Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 47

• 43 026
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Много ми е гадно. Истината е че цял живот съм правила секс само със съпруга ми, но за жалост преди 5 години той почина. За тия пет години съм имала сексуални отношения само с двама партньора и от някой от тях се сдобих с ЧПВ. Чак съжалих за всичко. Сега ме е страх от секса.

# 676
Съчувствам ти и разбирам как се чувстваш. А и повечето са имали нялакъв подобен етап, предполагам.
Също съм имала малко партньори- 2ма. Аз лично съм твърдо решена да настоявам за изследвания. Ако на някого не му дреме и не ще, значи и за мен не му дреме. Със здравето не бива да се правят компромиси.
Следенето не е превантивна мярка. Поне не напълно, то е с цел да не стигнеш до ммого лоша ситуация недай боже. Иначе, като се следиш и цъфнеш с нещо, нали това нещо трябва да се махне/гори/замразява и т.н. За твоя сметка си е.

Знам, че повечето лекари твърдят, че е само по полов път, но аз за себе си имам подозрения, че може да съм го лепнала от една доста фриволна съквартирантка, с която съм делила баня и тоалетна съптветно.

# 677
Добре де, запознавате се с мъж, всичко върви чудесно, разбирате се и т.н. Казвате му за вашето ЧПВ и човека е ОК. Тогава му казвате да си направи изследване и излиза ЧПВ 18 примерно. И какво - зарязвате мъжа ли?
Знам, че е страшно да имаш ЧПВ и рака на шийката да те дебне от ъгъла, но не можете да прекарате живота си в самота и страх.
Когато ми казаха, че ще ме горят се бях панирала. Казах на една колежка и тя "и кво толкова и мен са ме горили 2 пъти". Казах на сестра ми и тя :"и мен са ме горили 4 пъти". Другото е, че можете да хванете и други ракове и какви ли не заболявания - диабет, сърдечни, бъбречни... Не можеш да се предпазиш от всичко и всяко заболяване е опасно. Даже от притеснение и мислене, още по зле ще се докарате.
Сега се старая да си продължа живота и да не мисля толкова за ЧПВ.

Колкото до превенция - дай добре е да си умираме девствени. Пак ще умрем, но няма да е от ЧПВ Smile

# 678
  • София
То ясно изследванията, ама при положение, че мъжете с нищо не ги лекуват.... какво правиш. И мен това ме тормози. Не бих зарязала някого, на когото държа.

# 679
Мис Чичи, всеки си преценява. Аз затова съм написала "аз лично". Докато не съм родила, приоритет ми е да се пазя много.
А това с "горили са ме 4 пъти" хич не е за хвалба или пренебрегване. Толкова са я изгорили като хората.
Питай тия, дето са ги "конизирали 4 пъти" дали така смятат. Щото има и такива с рецидивиращ проблем и няколко лийпа.
Изпращаш нещата в крайност ми се струва. Едната е да не ти пука с кого си лягаш, да караш наред, другата е да си умреш девствена. По средата са разумните и изпатилите си хора, които са решили да сложат сито на досега си с потенциално смъртоносни болести.
Не искам да изпращам темата в друг ресор, но можеш да бъдеш сигурна, че ако мъжете ги хващаха предракови и ракови неща с такава честота, с каквато жените, голям процент от тях нямаше да са "Ок с ЧПВ-то" на жената.

Меридит, нали и на тях им дават имуностимуланти. Някъде назад из темите бях срещала резултати за ЧПВ с някакви единици (концентрация на вируса или нещо такова). И бяха писали от 400 единици ми е паднал на 10, примерно. Ако някой има информация, нека сподели Simple Smile

# 680
Е то и Брат Пит и Том Круз може да носят и ЧПВ 16 и 178 и кво, ще ги върнем ли 😹😹😹

# 681
  • София
Само дето покрай мен много хора си заздравиха раничките с имуностимуланти, но са си положителни за ЧПВ и нямат проблеми. При мен стана отрицателен само след конизацията. Та в тоя ред на мисли не виждам как мъж би се излекувал. Не вярвам особено в имуностимулантите при все, че съм пила и вероятно са спомогнали, но надали само с тях може да се реши проблемът.

# 682
Фиорела, от разказа ти останах с впечатление, че скоро е правена последната цитонамазка. Не е ок да се правят през по-малко от 3 месеца. Ако са минали 3 месеца - може.
Да,Meredit,правилно си разбрала,последната цито е от януари,няма значи да бързам с нова...той сигурно и доки ще каже кога какво....
А относно вируса всъщност аз като имам отрицателни високорискови щамове,значи ли че нямам вирус,тази работа с 3А група и присъствие на койлоцити до сега никой от докторите не ми я разясни какво точно значи....неясен резултат ми казват....Но при мен нещата са следните-аз съм само с мъжа ми от 16 годишна,той е първият ми партньор,и бяхме много очудени от къде се лепнал,ако е така,за мен този вирус...Той също е само с мен-в това нямам съмнение,някога е имал други партньорки преди да сме заедно,но...незнам много съм объркана и определено подобни проблеми много влияят на ежедневието ми...,гледам да се абстрахирам,но...

