Детето не иска да учи

• 32 129
  • 410
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Тея и на мен ми е скъпо. Не знам дали може да се комбинира.

Платформата не може да се ползва по едно и също време от различни компютри и устройства. Не е проблем да се сподели акаунт, но трябва да се разберете за часовете, кой и кога ще го ползва. 

Не знам сега как са сега, ползвах ги преди години, когато месечният абонамент беше 6 лв. Много неприятно впечатление ми направи тогава, че по разказвателни предмети използват учители с говорни дефекти или говорещи на диалект, а важни части от материала липсваха.

# 121
  • София
Дублиран пост.

Последна редакция: нд, 02 дек 2018, 08:54 от daniabc

# 122
daniabc, като ти прочетох коментара и се сетих, че по един предмет (не помня кой), много трудно се разбираше какво казва учителят. Но пък уроците си бяха развити добре, всичко важно беше включено. Иска ми се да видя цял урок по математика, защото това ми трябва основно. Комбинирахме се с друга потребителка, дано децата имат полза.

# 123
И на нас големият зор ни е математиката. Също се надявам детето най-после да вземе да вдене, че до тук нищо не разбира. Пример - колко е 3+5? Отговаря - 8. А колко е 8-5 ? Отговор - не знам и безпомощен поглед. Хора, не съм спряла да показвам и обяснявам - пръчици, моливи, сметало... Мисъл никаква. Пълен блокаж. Задачи за сравнение <>= в квадратчето пише някаква цифра...
По разказвателните по-нагоре ще учим с помощта на клипчета в ютуб и чичко Гугъл. Тя и сега като се сети търси там за планетите, вулканите, сражения. Помни и разбира откъслечно, но все е нещо.

# 124
И на нас големият зор ни е математиката. Също се надявам детето най-после да вземе да вдене, че до тук нищо не разбира. Пример - колко е 3+5? Отговаря - 8. А колко е 8-5 ? Отговор - не знам и безпомощен поглед. Хора, не съм спряла да показвам и обяснявам - пръчици, моливи, сметало... Мисъл никаква. Пълен блокаж. Задачи за сравнение <>= в квадратчето пише някаква цифра...
По разказвателните по-нагоре ще учим с помощта на клипчета в ютуб и чичко Гугъл. Тя и сега като се сети търси там за планетите, вулканите, сражения. Помни и разбира откъслечно, но все е нещо.
А какво казват учителите?

# 125
Мама Ру, нека дъщеря ти смята с пръстите на ръцете. При моята дъщеря математика в първи клас беше някакъв ужас. До 10 се научи да смята с пъсти. След това си измисли сама някаква система с пъсти да смята до 20.Показвах смятането на десетици с пръстите на ръцете и краката, правех снопчета с пъчици по 10. Умножението и делението пак си го смташе с пръстите на ръцете, сама си измисли система. Давах и да гледа таблицата като си пише домашните, за да запомни зрително.Чак сега в четвърти клас смята без пръсти.

# 126
И това се мъча да я науча, но без резултат. Диктувам задачите и се мъча да обяснявам поне малко, но не възприема трайно и това е. Отдавна знам, че някои хора не успяват да усвоят дори елементарна математика, но нямат проблем с езика. Други са добри математици, но с езиците не се справят, съответно и разказвателните куцат. Моето, за лош късмет е от малкото при които са засегнати и езиковите и математическите възможности. Наблягаме на езика, тъй като там е по-лек дефицита, танцува, взема уроци по рисуване. За в бъдеще ще се опитам да я насоча към графичен или рекламен дизайн или нещо от сорта. В такива случаи се развива това, което не е засегнато или е по-малко засегнато. Има право на СОП и ресурсно, но отказах. Работим на частно със логопед - специалист по дислексия и върви по общата програма. Това е нещо за цял живот. Няма да й е лесно, но ще трябва да се научи да живее с това.

