Отговори
# 270
Здравейте!
Нова съм в групата и ще помоля да ме извините ако нещо не съм направила, както трябва!
Майка съм от скоро на едно добро, усмихнато и дълго чакано дете. Дъщеричката ми е на 4 месеца. За съжаление не мога да се порадвам на дните си като майка. Тормозът идва от страна на човека до мен.
Като цяло бременността мина без проблем. След като се прибрахме от болницата обаче нещата се промениха. Надявах се, че задълженията ще бъдат поделени между двама ни. Детето свикна да бъде обгрижвано всяка секунда. Като казвам всяка това е буквално. Трудно е да се свърши, каквато и да е било работа вкъщи с дете на ръце.
Ако детето бъде оставено и започне да "мяука" моментално ще бъда привикана.
За готвене дума не може да става. В момента, в който се отделя от малката, тя се събужда ако спи или просто на таткото не му се занимава.
Едва 4 месеца са минали, а вече се чувствам изтощена.
Моля Ви за искрен съвет!

Моят съвет е да се вземеш в ръце! Не е чак ядрена физика гледането на бебе и малко домакинска работа.
Мъжът ти не работи ли, та те тормози, че не готвиш? Ако се връща вечер изморен и няма вечеря, а ти си губиш времето да постваш теми във форума, вместо да изпържиш две яйца на човека, не си права да се оплакваш. Но ако той не работи, и не ти помага с бебето, седни и поговорете. Поискай от него да си поделяте задължениета, защото ти тежи от недоспиването и грижите по бебето.
Иначе и аз имам бебе на 4 мес и гледам да шетам докато спи, а докато кърмя пиша във форума. 😂 Като е будна, я гушкам или я иставям в леглото й или люлката. Не е нужно да ти е нонстоп в ръцете. Успех ти желая. Като се ошлайфаш, ще ти е по-лесно! Wink

# 271
  • Насред хаоса
На човека ръцете да не са му на едно място отзад, че да не може да си изпържи яйца? Та се налага мама му да готви? Абе защо пишете, без да четете и мислите? Той бил изморен, а тя с това бебе хич не е, та трябва да обгрижва и дъртото магаре, понеже за него било излагация да си направи нещо за ядене?! И за благодарност, че я удря, да му уйдисва още повече на сбъркания акъл.

# 272
La sombra  както аз съм оценявал жена ми, така и тя мене, няма нужда от драми. Както аз съм гледал да не отключва агресия в мен, така сигурно и тя. Успокойте се малко.

# 273
Не, не, не!!!! Отказвам да повярвам, че може да има такива хора. Да се стегнела?!?! И ти, ако съдим по ника ти си майка не на 1 или 2, а на 4 деца. И тях ли възпитаваш така?! Ако дойде някой ден това 4 месечното при теб да се оплаче, както авторката и на него ли ще кажеш да се стяга?! Че горкото мъжле не може да готви ли? Като не може или не иска да готви да ляга гладен. Жената има дете да гледа, щото господина освен да чупи стойки явно друго не прави. Авторката, ако четеш, или която и да е попаднала в такава ситуация,  шапката и с детето през вратата.
Генелеви, нормалните хора не отключват агресия. Ако я отключват, значи имат някакъв проблем и трябва да се лекуват. Агресията не е нормално човешко състояние, тя е механизъм за защита. Щом ти се отключва агресията явно се чувстваш застрашен ( физически или егото ти е наранено). В такъв случай трябва да търсиш решение, защото това е индикация че имаш нужда от терапия.

# 274
Това да търсиш жена, която не ти отключва агресията е все едно аз да искам котка и да гледам коя котка не ми провокира желанието да я ритна. Ами аз по принцип нямам желание да наранявам, имам огромна задръжка, няма как срещу по-слабо от мен същество да я изпитам.

Там е ключът: агресия към по-слабите. Това е огромна човешка патология. Цялата човешка история (поне смислената й продуктивна част) се гради на рицарския принцип да се защитават слабите.

Смешно ми е и това за нараненото его. Ми живееш в общество, свиваш си малко перките, има си правила и начини на правене. Не може да избухваш, щото някой ти е направил забележка да не си животно.

