Отговори
# 315
Харесва ми на къде се развива и тази тема - пак жената сама си е виновна за всичко... ахххх. Вие безгрешните, с порядъчните мъже и възпитаните деца, само може да гледате вискомерно и да размахвате пръст как авторката е супер тъпа, проста и сама си го е избрала и трябва да търпи. Но, не и да й се помогне... неееее....

# 316
Невероятно е как две потребителки с много стаж във форума от желание за самоутвърждаване, както каза Луна, обърнаха темата на махленска среща по домакинство. Интересно дали имат дъщери, внучки?

# 317
Поне не я ли намали тенджерата или подпали къщата, ама детето спи.

# 318
  • Насред хаоса
Писала съм в други теми за голямата си дъщеря, че беше ужас със съня до първата годинка. Та, щеш, не щеш, се налага да си все на разположение - ти или другият родител. Познато ми е също и как тъкмо благодариш на Бога, че е заспало, та да имаш поне час на спокойствие и да поспиш или да свършиш нещо друго, и докато благодариш наум, се разнесе канският рев само след минути. Бебетата са непредсказуеми, оставете ги. На мен ми е интересно какво налага на здрав, прав мъж да му слугинстват и жена му, и майка му, понеже му било под достойнството да върши това, което те? Те нещо втора ръка ли са, що ли? И как така смята домакинстването за унизителна излагация, пък не му е излагация да ползва продуктите му, доставени от друг, и да гледа как жена му и майка му се чудят кое да подхванат, а той да седи настрани с "мотива", че нищо не е негова работа, щото е великият мъж? Никакъв мъж не е такъв, а най-обикновено лайно.

А щом е мъжка работа да ходи и да изкрава пари, жените да бият ли мъжете си, че бачкат за 500 лв, а не за 10 000 на месец 😁
Май наистина трябва да стане така, че да се балансират малко нещата. Така де, след като мъжете имат претенции и смятат, че имат право да тормозят и посягат за манджи и прочие, то и жените трябва да постъпват по същия начин, след като масата мъже не носят 10000 месечно, ама за сметка на това си въобразяват, че нищо в дома не е тяхна работа.

# 319
  • София
При мен 4 месец беше най-тежкият. Сънят на минимонстър не се беше подобрил и на йота, а моята умора се беше натрупала.
За АбсурТ е нормално да се разкудкудяква за добро утро, но от Трещи не съм очаквала подобна липса на емпатия. Надявам се, че просто става дума за война на поколенията, не за личностна характеристика...

Много си мила, благодаря. bouquet
Да проявиш емпатия, за мен поне, не значи да оплюеш "врага" и да окаяш "нещастницата", ако наистина искаш да ѝ помогнеш, а не просто да ѝ обясниш колко е зле и как трябва да си влоши още положението.
Което тук групово правите.
Ще ми е интересно да ѝ обясните, напълно емпатично във ваш стил, като как точно ще се оправи сега, като се е изнесла?
Ама, така- по точки, ако може, пък аз ще си взема пуканките и ще ви чета, и ще си взимам бележки. Mr. Green

ПП. Не съм прочела за шамари- разбира се, че е недопустимо!

Последна редакция: пт, 30 ное 2018, 11:36 от absurT

# 320
Ами как - ще пазарува само за себе си, ще си яде и готви каквото иска, когато иска, когато смогне. Малко по малко ще й се изясни как ще протича денят. След това, като всички майки, ще си бута дните, докато детето поотрасне и така. Оттам нататък - живот и съдба.

# 321
  • София
Ами как - ще пазарува само за себе си, ще си яде и готви каквото иска, когато иска, когато смогне. Малко по малко ще й се изясни как ще протича денят. След това, като всички майки, ще си бута дните, докато детето поотрасне и така. Оттам нататък - живот и съдба.

И как точно си го представяш, ако продължи да не мърда от кошчето денонощно? newsm78

# 322
Ще мръдне. Само че ще се усети как да става. Може да не готви - ще излезе с количката и ще си вземе нещо готово за себе си. Или ще си лежи до бебето и ще си чете, или ще рови Джобса и тъй нататък.

Знаеш ли колко интересни неща се правят с комп. и интернет връзка, докато детето дреме до теб на дивана?

# 323
  • над кукувичето гнездо
...ПП. Не съм прочела за шамари- разбира се, че е недопустимо!

Значи си пишем съвсем наизуст някакви теоретични неща, които нямат връзка с конкретния случай.

