Отговори
# 240
Тук темата преминава към обвинения към жената, че видиш ли си е избрала насилник. Ами не е, единствената ѝ грешка е, че си е избрала готован, но от къде да предположи, че ще започне да я бие. Я, моля ви се стига с това вменяване на вина. Никой не заслужава да бъде тормозен психически или физически.
Да си гледа детето сама, ще се справи.

# 241
Да, Лена, с темата се случва това, което става с всяка такава тема - сама си си виновна, ние сме си добре, ти да му мислиш.

За съжаление авторката е с неактивен профил, не се знае дали чете, как е сега. Специално аз пиша, защото съм виждала такива случаи, знам колко е тежко на жената и ѝ е нужна подкрепа. За равносметката после не всички имат потенциал, но като общество сме длъжни да помогнем на жертвата, аз така го разбирам.

Все още чакам Фрау да ми посочи агресията ми.

# 242
Си, ще те допълня. И като жени, сме длъжни да "помогнем" с добра дума на жената, не да се гаврим, че на, ти си тъпа, затова си си го избрала, пък ние, великите, целите в бяло и умни, на, нямаме тоя проблем. - това говори единствено за липси и малоумие. Същото, на което се присмиваме.
На всеки нещо му куца яко.

# 243
Няма да влизам в обяснителен режим. Който разбрал разбрал. Имаше една поговорка, нещо като, че интелигентният човек разбира от малко.

# 244
Няма да влизам в обяснителен режим. Който разбрал разбрал. Имаше една поговорка, нещо като, че интелигентният човек разбира от малко.

Това си беше грубичко, мадам Фрау. Но Ви разбирам, като няма какво да добавите и леката обидчица си е отговор. Няма да падам до това ниво, лек ден Smile

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 16:18 от Си*

# 245
  • София
Вие хубаво си изяснявате кой е интелигентен.
Аз също не съм склонна да съм безкрайно съчустваща, обаче.

Да, не е виновна жената, че е избрала грешен мъж, но е виновна, че вместо да се вземе в ръце, тя в първия си пост търси съвет как да оправи нещата. И не и е драма, че е ошамарена, а че мъжа и, дето и е обещал да готви, сега го очаква от нея.

Айде да анализираме безпристрастно.
Жената с години е слугувала, заедно с майка му даже, на един муньо. Но тогава е било ОК.
Изведнъж се ражда детето и тя по заучен модел се втурва да слугува сляпо на него. Обаче, абсолютно нелогично, очаква, че мъжа и, дето с години е обслужван робски, изведнъж ще се превърне в коренно различна личност, защото тя държи 24 часа дневно дете на ръце. И за всичко е виновна свекървата.
А и, съвсем между другото, и ударил два шамара.
И накрая той я изхвърля.

Та да, съветвам я да го напусне.

Но, много важно, не мога да пропусна факта, че тя трябва да се вземе в ръце, да се научи да се справя, защото иначе е обречена или да се върне при този, или да налети на следващия, но от същия тип.

# 246
Да, Лена, с темата се случва това, което става с всяка такава тема - сама си си виновна, ние сме си добре, ти да му мислиш.

За съжаление авторката е с неактивен профил, не се знае дали чете, как е сега. Специално аз пиша, защото съм виждала такива случаи, знам колко е тежко на жената и ѝ е нужна подкрепа. За равносметката после не всички имат потенциал, но като общество сме длъжни да помогнем на жертвата, аз така го разбирам.

Все още чакам Фрау да ми посочи агресията ми.

Мнението ти много ми хареса... с едно малко изключение. Те не са "добре". Никой не се интересува защо тези жени пишат тук. Вероятно са сами, вероятно нямат някой който да ги изслуша или да им помогне.
Просто трябва да им се натрие носа колко са тъпи, прости и т.н. как грешно са си избрали мъж, а те великите с провалените връзки или кофти съпрузи са номер едно. Ама нали поне не ги бият (за сега), пак е някакво постижение... а да... и постижението да родиш едно дете, как можах да забравя! Друго на тоя свят няма!

