Отговори
# 180
Мъж, който  чака да му сготвиш, не е идентичен с мъж, който ти посяга.
Каква е разликата?Все е тормоз...единия-психически, другия-физически.
И да, ако един мъж от самото начало се изживява като "велик господар" , под чието достойнство е да чисти/пере/готви и т.н., особено когато другия партньор има очеизвадна нужда от помощ, е насилник, дори никога да не посегне физически.
И аз се чудя. Разберете, на някои мъже не им е изписано на челото, че ще ви шамаросат един ден.
В случая е имало ясни знаци, че в един момент ще се стигне дотам -
Скрит текст:
приказките за излагацията, товаренето на майка му с готвене и прочие, щото мухльото е прекалено велик да си сготви, вероятно и други. Мамасита го е обяснила добре - на такива като  този не им е зорът да има ядене и да е чисто. Зорът е да мачкат и командват жената до себе си, за да се чувстват велики, ако е нужно за скапаното им самочувствие - и с бой. Ограниченото им съзнанийце им казва, че са нещо повече от жена си само заради пола си, и трябва непрекъснато да доказват кви са мъже, като я юркат, просто за да си начешат егото. Затова ще измислят кусур на всичко, за да имат повод да мачкат. И колкото повече им се угажда, толкова повече тормозът върху жената им се услажда, защото самочувствието им се основава само и единствено на това. Защо, мислите, подобни келеши избират жени все от един и същ тип?
Дори никога да не се стигне до шамарите, самият факт, че господинът иска и държи да живее като на хотел с обслужващ персонал, е достатъчен  да бъде натирен от ВСЯКА жена.

# 181
Katerin, абсолютно подкрепям.
Освен това щом аз мога да завия крушка, да режа с трион и да досуркам скрина до другия край на стаята, то значи, че и мъжа може да измие две чинии и опържи яйца. Направо полудявам като чуя за здрави, прави мъже, които не могат да си пуснат пералня, например. Лошото, че някои не само им е под достойнството, ами умствения им капацитет не им стига да натиснат копчето.

# 182
  • Насред хаоса
Напротив, в повечето случаи капацитетът им стига, но нарочно се правят на дебили, за да не вършат работа, която според тях е "женска". Пък като ги питаш какво правят сред цивилизацията, ми не се връщат обратно в пещерите, откъдето са изпълзели, набухват гребена.

# 183
Има, има и такива без капацитет. Виждала съм с очите си. Жената до толкова е приела да е прислужница, тя се и кефи де, щото било женска работа, че мъжа след години брак вече толкова му закърнял мозъка, че правил опити да пържи яйца в студено олио. И то миличкия се е опитал, щото видите ли по някаква ужасна случайност жена му-орлицата-покровителка не била наготвила и не си била в къщи, а той бил гладен. Но пък поне той е далече от физическа или словесна саморазправа, защото го е страх да не остане без прислужница...

# 184
Скрит текст:
Има, има и такива без капацитет. Виждала съм с очите си. Жената до толкова е приела да е прислужница, тя се и кефи де, щото било женска работа, че
мъжа след години брак вече толкова му закърнял мозъка, че правил опити да пържи яйца в студено олио.
Скрит текст:
И то миличкия се е опитал, щото видите ли по някаква ужасна случайност жена му-орлицата-покровителка не била наготвила и не си била в къщи, а той бил гладен. Но пък поне той е далече от физическа или словесна саморазправа, защото го е страх да не остане без прислужница...
Честно казано, това доста ме учудва...обикновено мъжете, които никога не припарват до печката, ако са гладни и няма "манджа", си взимат хляб и салам.Или си купуват нещо готово....пък било то и пица/сандвич.
Но последното, което им минава през ума, е сами да си сготвят каквото и да е.

# 185
Ми пробвал се е човека и все си мисля, че няма да повтори 😁 След този случай напълно и двамата са се убедили, че готвенето си е чисто женска работа, важното е, че всички са доволни.
Но аз лично винаги се изумявам на такива взаимоотношения. То го има и обраното - леля ми не знае откъде се купува хляб и се плащат сметки, защото чичп ми се занимава и тя реално също е катп едно малко дете. Това също не одобрявам, но е друга тема, да не спамим.
Равенство, разбирателство и уважение трябва да има в една връзка!

# 186
Ама, що, бе?!? Намерил човекът, изгодно и удобно му е да не върши "женска" работа. Като се прибере да има ядене, да е изпрано, почистено, жената да му сложи масата, да вдигне, да умие чиниите и т.н.
То и аз няма да откажа така.... Mr. Green Twisted Evil

# 187
Не изпадайте в крайности. Случва се и да се напаснат хората - единият да обича да чисти и да готви, другият не. Вторият държи да изкарва парите, първият предпочита да е в къщи.... и още, и още. Нище не е ненормално, щом е ефективно и от това са доволни и двамата.

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 10:31 от luna

# 188
  • Най-красивата страна
Интересно дали жената щеше да си тръгне сама с бебето.
Или щеше да продължи да търпи тормоза?
Всъщност Мунчо и е направил услуга ,като я е изгонил.

# 189
Да, тя има голям късмет, ако се махне тотално без проблеми. Може и детето да не търси този. Но дано го разбира. Тъпото е, че покрай детето ако майката иска издръжка или подпис за излизане в чужбина  мъжът пак може да почне да вилнее.

# 190
Не изпадайте в крайности. Случва се и да се напаснат хората - единият да обича да чисти и да готви, другият не. Вторият държи да изкарва парите, вторият предпочита да е в къщи.... и още, и още. Нище не е ненормално, щом е ефективно и от това са доволни и двамата.

Принципно да, но да заяви, че няма да върши нещо, понеже е женска работа и не подхожда на един мъж....извинявай!
Да не може да помогне в домакинството или с гледането на бебето....!?!!?! Ай, стига! Никой не му е длъжен.

# 191
Мен ме впечатли тази скоростна драматична развръзка, как от вчера за днес се пише тема с искане за съвет, на следващата сутрин багажа вече е събран и е изгонена ...

# 192
Има лека вероятност някой да пише статия и да събира мнения.

Обаче знаеш ли, всякакви хора има, някои наистина така се разхвърчават и не им пука. Не знам каква им е социалната прослойка.

# 193
А, лесно се намира на това колая.
Чистене, готвене, пране, гладене и бебегледане са женска работа. Всичко останало е мъжка. От смяна на крушка през пазаруване и каране на кола до изхранване на семейството.
Но малко жени се възползват, а много не знаят въобще как става това. Аз пък знам и мога двете, ама пусто, не мога да го направя наистина, неудобно някак ми става.

# 194
Ние общо взето така сме разпределили нещата. Ама не е само до разпределение: номерът е човекът до теб да не ти връзва кусур, ако имаш кофти ден и не ти се получи с домакинстването. Например при мен приоритетите са децата да са нахранени, наспати, здрави. След това идва ние да си направим нещо прилично за хапване. След това идва разтребване, чистене, а декориране, събития и други детайли - изобщо не стигам дотам. И никой не ме е обвинил, че от мен жена не става.

Общи условия

Активация на акаунт