Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 47

• 44 580
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, извинете, че питам тук, но нямам връзка с лекаря.
Имам функционална киста - 4 см, изписаха ми Дуфастон. Днес е трети ден от приема и 13-ти от началото на последния цикъл.
Имам зацапване и болки като при менструация, най-вече отдясно, където според лекаря е кистата.
Въпросът ми е да продължа ли Дуфастона и нормално ли е това зацапване и болка?

# 121
Може да се е спукала, но може и да се усукала, което е притеснително.
Аз на твое място бих посетила някой спешен кабинет, ако няма как утре своето си АГ, за консултация. В София ли си? Почти всички големи болници имат добри АГ отделения с дежурни лекари (Токуда, Надежда, Майчин дом, Шейново) - няма да те върнат, а ще се успокоиш.

# 122
Здравейте, съфорумки. Първо да благодаря на всички за информацията и подкрепата, която оказвате. Аз основно повече чета и покрай вас доста се ограмотих:)
3 месеца след цито в група 3а /+ candida и анаеробна инфекция/ и колпоскопия със заключение "без атипизъм", направих контролна цитонамазка преди 2 дни. Коментарът ми с доктора е след около 2 седмици, т.к. чакаме и резултата за hpv.
Бихте ли изказали мнение, неангажиращо разбира се, за резултатите? Аз смятам, че е по-добре от първия път, най-малко заради по-ниската група на pap (не пише буква - а, б..?), но знае ли човек. Нямам никакви неразположения, а пак излиза candida и левкоцити, откъде се взеха не знам.
Според вас, да правя ли пак колпоскоп или да изчакам, и без това януари сме на първичен преглед при репродуктивен специалист в друга клиника и там вероятно ще се правят нови изследвания.

Lactobacilli ( Лактобацили ) умерено      
Leucocites ( Левкоцити )   единични   Лаб № 533   
Епителни клетки - умерено      
Друга находка - Candida клетки      
Цитонамазка генитална              Профил   
Резултат група PAP за PVCU      II   група   
Резултат група PAP за CC      II   група   
Интерпретация според BETHESDA            
Адекватност на цитонамазката по Бетезда - Ограничена от левкоцити,  метапластични клетки, групи левкоцити
Резултат по Бетезда   - Клетки в норма      

# 123
Колпоскопът никога не е излишен, но при минал такъв преди 3 месеца може и да го спестиш сега. Цитонамазката е ок, но трябва да лекуваш гъбите - не мисля и че репродуктивните ще се навият на каквото и да е с такъв резултат. Микробиология трябва и после каквото изпише лекаря. Лекуваш се, може да се наложи и партньора, и след това пак микробиология.

# 124
Момичета, имам въпрос.
В понеделник става месец след моят leep. На 11 ден ми дойде пет дни по-рано, имах страшен кръвоизлив. Общо 9 дни имах кървене и т.н., докато не спря. Преди да ми подрани с пет дни, имах течение, което май е нормално след тази интервенция. Като ми свърши миналата седмица, започнах да си слагам свещичките, които трябваше да почна на ден десети, но нали ми дойде по-рано.... в събота ми свършват те, а във вторник ми е последното противозачатъчно и исках да ида на контролен преглед. Оказа се, че доц. Дянкова излиза в отпуск и няма да мога да ида. Сега въпросът е, след колко време може да правя секс? На листчето , което ми даде пишеше, че е забранено един месец, но аз се тревожа и се чудя дали да не изчакам поне до празниците. Като ходих за кръвоизлива ми каза, да ида след два месеца за цитонамазка. Някой има ли идея, как да процедирам? Нито знам може ли или не, нито знам дали заздравявам добре. Направено ми е обелване. Дянкова ще е в отпуск до 7ми Януари. Sad

# 125
На мен също ми бяха казали 1м. без секс,вани, басейни, тампони.

# 126

Май ще се застраховам с месец и две седмици, да не се напрягам излишно с притеснения. То и без това от Август до сега, сексът си д почти мираж. Още 15 дни повечко, няма нищо да ми стане. 😂😂🤷🏻♀

# 127
Здравейте, момичета много съм се шашнала
ето и моята история при профилактичен преглед ми казаха,че имам раничка и взеха цитонамазка която още не е излязла ,но мен не ме свърташе и отидох при друг лекар на преглед ,който ми направи колпоскопия  и ето какво написа
маточна шийка силно изразена лацерация,ектропион с наличие на колпоскопски атипизъм
взе и биопсия
много съм рехава и вече,съм се филмирала

# 128
Здравейте, момичета много съм се шашнала
ето и моята история при профилактичен преглед ми казаха,че имам раничка и взеха цитонамазка която още не е излязла ,но мен не ме свърташе и отидох при друг лекар на преглед ,който ми направи колпоскопия  и ето какво написа
маточна шийка силно изразена лацерация,ектропион с наличие на колпоскопски атипизъм
взе и биопсия
много съм рехава и вече,съм се филмирала
Вторият лекар е подходил професионално.Засега не се тревожи излишно, може би не е нищо притеснително.
Раждала ли си скоро?

# 129
Забравих да кажа на 52 години съм, без цикъл от 10

# 130

Май ще се застраховам с месец и две седмици, да не се напрягам излишно с притеснения. То и без това от Август до сега, сексът си д почти мираж. Още 15 дни повечко, няма нищо да ми стане. 😂😂🤷🏻♀
Аз лично изчаках до след втория цикъл, но съм с по-обширната процедура и това беше препоръката на лекаря ми на контролния преглед месец след нея. Сама прецени, как се чувстваш .

Забравих да кажа на 52 години съм, без цикъл от 10
Няма от какво да се притесняваш. Може да се дължи на хормоналните промени в следствие на менопаузата. А и ако е нещо сериозно, щеше да се види с колпоскопа. Евентуално  може да се наложи да третират участъка в зависимост от хистологичния резултат.

# 131
Благодаря, за отговорите мили момичета от все сърце бъдете живи и здрави!

# 132
  • София

Кой лекар ти е правил конизацията?

# 133
Marsia_K, именно от това ми е ужаса, тъй като на колпоския
преглед ми каза,че това което вижда не му харесва
доктора при който бях е д-р ,Чавдар Цветков в Плевен
не зная как да се успокоя ,днес не отидох на работа и не съм се хранила от два дни

# 134

Кой лекар ти е правил конизацията?
Д-р Ганчева, но за съжаление вече не практикува:(

Общи условия

Активация на акаунт