# 247
А вероятно, просто, темата е фалшива, видно от фактологическите несъответствия и деактивирания профил на автора.

# 248
Разбира се че са си виновни сами. Никой не си проявявя лошия характер от днес за утре. Грешка е да раждаш на някой, с който не си живял поне 2-3 години. Разбира се има и късметлиики, но е хубаво да проучиш човека,както и той теб. Тука някой започват да ”бебеправят” след 5-6 месеца от връзката. Тотална безотговорност. Раждат по едно нещастно дете, и си разбиват семейството, после детето търпипоследствията. Единственият невинен в подобна връзка е детето, а не сглупилата му майка. И не, няма да щадя тези безотговорни жени, защото после се забиват на следващия неподходящ. Трябва да им се набива канчето навреме, защото ако някой го беше направил преди 1-2 години, нямаше да се роди дете в разбито семейство.

# 249
Големи глупости изчетох тука Simple Smile Особено нещастните деца, родени от безотговорни майки, дето мъжът вървял с упътване, че е дефектен, но те не повярвали. Бррр

# 250
Големи глупости изчетох тука Simple Smile Особено нещастните деца, родени от безотговорни майки, дето мъжът вървял с упътване, че е дефектен, но те не повярвали. Бррр
Наистина големи глупости си изчела, някои дори самата ти си ги написала. Няма как да ме убедиш ,че такъв долнипробен човек, който заебава жена си с четири месечно бебе, си е бил ”пушка” преди една година. Айде стига...

# 251
  • София
Бианка, аз съм била в същата ситуация, като авторката, макар и с вариации.
Мухльо, със сбъркана представа за мачовщината.
Седенето на масата и скандалите, защо съм забравила да допълня каната с вода над половината, защо не съм сипала още като съм чула, че паркира...
Нямало да имаме пералня, щото мама му цял живот перяла на ръка, значи и аз мога..
Скандал след излизане, защото съм си позволила в компания да изкажа мнение различно от неговото.. А жената трябва винаги да подкрепя мъжа, дори когато знае, че не е прав.
И още стотици неща.
И да, и аз съм си затваряла очите пред знаците. И съм си била виновна сама и съм била глупава, че не съм побягнала навреме, а съм изчакала първия шамар.
Затова имам право да не съчуствам излишно. И мога да кажа, че каквото сам си направиш, сам трябва да се измъкнеш от него, като започнеш с осъзнаване и продължиш крачка по крачка в правилната посока. И си тръгнах с двумесечно, така че мога да кажа, че оправдания от рода, ама бебето на ръце после ти излизат през носа.
Едно голо съчуствие и празни фрази от околните не помагат, ако не се стегнеш ти самата.

# 252
  • София
Наистина големи глупости си изчела, някои дори самата ти си ги написала. Няма как да ме убедиш ,че такъв долнипробен човек, който заебава жена си с четири месечно бебе, си е бил ”пушка” преди една година. Айде стига...
Има време да те очука живота и вирнатия ти нос как знаеш всичко да се поизравни.
Но ти си от тоя тип дето даже да ти се докаже и да проумееш, че грешиш, няма да го признаеш.

possessed - хем твърдиш, че си била в такава ситуация и си търпяла, хем авторката е по-виновна от теб.
То твоето Несъчувствие прилича на прикрита радост,не е схванала веднага какво става, заслужила си е го. Нека й.

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 21:27 от trikitil

# 253
И аз не ви разбирам. Много са велики тези, дето не са ги шамаросвали,  или какво? Всеки може да изпадне в задънена дупка, дали насилие, дали друго. И да, в някакъв смисъл сам се е докарал дотам. Обаче да риташ паднал човек е супер гадно. Той сам ще си вади изводите, не сме ние Бог да му ги налеем наготово.

# 254
trikitil няма какво да ме очуква живота, аз съм се оженил за жена с която съм живял достатъчно дълго, за да преценя дали отключва агресия в мен, и можем ли да мелим брашно, без да травмираме детенце.

Общи условия

Активация на акаунт