Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 47

• 43 045
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
  • несебър
[При мен след конизацията с ЧПВ тест се доказа щам18 от онкогенните за сега цитото ми е 2гр. Като при пускане на теечна цитонамаска на четвъртия месец след конизацията ми излезе резултат 2б с реактивни промени свързани с възпаление. Цикълът ли е много нередовен .

# 661
По принцип съм чела, че тестовете за ЧПВ са чувствителни, но мисля, че намират вирус при определена концентрация на вирусни частици. Евентуално ако имунитета го потиска би следвало наличието на вируса да е ниско и поради това да не се засече. Не знам обаче до колко може да се разчита на БГ центровете за изследване. Дано да са добри.
Често пациенти а и лекари считат, че ако няма открит ЧПВ при ДНК, значи че е изчистен от организма, но вируса може да се завърне след време. Веднъж заразена с един щам, не можеш да се заразиш отново със същия, но можеш да се заразиш с други щамове.
Само се надявам, че при нас поне типизацията за най рисковите да стане безплатна след време. Или определянето дали ЧПВ-то е от високо рисковите, без конкретизация на щам.

# 662
  • София
Не знам обаче до колко може да се разчита на БГ центровете за изследване.
Не знам да ти кажа.. аз си носих материала директно в Геника. По принцип моята лекарка не беше ОК за типизация, казвам по принцип, защото ме пита какво ще правя като знам Simple Smile пак същото... цитонамазки, колпоскопии и толкова. Тогава ме прати, за да реши какво следва, дали да чака или да прави ЛЕЕП. То отдавна беше, защото после се решиха нещата.

# 663
Не знам да ти кажа.. аз си носих материала директно в Геника. По принцип моята лекарка не беше ОК за типизация, казвам по принцип, защото ме пита какво ще правя като знам Simple Smile пак същото... цитонамазки, колпоскопии и толкова. Тогава ме прати, за да реши какво следва, дали да чака или да прави ЛЕЕП. То отдавна беше, защото после се решиха нещата.
Добре е да имаш типизация. Щамове 16 и 18 са най агресивни. То затова си има отделно изследване само за тях. Типизацията ако посочи кой/кои/ е щама, може да даде повече инфо как да се процедира по нататък и не е толкова за нас, колкото за лекарите. Ако не е много агресивен щам, дори може известно време да се следи и да се пробва с имуностимуланти, вместо директно с манипулации.
Странно, че така е реагирала така. Моята се зарадва, че искам да направя, въпреки че не ми предложи първоначално.

# 664
  • София
Добре е да имаш типизация. Щамове 16 и 18 са най агресивни. То затова си има отделно изследване само за тях. Типизацията ако посочи кой/кои/ е щама, може да даде повече инфо как да се процедира по нататък и не е толкова за нас, колкото за лекарите. Ако не е много агресивен щам, дори може известно време да се следи и да се пробва с имуностимуланти, вместо директно с манипулации.
Странно, че така е реагирала така. Моята се зарадва, че искам да направя, въпреки че не ми предложи първоначално.
Да де, но при условие, че резултата може да е "фалшиво" отрицателен? При мен е отрицателен, което не означава, че го нямам изобщо. Може да е от друг тип, който не съм изследвала, но може да е и високорисков, просто да го подтиска имунитета ми и в даден момент да се развие. Спорна е типизацията, според мен има моментен смисъл, т.е. изследването отнесено към дадения момент може да наклони везните към по-крути мерки. Иначе наистина ако нямаш проблеми, но имаш вируса няма какво да направиш, освен профилактиката, защото няма противовирусно лечение.

