Отговори
# 165
И какво толкова домакинствахте със свекърва ти, какво толкова готвите и чистите? Или живеете в огромна къща и ядете 5 степенно меню? А и детето е само на 4 месеца.

# 166
Очевидно аз не мога да обясня. Всичко, което се изискваше да се свърши до преди да забременея се правеше. Но сега с дете на ръце, което суче и не спи ако не съм до него, е малко по-сложно.

# 167
  • над кукувичето гнездо
От това човекоподобно се е очаквало да ви подкрепя, а не да ви намира кусури на свършено и несвършено. Така че не си търсете вина за нещо, за което заслуга има друг.
Всяко домакинство е организорано по определен начин и оценката на лели и стрини кой, какво и колко не би трябвало да има значение за вас. Гледайте напред и постепенно и систематично организирайте живота си в новото направление.

# 168
  • София
И какво толкова домакинствахте със свекърва ти, какво толкова готвите и чистите? Или живеете в огромна къща и ядете 5 степенно меню? А и детето е само на 4 месеца.
Не спирам да се изумявам, какво значение има дали свекървата е прала гащи, а авторката пържила картофи, или обратно? Вие очи имате ли да прочетете за какво е темата изобщо? Или животът ви е толкова неудовлетворяващ, че си доставяте удоволствие като ритате паднал човек, само за да се почувствате по-работлива и организирана?

Също така - всеки, който има наглостта да каже ,че някоя жертва на насилие сама си е виновна, е жалка човешка отрепка.

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 23:51 от Не се сърди, човече

# 169
 Бърди, мисля, че нарушаваш добрия тон и правилата на сайта. Използваш обидни квалификации. Мисля, че си за триене.

# 170
  • София
До авторката. Изобщо не губи време да разсъждаваш чия е вината. Лошо, че той те е изхвърлил, трябваше сама да се изнесеш.
Не си и помисляй да се връщаш, само по-зле ще става. Научи се да се справяш сама и си оправи живота.

# 171
За да се случва насилието са нужни поне двама. Не всеки разпознава сигналите рано, но ако се стигне един път до ситуация, в която се чувстваш унижена или дори се стигне до шамар/бой... Всеки следващ път когато се случва е И твоя отговорност. Каква работа имаш там след като вече знаеш какъв е човекът?

Към авторката - сега те е изгонил, но бъди сигурна, че по някое време ще се присети и ще започне да те търси пак. Трябва да устоиш. Поне аз не бих имала доверие втори път.

# 172
Бърди, мисля, че нарушаваш добрия тон и правилата на сайта. Използваш обидни квалификации. Мисля, че си за триене.

Не, не - много добре си пише Бърди. Фрау трябва да се осъзнае какви ги пише в темата на жена, жертва на насилие.

Авторке, въобще не търси вина в себе си, както пак написа за липсата на организация у теб, проблемът въобще не е в това, а че си направила грешен избор на мъж. Но сега се стегни и нито крачка назад, колкото и да те уговаря или обещава. Задържал нещата на бебето - б@си изрода.

# 173
Че то още като ти каже, че било излагация той да готви и чисти, щото бил мъж и че това са твои задължения, трябва да ти светне не лампичка, ами прожектор. Че това е поредният дришльо, който се е объркал, че е мъж. Повече от ясно е, че такъв мишок ще посегне, рано или късно. Щото, нали, си мисли, че е мъж. И такива съвсем съзнателно се спират на кротки, покорни и страхливи жени, защото друг тип няма да ги траят или ще им смачкат егото.

Някои жени не могат да го разберат посмъртно и по тази причина се случва това. Приемат това за нормално от самото начало.

# 174
Аз не си обяснявам логиката на тези жени,които обясняват,че домакинската работа,гледането на дете са само и единствено женска работа.Тука жената обяснява,че я бият заради това,че никой не и помага с домакинската работа и не смогва с нея(поне до такъв извод стигнах)вие обяснявате да чисти,да готви нещо си,ей такова изостанало мислене не го разбирам.Както жената вече работи на равно с мъжа,така и задълженията се поделят,а не да тропне големия мъж,че е гладен и да чака жена му да захвърли бебето на някъде и да му слага на масата и да му бърше г..а.Я прочетете тези с рецептите каква е темата,че много се нервирам като ви чета глупостите.Моя приятелка имаше ревливо бебе,което не можеше да остави и за 5 секунди,по здравословни причини и не можеше да го остави по съвет на много майки"нека се нареве пък ще се кротне".Сама си гледаше детето и смогваше да оправи набързо само като някой беше там да гледа малката,а в повечето случаи нямаше кой да отиде освен аз или брат и.Та да не даваме акъл кой как да си гледа детето.Авторката горе главата,ще се справиш и след време като свикнеш ще ти е много по-добре без скандали и побоища.Най-важното сега ти е детето ти и трябва да му осигуриш бъдеще.Надявам се има къде да останете и вярвам,че ще се справите,само не поглеждай назад,защото съм 99% сигурна,че скоро ще те потърси твоя,че е гладен,а той е мъж как ще си готви сам.

