка, на мен не ми пречи). Проблемът е с дневният сън. Когато я накърмя и тя заспи, при опитите ми да я оставя на леглото се събужда. Дори и да успея да я оставя сънят й не трае дълго 10-15мин. Случвало се е да има дни, в които да пропусне дневният сън. Аз си мисля, че е точно заради липсата ми в леглото до нея.
Моля за съвет какво мога да направя! Благодаря предварително!
В настоящата тема спомена за физическия тормоз след настоятелните подканения от съфорумките да каже в какво се изразява тормоза защото такъв не беше описан. Чак след като я попитаха дали й е посегнал физически тя написа "Да, и то пред детето" (цитирам по памет). Лаконично изречение с намек на физически тормоз, но никъде в прав текст не го е писала.
И как да повярвам в тази история след като за половин ден успя да се изнесе с бебето и багажа.
Ако все пак темата не е пързалка, то авторката ще повтаря този модел многократно. Аз не виждам от нейна страна нито едно планирано действие.

# 198
  • Най-красивата страна
Писах,че е възможно тя да се организира и да сготви нещо.
Но дори да го направи,той ще намери друг повод да я тормози,защото е типичен насилник.
 Тя си мисли,че проблема е в това,че не се справя с домакинските задължения.А според мен,мъжа и просто иска да я смачка.

# 199
  • София
Има и жени, които дават бельото на мъжа си, след като се изкъпе. И голямата гордост е, че той им носел цялата си заплата и те я разпределяли и определяли кое и как ще се купува вкъщи. В къщи се претрепват и си почиват на работа. Обаче ха са възразили нещо - ха са изяли един шамар.
Спор няма, че и уж интелигентни хора посягат, но една равностойна жена няма да позволи втора такава случка.
ММ също от известно време се опитва да ми каже: "Ти знаеш ли какви мъже има?", т.е. съм случила с него. При което насмешливо обяснявам, че те си вървят комплект със съответните жени.

# 200
И 7 години е живяла с този мъж.

# 201
ее123456 за какво четене с разбиране пишеш? Нито съм визирала персонално теб, нито засегнах в този си пост това, че подложи под съмнение историята. Имаше други потребителки, които и след заяваването в прав текст на Меги, че е била подложена освен на психически, а и на физически тормоз продължиха със "съветите" за домакинство.
След като реплекирате поста ми, тогава ще кажа, че и от първия пост на Меги по темата личи, че е тормозена - един нормален мъж, като вижда, че жена му не се справя с новороденото и домакинството, би помогнал и я подкрепил - различни жени има - не всички се справят добре след раждане. Ако беше някоя кукла, нямаше да пише из форума за съвети, а да си гледа маникюра.

# 202
Здравейте отново!
Останах наистина възмутена и доста разочарована бих казала от някои постове. Да, всеки има право на мнение. Това къде какво съм писала, кога съм регистрирана кога и как съм се изнесла.
За информация на хората, които се съмняват в мен- форумите се четат и без регистрация. Този сайт е единственият, в който можеш да получиш адекватен съвет. Отдавна се бях решила да пиша.
Не мисля, че дължа обяснение ,но го направих. Сслед като съмненията Ви са толкова много защо изобщо се занимавате да обсъждате темата?!

# 203
Има и жени, които дават бельото на мъжа си, след като се изкъпе.
Тъй беше, опитвала съм да го накарам да си взема сам дрехите, не става.И като пита къде му е нещо си ,ама точно определена тениска примерно ,казвам у съседите, пак не хваща ред.Но това преди поколение  и половина ,днес вече жените не търпят такива  екземпляри.И все пак ги има още.За жалост.

# 204
Здравейте отново!
Останах наистина възмутена и доста разочарована бих казала от някои постове. Да, всеки има право на мнение. Това къде какво съм писала, кога съм регистрирана кога и как съм се изнесла.
За информация на хората, които се съмняват в мен- форумите се четат и без регистрация. Този сайт е единственият, в който можеш да получиш адекватен съвет. Отдавна се бях решила да пиша.
Не мисля, че дължа обяснение ,но го направих. Сслед като съмненията Ви са толкова много защо изобщо се занимавате да обсъждате темата?!

Доста смел изказ за образа, който се опита досега да изградиш. Говорила ли си така и на благоверния?

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 11:22 от Iza_

# 205
Боже Господи какъв образ да изграждам?!
Човек иска да сподели нещо с някого, а не знам какво не прочетох.

# 206
Здравейте отново!
1. По отношение на възмущението и разочарованието . Случва се, когато имаш сериозна предварителна нагласа какви коментари ще получиш, ако се оплачеш от свекърва+лош съпруг. Истинността на темата няма да я коментирам, но доста издиша според мен.
2. Пълна глупост е това, отново според личното ми мнение. Има достатъчно организации, които помагат на жени, жертви на насилие, но всичко си остава между двете страни. Тръпката да си "анонимна звезда"  в Бгмамма я няма.

# 207
  • София
Боже Господи какъв образ да изграждам?!
Човек иска да сподели нещо с някого, а не знам какво не прочетох.
Като споделяш, ние ти посочваме грешките. Ти действащ съвет ли искаш или само да ти олекне и да ти кажем, че си права?
Права си, но ако останеш с този човек, нищо няма да се промени.

# 208
  • Насред хаоса
Баба ми беше такава. Само че дядо ми не беше някакъв страдащ от мании за мъжко "величие" като много днешни пикльовци, които и идея си нямат какъв е бил животът тогава, ама се мислят за големи мъже. Съвсем разбран и с уважително отношение си беше, но тя самата си държеше да му носи и подрежда бельото, докато се къпе, че да имал какво да облече, като излезе от банята?!?!?! Ами реших нещата, като изтърсих веднъж въпроса какво му има на дядката, та не може сам да си намери и подбере дрехите. Той чул и й забрани, за да не мислели внуците му, че нещо не е у ред.

# 209
Баба ми беше такава. Само че дядо ми не беше някакъв страдащ от мании за мъжко "величие" като много днешни пикльовци, които и идея си нямат какъв е бил животът тогава, ама се мислят за големи мъже. Съвсем разбран и с уважително отношение си беше, но тя самата си държеше да му носи и подрежда бельото, докато се къпе, че да имал какво да облече, като излезе от банята?!?!?! Ами реших нещата, като изтърсих веднъж въпроса какво му има на дядката, та не може сам да си намери и подбере дрехите. Той чул и й забрани, за да не мислели внуците му, че нещо не е у ред.

Еххх, разсмя ме, но и ме умили - има и готини мъже - като твоя дядо например People Couplekiss

Общи условия

Активация на акаунт