Отговори
# 225
  • Най-красивата страна
Насилникът се чувства силен ,когато знае,че жертвата му няма семейство зад гърба си,няма собствен дом,няма достатъчно средства,няма на кого да разчита.Тогава той започва да я тормози още повече,защото знае,че тя няма къде да отиде и кой да и помогне.

# 226
Аз дори не мисля, че мъжът ѝ е специално агресор, а един откровен простак, примитив и грубиян. Те такива така ги разрешават ситуациите – ако не им изнася нещо, влизат с тупаници. Примитив и идиот – да изгони посред зима бебето и айде, ако не я обича нея, майката на детето си. Хапе го кучето яко, по-добре, да се маха от главата на авторката сега, докато бебенцето е малко и не разбира, че после става страшно в такава семейна среда.

# 227
  • София

Класически случай, в който жената просто трябва да се превърне в "кучка".
С надежди, молби и "преклонение" пред "великия мачо" създал дете, няма да се получи.
Или ставаш "кучка" и изискваш нужното, или .....историята е с предизвестен край.

Какво да изисква и от кого, като е целия ден сама с бебето? newsm78
Да спре мъжа ѝ работа или да вземе майчинските, пък тя да върви на тръстиката?
Каква е ползата да стои в кочината гладна с дете на ръце 10- 12 часа, че като се върне таткото да се презентира като кучка?
Трябва първо да овладее себе си и детето за времето, в което са сами и после да иска точно определени неща от бащата, които той може да изпълни.

# 228
Поне по моите житейски преживявания примитивните си личат по три основни показателя - разрешават всеки конфликт с физическа саморазправа, липса на домакински умения и желание да се научи (както при авторката : женската работа е излагация. аз няма да я върша; бонус - сготви ми до 8 часа т.е командорене) и опит за надмощие спрямо всеки (в повечето случаи е жена) . Видях още един признак при едно гадже на една позната - "Ама ние като заживеем заедно , ще те накарам да спреш да носиш грим", което също спада към това. Последното , което ми дойде на акъла - подаръци и държание като по филмите от началото и след това рязка промяна т.е замазал е вече очите на жената и вече може да си покаже характера.

# 229
  • София
Житейските ти преживявания съвсем не са пълни.
Винаги в отношенията участват двама и ако всеки знае какви са му приоритетите и с какво не би направил компромис, ще се разберат без да се стига до " ще ти забраня да се гримираш" и " да си ми сготвила в 8".
В случая, авторката се крие зад детето- на 4 месеца било искало да го държи по 12 часа в ръце.
Трябва ѝ помощ, за да си вкара в ред ежедневието и да постави изисквания към мъжа си.

# 230
  • над кукувичето гнездо
И като му постави едни изисквания, и той като ѝ обърше два шамара, та да си събира зъбите, ще се разберат от раз...

# 231
АбсурТ, май пишеш преди да си си изпила кафето. Че и две харесвания има поста ти -  явно няма да спре боя над жените в къщи и то защото самите жени се възприемат като персонал.

П.П. Лайковете под поста на АбсърТ се увеличават, което не говори никак добре за българката.

Представете си филм с такава тематика - англичанка, американка, австралийка, датчанка.. някоя жена от истинската цивилизация не се справя перфектно като домакиня и е с новородено, мъжът ѝ ѝ вкарва малко акъл с няколко тупаника. Вие гледате филма.. Какви биха били очаванията ви за развитие на сюжета, имайки предвид страната, в която се развива историята?

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 11:58 от Си*

# 232
Е, поне въпросите от първите страници кой, как и защо възпитава жени, склонни да търпят побоища и скандали, получава отговор. И кой, как и защо възпитава потенциалните насилници.
Авторката каза, че мъжът и работи от вкъщи и има възможност да и помага поне малко, но смята, че му е под достойството на готованец, които умее да раздава шамари. Авторката се крие зад детето, насилникът се кри зад работата. Разликата е, че той не работи от четири месеца и още да се напасва и да се учи, а тя е майка от четири месеца и е нормално да и е трудно.
Минало е времето за изисквания след като и е ударил даже не един, а два шамара. Като почне да изисква, какво ще стане? Едва ли той ще стане мил, всеотдае и добър. В момента тя има проблем, не мъжът. На него всичко му е ок.

# 233
Той щото вчера се е събудил такъв безчувствен злодей, айде моля ви се. Каквото си направиш сам, и гаден мъж не може да ти го направи.

# 234
Той щото вчера се е събудил такъв безчувствен злодей, айде моля ви се. Каквото си направиш сам, и гаден мъж не може да ти го направи.

Ми да, никаква помощ към жертвите, те сами са си виновни - къде са бляли.
Щом някой е допуснал грешка - да се хвърля от скалите, че да не мъчи останалите - като в Спарта. Ей ги виж к'ви юнаци са били там, нали.
Готино възпитание си получил, браво на вашите.

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 15:15 от Си*

# 235
  • София
Както насилника смята,че бития си заслужава боят по ред причини,така и доста от потребителките смятат,че  жената си го е заслужила,защото  ....доста причини и те изтъкнаха.

# 236
Специално за теб, Си, не знам дали забелязваш, но проявяваш агресия и то нееднократно към инакомислещите. В основата на всичко в живота е уважението и обичта към себе си. Много е лесно някой друг да ти е виновен.

# 237
Цитирай къде съм била агресивна, Фрау.

Специално за теб, Си, не знам дали забелязваш, но проявяваш агресия и то нееднократно към инакомислещите. В основата на всичко в живота е уважението и обичта към себе си. Много е лесно някой друг да ти е виновен.

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 15:50 от Си*

# 238
Родителите и средата на една жена не са я възпитали в нужното самоуважение и обич към себе си, та да не може да си избере достоен мъж. Калпавата жена си избира калпав мъж, но все пак след години осъзнава, че не е нормално да я шамаросват, пошляпват или обиждат. Търси съвет как да постъпи. И получава за съвет да се си организира ежедневието по-добре и че с бебе, което не ходи, няма какво толкова да се прави...
Няма ли тази жена право на втори шанс? И преди да си тръгне от този ли, трябва да почне да мисли как да не допуска грешки със следващия?
Какво значи жертвата си е заслужила боя? Инакомислещи?! Наистина ли има хора, които мислят, че някоя жена трябва да се тормози физически и псхически по каквато и да е причина? Ако нея я ако я удрят, понеже не готви и не чисти, то мухльото, бияч на жени, със заврени отзад ръце, които нито готви, нито чисти, нито бебе гледа, какво заслужава?

# 239
Оф, оф, оф.
Като схванете, че тук, долу, на земята ангели не ходят, ами само хора. И всички до един си имат кусур, може и да осъзнаете, че вие сте същите, все за нещо трески си имате за дялане и може би, вероятно ще спрете да мятате квалификации за щяло и нещяло.

Общи условия

Активация на акаунт