Отговори
# 375
  • София
Стига с това мачкане и с тая жертва!
И двамата са по цял ден вкъщи.
Той работи от вкъщи, тя е придатък на бебето- дали спи, дали не, тя е залепена за него и друго не съществува.

Коя от вас е била така, всяка секунда, всяка минута, всеки час и 24/7?
Хайде, нали е нормално, споделете.

# 376
Тя каза,че взима майчинство и работи от компютъра.
Проблема според мен идва от това,че мъжете са възпитавани,че трябва да изкарват пари,а жената да свърши домакинската работа.Насажда се едно мнение и на двата пола,че мъжа е командващия,а жената да си стои вкъщи и да слугува.Времената са се променили и така както жената работи,така и мъжа ми е да помага с домакинските задължения.Какъв родител ще си,ако не можеш да гледаш собственото си дете за няколко часа,докато другия оправи в къщи.Лошото е,че много жени го приемат за нормално това поведение да си роб на мъжа си и ти си длъжен да слугуваш,когато вече изнемогваш и мъжа стане мрънкащо същество,недоволно от всичко нещата ескалират и се случват ей такива работи(да ядеш бой).Но това според мен изобщо не значи,че трябва да се научиш да си организираш по-добре времето за прислугване,а да си вдигнеш чукалата и да се оправя сам готованкото.Не ми харесва в авторката,че не търси помощ как да се отърве от него,но това не значи,че трябва да и даваме идиотски съвети от рода"печено пиле се прави със"...в случая този и е направил огромна услуга,но заради нападките едва ли успя да извлече важната информация от даващите съвет тук и да разбере,че не трябва да се връща при този,защото един ден,ще е недоволен и от нещо направено от детето и тогава жалко за съдбата на детето и вината тогава вече ще е нейна.

# 377
Не, не е нормално да е залепена за бебето 24/7. Не за друго, а защото за нея самата това е убийствено. Но това не значи, че трябва да яде шамари или домакинската работа да е само и единствено за нея. Ако темата не е пързалка, добре е авторката да си помисли защо е живяла 7 години във връзка, в която е била слугиня на дърто мъжко бебе, защо е намирала това за нормално и защо изобщо е попаднала на такъв мъж. Не за друго, а за да не попадне отново на подобен или по-лош. За нея самата е добре да коригира тези проблеми.

# 378
На 21 родих, готвих и храних животните, с пропуски, че ме плюха как не се справям.На 22 дойде второто бебе, пак същото.Не казвам, че е лесно.Ама бебетата и сега  и преди век са бебета, не са без гледане.
Друг е въпросът защо  не си помагат гелоите ни тук и нямат  връзка между тях.Не ме бийте ,насилник е  според думите и, дали физически посяга или  психически я притеснява, но най-вероятно вече са си в къщи  и заедно.Като иска да го глези този мъж,с дете на ръце, в бебешка раничка,слинг ли беше да не напиша глупост , пак ще наготви с едно дете.
И синът е с близнаци без помощ дори за час отвън, двамата си поделят грижите и до днес.
Авторката или е мрънкало, или е смачкана, че две не види от страх.И праха и няма ,но темата е за другите по нейния  път.Де да имаше някога такива форуми да ти кажат кое не ти е наред.
Дразня се от модерните тенденции да се обясняват неудачите психологически- с детството ,родителите ,средата.Че тази среда е до време, после почти всички се обособяват отделно.Не се ли тушира нещо  неправилно от преди се питам?По онова далечно наше време  казваха-глезотии .Сега е депресии.Но съм сигурна,при всичките си въпроси, че никой няма да поправи живота ни ,на всеки един , това си е занимание самотно и трудно.Спасяването на давещи е дело на самите давещи се.

# 379
Много е грубо да се сравняват жени, които са домакинствали с нормален мъж около себе си и такива, живеещи с насилник. Край мен като никой не ме е гонил супер чисто ли е, не е ли, има ли готвено, няма ли, не съм се и "депресирала". Ако ми се беше паднал някой такъв... не знам. Сигурно много щеше да ми е гадно.

# 380
  • София
Не, не е нормално да е залепена за бебето 24/7. Не за друго, а защото за нея самата това е убийствено. Но това не значи, че трябва да яде шамари или домакинската работа да е само и единствено за нея. Ако темата не е пързалка, добре е авторката да си помисли защо е живяла 7 години във връзка, в която е била слугиня на дърто мъжко бебе, защо е намирала това за нормално и защо изобщо е попаднала на такъв мъж. Не за друго, а за да не попадне отново на подобен или по-лош. За нея самата е добре да коригира тези проблеми.
Така е, Уиш, но да не забравяме, че това дърто магаре на 40 години, се е опитало да готви и чисти, пряко цялата си същност, пряко цялата си ценностна система,  без значение дали е правилна според бгмамата, или не.
Тази ценностна система се  есподеляла от авторката от момента на връзката им, цели 7 години.

Кой от двамата, всъщност, е направил крачка напред в напасването към новата ситуация?

# 381
Нали детето мяучело и дума не можело да става за готвене или друга работа, как е работила на компютъра?

# 382
Нали детето мяучело и дума не можело да става за готвене или друга работа, как е работила на компютъра?

Това и аз се чудех.

# 383
  • София
Много ясно, че не работи.

Абсурт, насилника мачка и с думи, не само с ръце.
Без колебание я съветвам да го напусне на секундата, но от постовете и подозирам, че няма. Психически не е пъдготвена, емоционално и технически съвсем.
И постове със съчуствие са хубаво нещо, но освен да я успокоят какво ще постигнат.

Да мила, той е гаден, ти си върха. И ще продължат да си живуркат така. А това ще е не жалко, а трагично.

# 384
Момичета, тя "напусна" вече.
Дерибейчо я е изгонил барабар с бебето. И си е оставил детските принадлежности купени от него. Вероятно ще ги пази за бъдеща съпруга с по-добра "кредитна" история. Която ще го чака с манджа на вратата, ще сипва в движение ракията и ще запушва едновременно с това устата на бебето да не вдига шум, че да не пречи на мистър Перфектен.

# 385
  • София
Тя темата не е само за нея, а и за всички настоящи и бъдещи в нейното положение.
За съжаление не са малко.
Да четат и да си опичат акъла.

# 386
absurT не спря да го величаеш това негово готвене един-два пъти. И не му е харесало, че решил един-два пъти да пробва с шамарите, браво Hands Clap
Крачка напред, а? Joy

# 387
  • София
Ох, айде стига сме се правили на детска градина!
Преди няколко поста пише, че ако имала къде да отиде..................а, сега изведнъж вече намери къде и при кого да се настани.
И то, на ол инклузив, щото тя нали, държи детето в ръце 24/7.
Съжалявам, ама достатъчно съм живяла на този сват, за да не кълва на гола кука, пък вие продължавайте.

# 388
А вие представяте ли си, каква кочина е тая къща, и колко му е писнало на човека за да изгони жената която му е родила дете, барабар с бебето.  Явно положението е повече от критично. Предполагам че ”жертвата” няма време дори да си пусне водата в тоалетната. Човека е изпушил яко. Същия човек, с който е живяла 7 години, и който е направил някакви опити все пак да се включи в домакинската работа. И какво значи ”прояви агресия пред детето”? Щото то много разбира на 4 месеца.Още не знае на кой свят се намира, просто търсим драмата.
И преди да почнете да ме кълнете, просто предоставям алтернативна гледна точка.

# 389
Просто си много прост.

Общи условия

Активация на акаунт