Последна редакция: нд, 02 дек 2018, 14:49 от Mama Ru

# 127
Пожелавам ти много сили и търпение.

# 128
И това се мъча да я науча, но без резултат. Диктувам задачите и се мъча да обяснявам поне малко, но не възприема трайно и това е. Отдавна знам, че някои хора не успяват да усвоят дори елементарна математика, но нямат проблем с езика. Други са добри математици, но с езиците не се справят, съответно и разказвате раните куцат. Воето, за лош късмет е от малкото при които са засегнати и езиковите и математическите възможности. Наблягаме на езика, тъй като там е по-лек дефицита, танцува, взема уроци по рисуване. За в бъдеще ще се опитам да я насоча към графичен или рекламен дизайн или нещо от сорта. В такива случаи се развива това, което не е засегнато или е по-малко засегнато. Има право на СОП и ресурсно, но отказах. Работим на частно със логопед - специалист по дислексия и върви по общата програма. Ова е нещо за цял живот. Няма да й е лесно, но ще трябва да се научи да живее с това.
Каква е причината да откажеш СОП? Не питам от любопитство, просто се интересувам дали е свързано със системата. Ако искаш сподели.

# 129
Отказах по две причини - 1. Тя вече работи със специалист по дислексия и не е хубаво да работи с двама 2. Чух от позната ресурсна, че ще работят по индивидуален план, който няма общо с учебния, което значи, че ще я минат в пети клас на оценки със звездички (само с думи) по БЕЛ и математика, които в по-даличен план ще я остави без средно образование и бъдеще. А детето има потенциал, който да се развие и да води нормален живот. 3. В детската градина последната година беше на ресурсно. Никаква работа не бе свършена, явно специалистката не се сработи с детето. Защо да рискувам и в училище да отбият номер, още повече, бе в нашето няма нито ресурсен, нито логопед?
В други области нещата не стоят по този начин и наистина има полза от ресурсното подпомагане, нещо което не съм чувала от никого в нашия град.

# 130
  • Русе
Пример - колко е 3+5? Отговаря - 8. А колко е 8-5 ? Отговор - не знам и безпомощен поглед. Хора, не съм спряла да показвам и обяснявам - пръчици, моливи, сметало... Мисъл никаква. Пълен блокаж.
  Туй съм го минала същото при дете, което на 6 години само се научи да чете без да си мръдна пръста и преди да започне училище също си смяташе по-желание и даже си мислеше задачиЗапочна училище и въпреки, че вървеше нормално без усилия забелязах, как започна да се отдалечава от предмета според мен защото не можа да схване символизирането и стигна до подобен абсолютен блокаж по предмета. Започнах да се занимавам и да рисувам, оцветявам ,всяка задача я обяснявам по най-различни пътища и му давам той да си съчинява задачи. Например скобите ги рисувах като къщички с разни предмети. Изобщо следях какво хваща и си представя за да може да стигне сам до символиката. Ресурсните учители дори да имат желание, нямат уменията , а и според мен няма разработена методология за различните деца.А изискванията са височки.

# 131
Mama Ru, деето има ли визуална памет? Ако да потърси материали заментална математика. С неядецата се научават да смятат бързо и лесно, защото става въпрос единствено за визуализиране на сметало с топчета и мисленото им прехвърляне при съборанеи изваждане.

# 132
Амбър, благодаря. Аз също онагледявам и търся начини да разбере. Но при нея казаха, че.математическото мислене е силно увредено. Тя и трудно се ориентира във времето и пространството. Зрителното възприятие е по-добре от слуховата, но и паметта й като цяло е лоша. Трудно запомня и автоматизира, много трудно. А по математика изгуби всякакво желание. И това също затруднява нещата. Тя е от децата, които трудност + задължение я отказват.
Каквото постигне, такова. И без математика се живее. Аз бях така по физика. Не ми пречи. Ако научи събиране/ изваждане, умножение/ деление и обиколка и лице  - стига й.

# 133
Добро утро момичета и успешна нова седмица Simple Smile
В петък бяхме на пробен урок по ментална аритметика...реших да пробвам този метод, пък каквото излезе. Аз нищо не разбрах, какво местят, защо ...но Ета беше очарована, даваше правилно отговори и помоли да ходи известно време да види дали ще й хареса...
Ще споделям дали виждам подобрение Simple Smile

Последна редакция: пн, 03 дек 2018, 10:46 от Жоржи

# 134
И аз се бях замислила за това, макар че цената, която видях беше 100лв на месец. Ще следя с интерес как върви при вас, че може и ние да пробваме после.

Общи условия

Активация на акаунт