# 275
Тя вече си тръгна от човека. Може да си лежи 24 часа с бебето.

# 276
Много ви дразни лежането, нали? Трещерица, да не са те юркали едно време и с радост да си спомняш за младините?

# 277
Тя и авторката вече изчезна, ама много е важно да пишете тиради против агресията. Ясно е, че това е непростимо.

# 278
  • BG
И аз се изумявам какви потребители и потребителки има във форума. Мненията на The Siren, Neko и La sombra напълно се припокриват с моето! И разбирам защо въпреки множеството кампании за превенция на домашното насилие малцина успяват да избягат! Ами то като има такива, които смятат, че жертвата си го е заслужила, защото-не е готвила, прала, гладила като по канон, не е имала сили за секс и какво ли още не...

# 279
  • Насред хаоса
La sombra  както аз съм оценявал жена ми, така и тя мене, няма нужда от драми. Както аз съм гледал да не отключва агресия в мен, така сигурно и тя. Успокойте се малко.
Явно не разбираш, че, първо, дори някой да ти "отключи прословутата агресия", никой и нищо не ти дава право да упражняваш насилие върху друг. Такива простотии като "ами заслужава си го" е крайно време да си ги избият много хора от главите. Че аз кучето не си позволявам да ударя, какво остава за човек. Второ, не разбираш, че за мухльовци като тоя изобщо не е нужно да има отключване на агресия - той е възпитан, че е над жена си, че трябва да я юрка, че тя трябва да го слуша, все едно не е човек, а домашен любимец, че да му се ласкае егото от това. Трето, не разбираш, че мъжете от тоя тип винаги ще си измислят повод да си отключат агресията, защото имат нужда да си погалят самочувствието и да се почувстват велики. А единственият начин да го постигнат е да издевателстват над жена си, защото само това могат. И ако в някои случаи жертвите имат вина, че не са се махнали навреме от такъв, то такива мухъли трябва да ги вкарват в психиатрия навреме, за да им избиват маниите за величие от главите и да разберат, че не са нищо повече от партньора си, че да изискват подчинение и слугинстване. Никой не е длъжен да му готви, чисти и подгъзва, само щото е мъж.
Тя и авторката вече изчезна, ама много е важно да пишете тиради против агресията. Ясно е, че това е непростимо.
Естествено, че трябва да се пише. От мълчание и пренебрегване се стигна дотам, разни такива да си мислят, че са в правото си да убиват жените си. И да се мисли какво да се промени във възпитанието на мъжете от ранна възраст, за да не растат със съзнанието, че са един вид господари, щото малко са объркали вековете.

# 280
Ние не пишем срещу агресията, а най-вече да "развратим" жените и да разпознават мачкане и душеубийство от мъжленца. Иначе моделът ще продължи да се репродуцира и може да ми засегне дъщерите, което ще е неприятно.

Защото доста мъже включват програмата не веднага, а няколко години по-късно, като усетят, че жената няма къде да мърда - родено дете, малко помръкнала хубост...

# 281
Не мога да разбера какво точно означава, че някой си е заслужил насилието?!? ...и с какво?!?
Че не слугува на друг?!? Че има различно мнение?!?! ….че е по-слаб физически?!?
Съжалявам тези хора, които смятат, че насилието  и агресията са нормални неща. Те възпитават бъдещи насилници или жертви....колелото се върти.

Вместо да посъветват жената да звънне на 112, те ѝ казват - Ама, вземи му опържи яйца, какво толкова?!?
Нали?!? ...иначе - заслужила си го е, как така няма да обслужи горкото мъжленце?!? Той цял ден е бил на работа, тя само с някакво си бебе се занимава... Пък и женската работа си е женска работа, какво ще ми говорите вие за равноправие...!!!!??!?

Утре може да я утрепе, тогава ще казвате ли - тя сигурно си го е заслужила?!? Ами, ако е вашата дъщеря? Пак ли?!?

# 282
Знаеш ли ако реша да съм гад, колко кусури мога да намеря на едни пържени яйца?

- Що са студени? Не можеш ли да ми ги сервираш топли, както трябва. Защо жълтъкът е течен/твърд, защо са на очи, не на омлет, не обичам яйца на очи, пляс в стената, айде сега чисти.

# 283
Аз разделям нещата на 2 - ясно е, че агресията е недопустима. Ама да не можеш да се справиш с 4мес бебе не е нормално.

# 284
Напълно нормално е според мен, особено с първо дете. Особено да подредиш деня така, че всичко да се случва съвсем точно. Нормално е, иска търпение, толеранс към лошите дни, не начукване на канчето.

Общи условия

Активация на акаунт