Против акне/пъпки по лицето 8

• 97 481
  • 799
  •   1
Отговори
# 465
Да, салицилова е добре, но може да комбинираш и с някоя от другите. Не в едно мазане разбира се. Зависи как ти понася кожата. Ще се наложи да екпериментираш. Примерно два дни в седмицата салицилова, останалите дни гликолова/млечна.
Също може да пробваш азелаинова киселина под формата на крем. Има такава на Ординери по-слаба и Скинорен от аптеката.
Успех!

Благодаря много! Още днес отивам до аптеката.

# 466
Само внимавай да не прекалиш и да си раздразниш кожата. Вкарвай едно по едно и не бързай с всичко на веднъж. 
Скинорен не се ползва ежедневно от началото. Започни с 3 пъти седмично примерно.
Зависи и от продукта който вземеш де, но го карай на сигурно. Няма нужда всичко което изброих да ползваш. Може само един или два продукта да ти свършат работа. От снимката не изглежда много сериозно положението.

# 467
Само внимавай да не прекалиш и да си раздразниш кожата. Вкарвай едно по едно и не бързай с всичко на веднъж. 
Скинорен не се ползва ежедневно от началото. Започни с 3 пъти седмично примерно.
Зависи и от продукта който вземеш де, но го карай на сигурно. Няма нужда всичко което изброих да ползваш. Може само един или два продукта да ти свършат работа. От снимката не изглежда много сериозно положението.

Да, да едно по едно. Не са много, но ме дразнят. На 25г.съм и се надявам вече челото ми да стане гладко, винаги съм имала такива пъпчици. ММ даже каза че въобще не ги забелязва 😀

# 468
То е така в повечето случаи, само ние си забелязваме и се дразним от някои дефекти, другите не се вглеждат толкова.

Надявам се ползваш и слънцезащита. Тя е важна, особено когато се ползват ексфолиращи продукти, а има и анти ейдж ефект, който на 25 сигурно не оценяваш толкова, но като станеш на 40, ще се тупаш по рамото, че си започнала навреме  Wink

# 469
Аз си взех и лавандулова вода на Inaessentials (май така беше) иначе с низорала определено започвам да виждам ефект, а е само ден 3. Не са излизали нови, а старите започват да се свиват.

Моля те да споделиш дали има резултат от лавандуловата вода.

# 470
Лавандулова и розова вода имат много добър ефект при мен. И за летните месеци горещо препоръчвам слънцезащита на Авен. https://sopharmacy.bg/avene-cleanance-solaire-creme-spf50-50ml.html

# 471
  • София
Здравейте!
От няколко дни ви чета и се радвам, че намерих темата, която от доста време ме  вълнува.
На 33г съм, кожата ми винаги е била мазна, но не винаги съм имала проблеми с нея. След втората бременност нещата се влошиха. До ден днешен не знам каква е причината за акнето ми, отдавам го най-вече на стрес, защото си пусках хормони и нещата бяха в норма.
Имам единични гнойни пъпки, някой от тях са само червени, доста черни точки, които значително се повлияха от маски. Комедони почти не ми останаха, сдобих се с тях след неправилно използване на крем Акне аут.
Всичко започна есента на 2018г, а смея да кажа, че се храня здравословно, сама приготвям 90% от храната си, избягвам глутена и бялата захар. Спортувам! Започнах с масла от жожоба и гроздови семки, поръчах си от Зоя специален крем за Акне с натурални съставки. Не мога да кажа, че имаше ефект, защото след 10дни мазане не видях ефект и разредих използването им. След това реших да пробвам със Шуслерови соли по схема, пих ги 1м и от тях не видях никакво подобрение, освен леко намаляване на себума сутрин. Това определено не ме удовлетвори и преустанових пиенето им. Взех си хранителни добавки на Алайв, има съвсем леко повлияване от към поява на нови пъпки. Ползвах Розова вода за почистване на лицето и зелена глина, с която си правя маски. Доволна съм най-вече от глината, която ми изчисти запушените пори и лицето ми грейна. Остана обаче проблема с пъпките около челюстта и брадата. След дълго лутане и пробване на мостри на мед козметика, се спрях на Ла рош ефаклар дуо +30 фактор, измивния гел на ефаклар и по съвет на козметиката си взех лавандулова вода.
Съвсем в началото съм на лечението си, за това се записвам да ви следя и съответно да дам отзиви по нататък. Същевременно някой ако може да даде съвет достатъчно ли е това, което ползвам и дали трябва да ползвам още нещо в добавка към сегашното. Благодаря предварително на всички озовали се!