# 665
Здравейте момичета,току що се регистрирах тук,това е първата тема,в която посягам да пиша...
Моята история накратко-на 30 год.съм,имам 2 раждания,нормални...всяка год.посещавам акушерката си,която се грижи за 2 те ми бременности от първия ден до ражданията,след ражданията на цитонамазката от 1 ва гр. се оказах във втора,лекарката каза,че вс е ОК,и така до тази година-октомври 2018г.,когато след цитото ми се обадиха от мед.център и ме повикаха за разговор,резултата ми беше 3А група и от двете места,взе ми отново натривка д-ката и ме прати в Геника за анализ...Аз бях се шашнали много,не знаех какво се случва,помислих,че става дума за най-лошото...От Геника резултата беше отрицателни всички щамове високорискови....Лекарката ми назначи кориолус за 6 месеца 2х3 таб. и Silaut -вагинален крем по схема 3 месеца.След тази терапия с него трябваше пак да ида на цито.Отново 3А група,койлоцити,всичко идентично...изпрати ме на колпоскопия при колежката й,която каза че имам раничка,не взе  материал за биопсия,прати ме за тази работа да съм си търсела къде да ми направят под упойка  с кюрета от канала и биопсията...идея нямам защо,но на мен ми се стори странно,потърсих 2 ро мнение,д-ра при който отидох още на др ден каза,че нямам нужда от никакви биопсии и кюретажи и че раничка имам, но не е тежка,която да изисква биопсии и т.н.Отпрати ме,каза да дойда след 6 м. за нова цитонамазка...Сега търся 3 то мнение,предстои ми нов преглед.От София съм-всъщност живея на 18 км от Сф.,но там ходя за всякакви прегледи.Това е....Насочила съм се към д-р Делчев от клиника Доверие,но мисля да посетя частния му кабинет,искам да направя нова цито,после ако може на един път и колпоскопията,да си каже и този д-р мнението,че така с тази раничка как 6 месеца ще стоя,тя не минава от самосебе си....странна работа.Някоя от вас имала ли е подобен противоречив проблем....?Благодаря предварително,ще следя темата и се надявам да намеря тук сродни души за да споделяме и не само по тези теми.До скоро

# 666
Аз, доколкото съм запозната, може да мине от самосебе си, ако ти е силна имунната система. Препоръчвам ти за отидеш при Еленчев в Надежда и да направиш Колпоскоп. Успех!

# 667
  • София
Има доста жени с такива променливи диагнози. Правилният за мен лекар си избрала, аз се лекувах при него и много приятелки след това насочих и всички са с подобрение. Всички неизнвазивно са излекуваха (защото състоянието им позволяваше), при мен се наложи конизация. Всичко ще е наред!
Ще те прегледа с колпоскоп, ще вземе вероятно МБ, няма да вземе цито толкова скоро. Според резултата от МБ, ще лекува, след това ще прецени дали имаш нужда от по-сериозни мерки или ще изчезне раничката. Успех!

# 668
Благодаря Ви момичета за бързите отговори и мнения,дано всичко върви към подобрение... :-*

няма да вземе цито толкова скоро... Цитат извадка от последния отговор,в какъв смисъл е скоро,трябва да минат няколко цикъла ли преди повторна цито?

Последна редакция: пн, 28 яну 2019, 11:58 от Не се сърди, човече

# 669
  • Бургас
Къде в Бургас е най-добре да оставя течно базирана цитонамазка ?В Лина не ми се иска май .......

# 670
  • София
Фиорела, от разказа ти останах с впечатление, че скоро е правена последната цитонамазка. Не е ок да се правят през по-малко от 3 месеца. Ако са минали 3 месеца - може.

# 671
Аз отново съм в изходна позиция - II-III А и нищо не се разчита от описанието на клетките. А сега на къде? Disappointed Relieved

Имам час за професора след месец.
Настоящия ми лекар е обикновен АГ и иска до тогава да пуснем м.б. аероби и анаероби и евентуално да лекуваме. Истината е , че не е много в час с патологията и не мога да реша дали да ѝ се доверя. Чудя се дали да не изчакам цикъла и направо при друг препоръчан лекар?
И хормоните са ми зле - ще пия Дуфастон...

# 672
Момичета въпроса ми е малко вторичен, ама ме вълнува. Аз нямам партньор от много време и не правя секс. Вие след тия резултати как правите? Аз се филмирах много и ме е страх да правя..

# 673
Момичета въпроса ми е малко вторичен, ама ме вълнува. Аз нямам партньор от много време и не правя секс. Вие след тия резултати как правите? Аз се филмирах много и ме е страх да правя..
Намираш мъж /желателно е ако имаш ЧПВ да го информираш/ и правите секс. Ходиш си след това на профилактика и ако има нужда правиш лечение. Дали ще правиш или не секс, няма значение.
Евентуално колкото повече партньори имаш, толкова по вероятно е да имаш повече ЧПВ щамове.
Жените си живеят и раждат с ЧПВ без проблем.
Споко, и аз съм филмирана. С времето ще се отпуснеш.

# 674
  • София
Геринцето и аз така, при положение, че ми излезе теста отрицателен на контролата хич не ми се иска да го лепвам пак... Имаше човек, с когото бях тогава и сега не бих посмяла, защото трябва да се изследва...

Марся, аз бих потърсила и друго мнение, за да не чакаш толкова време. Твърде големи поражения имам нанесени от такъв АГ и предпочитам специалисти.

Общи условия

Активация на акаунт