Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

отново молба за хормоналните изследвания.

 • 1 268
 • 12
 •   1
Отговори
 • Мнения: 498
Посъветвайте ме къде да си направя хормонални изследвания, на кои хормони, в кой период е на- добре да стане и евентуално колко струват.
Имам опити от  5 месеца, с мерена  t и силно изразена овулация. Приятелят ми има дете на 1.5 г. , дали да прави спермограма?, и цветната снимка ме притеснява , болезнена ли е ? , кажете някой специалист. Имам и обърната матка на всичкото отгоре, дайте съвет ако сте в подобна ситуация. Благодаря предварително. Късмет на всички ни.

# 1
 • Мнения: 3 152
Лекарката ти какво казва? Какво те посъветва? Но при всички случаи преди да се хвърлиш да даваш луди пари за хормони и още повече цветна снимка направете спермограма! Няма значение, че мъжа вече има едно дете.
Иначе за хормоните можеш да прочетеш тук Но дните за изследване се съобразяват с дължината на твоя цикъл.

# 2
 • Мнения: 3 376
Магдалинка, защо реши, че имаш нужда от хормонални изследвания? Има ли нещо, което те притеснява, като наднормено тегло, окосмяване, нередовен цикъл? По принцип, 5 месеца опити се водят за нищожен срок. До 1 година неуспешни опити се водят нормални даже и за абсолютно здрава двойка. След този срок вече започва да се търси причината за дългия неуспех, и се правят изследвания на жената и на мъжа. Срокът е по-кратък - 6 месеца - при жени над 35 години.

Ако нямаш причини да смяташ, че имаш някакви хормонални проблеми, мисля, че няма нужда да се охарчваш за хормонални изследвания. Освен това, от личен опит мога да ти кажа, че на колкото повече изследвания се подлагаш, толкова повече се засилва една такава вътрешна "параноя", че нещо може да не ни е наред, а това само вреди на шансовете за зачеване. Мисли само за хубави неща и ще видиш как нещата ше се наредят от само себе си.

# 3
 • Мнения: 498
Благодаря , че се отзовахте толкова бързо .
Но все пак съм на 31 и нямам деца , имам един аборт по желание на 24 и от тогава не съм се пазила, като след всеки акт си правех промивка . Сега не правя такива промивки , слагам си един тампон и спя с него. като го правя на 6, 8 ,10 12 14 16 ден. Отчаях се не е възможно да не става , затова и хукнах по изследвания . От вагинален видеозон ме успокоиха , че всичко е наред, намазката не показа нищо обеспокояващо, нямам хламидии , дори лекарката ми каза , че ми е куц коня Grinning
Как да му кажа за спермограма , като преди 1.5 му се роди детенце и цялото е на него , нямам очи и сигурно той си мисли ,че аз не съм наред.

# 4
 • Мнения: 3 152
Ами обясни му, че това искат лекарите преди да започнат да търсят причината в жената - спермограма. Все пак качеството и количеството на сперматозоидите се променя... затова няма значение, че вече има дете. А и след като и той иска да имате бебе това е най-малкото, което може да направи... Поговорете си... обясни му как стоят нещата и да не търси причината в теб (засега)!
А и при всички положения ще ти поискат резултати от спермограма Wink

# 5
 • Мнения: 498
кажи ми за теб ти в какво положение си?

# 6
 • Мнения: 3 152
Аз ли?
Ами и аз съм с обърната матка (за твое успокоение, че не си единствена Wink ), но тя не е проблем... пак се забременява с такава матка Grinning  Аз сега лекувам бактерии и като ги махна почваме наново с опитите... за сега това ми е проблема на мене... Хормони не съм пускала още... смятам да изчакам да минат поне 2 месеца след излекуването и ако се налага и ми кажат, че трябва ще изследвам и тях...

# 7
 • Мнения: 4 212
КУЦ КОНЯ Shocked  Shocked  Shocked , колко образно се  е изказала лекарката само. Според мен няма  проблем нито един от двама ви, просто не е дошло времето да стане. Бъди още малко търпелива, но ако си решила да правиш хормонални, направи ги и на него спермограма.Не  е задължително, ако е имал дете, сега пак да може да има...но пак казвам, вси4ко с времето си...

# 8
 • Мнения: 498
Точно така каза , повярвай ми - куц ти е коня Grinning
Но това беше в Торакс , още нямам правилна ориентация къде да ходя , а и работното ми време е едно , да ми завиди всеки:)).
Много ти се радвам на ходещото бебе 25.06 . и ти желая късмет.

# 9
 • Мнения: 3 376
Магдалинка, а как се казва специалистът от Торакс, който ти го каза? Че и аз ходех при тях по едно време.

# 10
 • Мнения: 498
да ме убиеш не мога да се сетя:))
Жена на около 50 г. с кестенява коса на кок.
Съжалявам за описанието Simple Smile)
кажи нещо за тебе?

# 11
 • Мнения: 3 376
Аз знам 3 от гинеколожките в Торакс - Ризова, Божкова и Нинова. Твоето описание пасва на Божкова или Ризова;) Но може и друга да е. Както и да е, де. Аз се отказах да ходя в Торакс. Сега съм при една гинеколожка в МЦ "Лора". Направих си хормонални изследвания и другата седмицаще ходя при нея да ми разтълкува резултатите.

# 12
 • Мнения: 4 399
Не виждам какво повече мога да добавя по въпросите ти за изследванията. МОмичетата са ти казали всичко, рано е да се притесняваш и да мислиш за изследвания, чак пък на тръбите да не говорим.
Лично аз изпратих мъжа ми на сперматограма 6 месеца след като бяхме започнали да опитваме. Не разбирам защо се притесняваш да говориш с приятеля си по тези въпроси. Ако сте си достатъчно близки че да мислите за общи деца и да живеете заедно, би трябвало да можете да си говорите и за сперматограма. Какво повече има в една сперматограма от даването на кръв за изследвания?! Ще ти е неудобно ли да му кажеш да си направи кръвни изследвания? Сигурно не, а защо тогава се притесняваш да говориш за сперматограма? И двете са биологичен материал в крайна сметка. И какво като има дете? При мъжа ми резултатите се влошиха драстично само за 7 месеца. Надявам се това което ти написах да ти помогне да превъзмогнеш притесненията и да разговаряш с приятеля си.

Общи условия

Активация на акаунт