# 472
Здравейте!
От няколко дни ви чета и се радвам, че намерих темата, която от доста време ме  вълнува.
На 33г съм, кожата ми винаги е била мазна, но не винаги съм имала проблеми с нея. След втората бременност нещата се влошиха. До ден днешен не знам каква е причината за акнето ми, отдавам го най-вече на стрес, защото си пусках хормони и нещата бяха в норма.
Имам единични гнойни пъпки, някой от тях са само червени, доста черни точки, които значително се повлияха от маски. Комедони почти не ми останаха, сдобих се с тях след неправилно използване на крем Акне аут.
Всичко започна есента на 2018г, а смея да кажа, че се храня здравословно, сама приготвям 90% от храната си, избягвам глутена и бялата захар. Спортувам! Започнах с масла от жожоба и гроздови семки, поръчах си от Зоя специален крем за Акне с натурални съставки. Не мога да кажа, че имаше ефект, защото след 10дни мазане не видях ефект и разредих използването им. След това реших да пробвам със Шуслерови соли по схема, пих ги 1м и от тях не видях никакво подобрение, освен леко намаляване на себума сутрин. Това определено не ме удовлетвори и преустанових пиенето им. Взех си хранителни добавки на Алайв, има съвсем леко повлияване от към поява на нови пъпки. Ползвах Розова вода за почистване на лицето и зелена глина, с която си правя маски. Доволна съм най-вече от глината, която ми изчисти запушените пори и лицето ми грейна. Остана обаче проблема с пъпките около челюстта и брадата. След дълго лутане и пробване на мостри на мед козметика, се спрях на Ла рош ефаклар дуо +30 фактор, измивния гел на ефаклар и по съвет на козметиката си взех лавандулова вода.
Съвсем в началото съм на лечението си, за това се записвам да ви следя и съответно да дам отзиви по нататък. Същевременно някой ако може да даде съвет достатъчно ли е това, което ползвам и дали трябва да ползвам още нещо в добавка към сегашното. Благодаря предварително на всички озовали се!

Аз от този измивен гел на Ла рош Ефеклар още повече се изприщвах, съдържа сулфат, който е с комедогенен индекс 5, съответно е много вероятно да запушва пори, каквото се случваше и с моите...
Може би трябва да посетиш дерматолог, който да прецени дали да ти изпише и някакъв локален антибиотик.  Преди два месеца си закупих Зинерит, който нанасях на набъбнала пъпка и след два дена завяхва. Взех си го на собствена глава, понеже си е антибиотик, но вече не посягам към него, за сега нямам нужда.
От известно време си промених начина на почистване на лице и виждам резултат:
Сутрин измивам с гелче, ползвам на CeraVe зелената опаковка за нормална до мазна кожа, с изчистен състав, много добре почиства. След това лавандулова вода, серум с ниацинамид и цинк от The ordinary и крем за лице на Neutrogena Hydroboost Gel, много е лек и за лятото е идеален. Вечер - преди седмици  грима първо почиствах с мицеларна вода, след която измивам лицето, но отскоро започнах с почистващо олио, измиващ гел, тоник за лице със зелен чай, серум с хиалуронова киселина или млечна, понякога и салицилова (зависи от състоянието на кожата ми) и хидратиращ крем за лице пак с ХА. Понякога нанасям и лавандулово масло и много добре ми се отразява. Два, три пъти в седмицата си правя  и маска с глина, използвам на Clinique Anti blemish solutions oil control - обожавам я! Two Hearts
След лятото мисля да започна да използвам гликолова киселина и винамин Ц. Simple Smile

# 473
Аз бях много доволна от Ефкалар дуо. На мен този крем и бременността ми оправиха акнето. Същото като описаното от теб. Ползвала съм много от нещата,които описа. От розова вода и хума бяла съм доволна. Към момента нямам пъпки,излизат рядко,не е каквото беше. Шуслеровите соли знам,че поне 3 м си пият за да има изобщо ефект. Това е задължително. Те действат бавно. За мен грижата ти е достатъчна. За себе си се убедих,че колкото по-малко неща използвам 3 колкото по-проста е грижата и не е прекалена, толкова по-добре. При мен помогна много и по-честата ексфолация,на всеки 3 дни.

# 474
  • София
С първата бременност не си спомням, но с втората в началото лицето ми беше в ситни пъпчици цялото, след 3тия месец се изчисти, светна без нито една пъпка, без разширени пори, без омазняване! По хубава коса и кожа не съм имала. Година след това обаче нещата се промениха. Със сигурност проблема е вътрешен или емоционален, смятам да огранича млечните изцяло. Гримирам се твърде рядко, използвам професионална козметика Криолан и Инглот. Замисляла съм се за фдт на Ла рош или Вили, но се отказвам, тъй като няма да го ползвам редовно. Опасявам се и да не ми навреди в момента още повече.
Зелената глина ми е насипна от Зоя, правя си я с 1 лъжичка мед и малко вода. Назад в коментарите четох отзиви за нея, че на някой прекалено много му изсушава лицето. Лично аз съм ок с нея, ползвам я 2 пъти седмично.
Чудя се за някакви добавки от сорта на Калции, магнезий и цинк дали не биха ми повлияли благоприятно?

# 475
От 4 месеца пия колаген и смятам, че лицето ми се подобри от него.

# 476
  • София
От 4 месеца пия колаген и смятам, че лицето ми се подобри от него.
На коя фирма? И аз го замислям.

# 477
  • Sredets/Burgas
Тъкмо и аз щях да питам същото...

# 478
На Фортекс- Колаген  2000, капсули са. Мисля следващия път да си взема течен колаген, още не знам на коя фирма.   

# 479
И моето лице определено се изчисти от колаген с комбинация с витамин С. Аз пия на Colway. Скъпички са им продуктите и мисля следващия да е по-бюджетен. Би трябвало да има същия ефект Blush

Общи условия

Активация на акаунт