# 683
  • София
Нямаш високорисковите щамове, но вероятно имаш някой от другите щом има койлоцити. Вирусът откъде се е взел има всякакви теории - може мъжът ти да е бил носител, може да имал контакт с друга жена... ти си преценяваш в кое да вярваш.

# 684
Те тук повечето са "само с мъжа си" или са женени от дълги години, или са имали малко партньори.
И не го казвам иронично. Явно другаде е скрит ключът от бараката.

# 685
  • София
Предаването по полов път е едно от малкото сигурни неща по повод ЧПВ. Не мисля, че има място за интерпретации. Доказано е.

В белите страни, където е много стабилна сексуалната култура (защото каквото и да си говорим в Бг не е) са доста по-ниски процентите заболеваемост. Ние сме на едно от първите места и причината си е само една - сексуални контакти без предпазни мерки. Евентуално и мижавият процент на ваксиниралите се, надявам се с времето това да се промени поне.

# 686
Аз не казвам да се стига до крайности - нито да си мрем девствени, нито пък да лягаме с всеки срещнат.
Но срещаш г-н идеален и деца искате и да сте заедно, но... той е носител. Рано или късно дори и без презерватив трябва да го правите, ако искате дете.
Много мъже като чуят, че имаш нещо там и са склонни да офейкат на секундата. Не виждам голяма разлика м/у мъж и жена в това отношение.
Другото е, дори заспал ЧПВ пак може да е заразен. В един момент стигаш до заключението, че просто трябва да приемеш факта, че го имаш и да се следиш.

Fiorella7, заразил се е от предишните партньорки и го е пренесъл. Вируса може да седи скрит с години дори 10-20.

Предаването по полов път е едно от малкото сигурни неща по повод ЧПВ. Не мисля, че има място за интерпретации. Доказано е.

В белите страни, където е много стабилна сексуалната култура (защото каквото и да си говорим в Бг не е) са доста по-ниски процентите заболеваемост. Ние сме на едно от първите места и причината си е само една - сексуални контакти без предпазни мерки. Евентуално и мижавият процент на ваксиниралите се, надявам се с времето това да се промени поне.
Да, предава се по полов път. Други начини на предаване са изключително, ама наистина изключително редки.
Не мисля, че при нас заболеваемостта е по голяма. Но наистина има неразбиране и то след лекарите.
Срещу ваксините за ЧПВ върви голяма кампания против и се развяват ужасяващи истории, за здрави момичета, разболели се за седмици, след ваксиниране. Не знам, за тях и аз съм объркана. А по принцип не съм против ваксинирането. За ваксините все още няма изследване в дългосрочен план, понеже от скоро се прилагат и няма толкова наблюдения.

# 687
причината си е само една - сексуални контакти без предпазни мерки. Евентуално и мижавият процент на ваксиниралите се, надявам се с времето това да се промени поне.
Аз, примерно, винаги съм ползвала презервативи. И партньорите ми не са имали кондиломи. Защо имам високорискови + поражения по шийката. Майка ми няма, че да ми го е предала при раждане.
Смятам, че българите са по- уязвими и заради лошия начин на живот и по- ниския стандарт.

Miss_Chichi, няма смисъл да се убеждаваме една друга, след като няма да стане за нито една от страните. "Трябва" еди- какво си е единствено за теб самата. За мен или друга жена важи друго и няма нужда да налагаме избора си, а да уважаваме чуждия без иронични подмятания като "еми да си умрем девствени тогава, хаха". Може би си на това мнение, щото си още на фаза горене, дано там и си останеш.

Ако имам конизация и са ми излезнали отрицателни тестовете после (щото след рязане на участъка има вероятнст да е отстранен напълно, без да циркулира из цялото тяло), много добре ще си помисля дали да си легна с някого, за когото със сигурност знам, че носи високорисков щам. Ако ми е съпруг от години и имаме деца, е друго.

# 688
  • вкъщи
Възможно ли е да се предаде при раждане? И значи ли това, че дъщеря ми също е заразена евентуално, защото може би аз съм? Скоро ще правя течно базирана типизация, предните 2 пъти прокървих и пробата нямаше да е достоверна. Но така или иначе резултатът от хистологията ми е койлоцитна дисплазия 1-2. Тоест все нещо ще излезе, дали високо или ниско рисков щам е друг въпрос. А съм с един партньор от 22 години. Ирония..

# 689
  • София
Вариант да ти се предаде при раждане ЧПВ в половата система е невъзможен.
Това, че са нямали кондиломи не значи, че не са били носители и при мен е така. Аз не казвам, че презервативите винаги спасяват, но намаляват съществено риска.
Ти имаш ли някой от щамовете и лечение някакво? Ако не недей се обременява с такъв яд... аз съм точно в описаната от теб ситуация, както и казах. Но ако имаше човек, на когото държа не бих се обрекла на самота само заради това. С всеки следващ няма гаранция. 

Общи условия

Активация на акаунт