Бебето няма да е вечно на 4 месеца, ще започне да прави и други неща, освен да спи, докато някой бди до него. Жената ще се поокопити, ще си влезе в релси и лека-полека (с помощ от сестрите си евентуално) ще избута до ясла. Но няма да има тормоза, който я подтиска. И ще мине без шамарите. И детето няма да е свидетел на подобен „семеен” модел.

# 324
АбсурТ
http://www.bg-mamma.com/?topic=1077468.30
пост 34 и 36, щом толкова не можеш да отделиш от ценното си време, което така самоотвержено ни предоставяш за акъл как да станем изрядни и послушни.
Въпреки, че такива "изисквания" сами по себе си са вече психо-тормоз. Нали са двойка, щом единият има трудности, редно е другия да му помогне, не да тропа и вика с изискванията си. И аз изисквам остров в тропиците, ама не могат да ми го осигурят.

Последна редакция: пт, 30 ное 2018, 11:54 от Си*

# 325
А каква е изобщо идеята на това, да дремеш по 24 часа до/около бебето?
Ще е по-обичано, по-обгрижено, по-спокойно?
Че не разбирам....
Защото, четейки темата, и не само тази, забелязвам постоянна тенденция:
бебетата с майки-орлици са все нервни, плачливи, ревливи и изискващи
бебетата с по-.....умерени майки са спокойно, неревливи, неизпадащи в неистов рев на секундата, в която останат сами
Видно е, че самите майки с постоянното си присъствие сами правят бебетата си нервни, неспокойни и ревливи.
Та, защо си го причиняват, питам се....

И да, бебе, което е сухо, нахранено, наспало се и въпреки това продължава да се дере с часове, си е за лекар.

# 326
  • France
Връщам ти комплимента, АбсурТ Kissing Heart
Най-добрият съвет при подобна физическа саморазправа е напускането на дома. Няма друго спасение. И докато ти гледаш сеир, хрупайки пуканки, се дадоха много добри съвети, за които мога само да благодаря на потребителките. И искрено се надявам Маги да ги е послушала.

# 327
  • София
Значи си пишем съвсем наизуст някакви теоретични неща, които нямат връзка с конкретния случай.

Бебето няма да е вечно на 4 месеца, ще започне да прави и други неща, освен да спи, докато някой бди до него. Жената ще се поокопити, ще си влезе в релси и лека-полека (с помощ от сестрите си евентуално) ще избута до ясла. Но няма да има тормоза, който я подтиска. И ще мине без шамарите. И детето няма да е свидетел на подобен „семеен” модел.

Ми, не, не си пишем наизуст.
Прочетох една недомлъвка от вида "да, пред детето"..........
Но и всички останали факти, които прочетох и никоя от вас не поиска да посъветва авторката да осмисли и потърси решение- първо като промяна на собственото си държание.
А, че детето ще почне да върши още куп неща, си абсолютно права и тогава дали ще ѝ е от помощ само дружното анатемосване на мъжа ѝ?
Вие ли ще почнете да ходите при нея, за да ѝ вършите работата, докато тя продължава да си го държи на ръце?
И да ѝ пазарувате?

Или, пак дружно ще заявите, че тя ще се научи да си прави всичко сама, щото кучето скача според тоягата?
Без да ви интересува цената, която и тя, и детето ще платят?

# 328
Моето бебе се дереше от колики с дни и седмици и нищо сериозно не му е имало. Децата са ужасно различни. И на мен голямата ми дъщеря е била такова бебе и дете, че ако единствено нея имах, никога не бих разбрала какво е това зор с бебе или дете. Тихо, кротко, винаги до мен и спокойно - дете-мечта. Ама колко са такива? Много малко.

# 329
А каква е изобщо идеята на това, да дремеш по 24 часа до/около бебето?
Ще е по-обичано, по-обгрижено, по-спокойно?
Че не разбирам....
Защото, четейки темата, и не само тази, забелязвам постоянна тенденция:
бебетата с майки-орлици са все нервни, плачливи, ревливи и изискващи
бебетата с по-.....умерени майки са спокойно, неревливи, неизпадащи в неистов рев на секундата, в която останат сами
Видно е, че самите майки с постоянното си присъствие сами правят бебетата си нервни, неспокойни и ревливи.
Та, защо си го причиняват, питам се....

И да, бебе, което е сухо, нахранено, наспало се и въпреки това продължава да се дере с часове, си е за лекар.

Меги писа, че след помощта на свекървата се е получило това, така е свикнала бебето.
Въобще, темата стана като за Степфордски съпруги, търсите си място за чесане, жалко.
Сега всяка ще дойде да каже как се е справяла с бебето и домакинството, а темата е за съвсем друго нещо.

Общи условия

Активация на акаунт