# 175
Родители имам, но мисля, че достатъчно съм ги натоварвала, за да го правя и сега. А и те са в чужбина и не считам за нужно да им го причиня. В техният дом живее другата ми сестра с 2 дечица и не мисля, че ни е мястото там с детето.
Успях да взема част от вещите ни и мои документи. Нещата на детето не ми бяха дадени, "Защото не съм дала и лев за тях". Успях да се снабдя с най-нужното на първо време. И това благодарение на сестрата на мъжът ми.
Свържи се с родителите си и с другата си сестра. Те затова са ти рода - И за да те подкрепят. Няма такова нещо като 'достатъчно натоварване'.
Според мен по-добре ще си при сестрата с децата. Говори с нея по въпроса.
Нищо чудно, че си паднала в този капан - откъснала си се от твоя род.
Този мъж вече не е твоят мъж. Егати боклука. Никакво говорене с него, никкъвконтакт не осъществявй по никаква причина. Внимавай със семейството му, може да ти помагат, за да те убеди после лесно да се върнеш и пак да се завърти колелото на тормоза.

# 176
Продължавайте да и казвате че няма никаква вина, и след време ще четем ”Втория ми мъж ми направи бебе и ме изгони, сега съм с две и не знам какво да правя”.

# 177
Че то още като ти каже, че било излагация той да готви и чисти, щото бил мъж и че това са твои задължения, трябва да ти светне не лампичка, ами прожектор. Че това е поредният дришльо, който се е объркал, че е мъж. Повече от ясно е, че такъв мишок ще посегне, рано или късно. Щото, нали, си мисли, че е мъж. И такива съвсем съзнателно се спират на кротки, покорни и страхливи жени, защото друг тип няма да ги траят или ще им смачкат егото.

Някои жени не могат да го разберат посмъртно и по тази причина се случва това. Приемат това за нормално от самото начало.

Не мога да го кажа по-добре от La Sombra. Повече е от ясно е било, че рано или късно ще посегне. Авторке, не си го видяла, не го виждаш и сега. Внесто това търсиш вина в себе си, във някакви вменени ти задължения, в които си вярваш. Това че нямате брак улеснява раздялата. Забрави го и гледай да не си вменяваш/да не ти вменяват задълженията само за теб, а правата само за него при следващия.

# 178
  • Насред хаоса
И аз се чудя. Разберете, на някои мъже не им е изписано на челото, че ще ви шамаросат един ден.
В случая е имало ясни знаци, че в един момент ще се стигне дотам - приказките за излагацията, товаренето на майка му с готвене и прочие, щото мухльото е прекалено велик да си сготви, вероятно и други. Мамасита го е обяснила добре - на такива като  този не им е зорът да има ядене и да е чисто. Зорът е да мачкат и командват жената до себе си, за да се чувстват велики, ако е нужно за скапаното им самочувствие - и с бой. Ограниченото им съзнанийце им казва, че са нещо повече от жена си само заради пола си, и трябва непрекъснато да доказват кви са мъже, като я юркат, просто за да си начешат егото. Затова ще измислят кусур на всичко, за да имат повод да мачкат. И колкото повече им се угажда, толкова повече тормозът върху жената им се услажда, защото самочувствието им се основава само и единствено на това. Защо, мислите, подобни келеши избират жени все от един и същ тип?

# 179
  • Варна
Ега ти задника! И какво ще ги прави той тия памперси, дрехи и евентуално млека или шишета? Ще ги ползва лично? Или ще спи в кошарата на бебето и ще се къпе в коритото му? Щото аз друго не виждам какво му трябва на едно 4-месечно.

Авторке, хубаво, че си се махнала. Въведи родителите си в ситуацията. И в никакъв случай не поддавай, когато онзи дойде да те вика обратно или да прави някакви постъпки за по-близки отношения "заради детето". А той ще го направи, бъди сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт