Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 47

• 43 022
  • 751
  •   1
Отговори
# 735
И моята май там е била изпратена, същото ми пишеше 3д пак и това преди година! На хвърчащо листче ли беше?
В момента ме следи обикновен гинеколог от който съм много доволна.В петък имам час и най вероятно ще вземе нова цито.силно се надявам да е  2 група.Последната цито беше изпратена в онкологията и резултата беше.Възпалителни промени на плосък епител със морфологични белези на ЧПВ 3d група.

# 736
Здравейте! Преди няколко седмици обясних проблема си. Утре имам час при д-р Койнова, Шумен. Мнения?

# 737
И какво ви беше казано за тази група?И какви действия предприехте

# 738
Ми аз бях бременна! Нищо не ми казаха 3 АГ-та обиколих и всички “ перфектна шийка имаш” и колпоскопия ми правиха и нищо не казаха. И си “кеся” една година така и си родух и си кърмя и март ще ходя на контрола , много ме е страх. Казаха ми, че било възпаление.

# 739
Раничка имаш ли?

# 740
Здрасти, пишеше ли ти наква КОЕВА, че го е гледала? Ми казаха, че било възпаление , сто пъти питах дали е опасно и казаха, че не е и, че е просто възпаление. Нямам раничка иначе и с просто око всичко е изрядно, много ми е притеснено, само ужасии чета в нета, на 26 съм Sad ти на колко си?

# 741
Аз съм на 33г.да Коева пише на листа.При мен обаче се вижда раничката и доктора казва че е силно изразена.

# 742
Абе тая женица що на всички го пише това 3д???!!!!!!

Аз съм на 33г.да Коева пише на листа.При мен обаче се вижда раничката и доктора казва че е силно изразена.

# 743
Момичета за онкологията на Дървеница ли говорите... Там ли са ви гледали цитонамазките??

Последна редакция: вт, 29 яну 2019, 23:01 от Gvendolin72

# 744
Даааааааа.
Четох някви публикации на жени от преди и тази Коева на всичко е писала едно и също, едно и също. Пап 3д , ендоцервикален епител б.о, клетки и групи нарядко с морф. Белези на ЧПВ

# 745
Божееее, то как да ви кажа чак ми става смешно вече с техните 3д групи... Ганчев също милия многоооо я обича тази група... Ако не бяхме в публична тема такива поздрави към майка му щях да излея, че бедна ви е фантазията... Мои две приятелки миналата седмица пак е ошашавил естествено с 3д група... Литнали се и те със стъклата при други патоанатоми и познайте от същите стъкла, коренно различен резултат... Колко позната за мен история... Съвет към вас момичета... Нека ви погледне и друг стъкълцата! 😉

# 746
Ама каква е тази група?!!!! Тъпото е , че аз след като ми излезе тази група смених гинеколога и отидох при АГ-то, която ме изроди. Отидох при нея с думите “ Страх ме е, вижте имам 3д група, рак ли е, много съм млада, бременна съм , какво да правя” и тя ми каза, “спокойно, нямаш раничка, сега ще ти направя оцветяването с йод и тн” и след това заключи “няма нищо страшно, дай сега бебето да гледаме” и в последствие (3 седмици след това” ми се скъси драстично шийката и лежах до края на бременността си и нямаше как да ме ровичка за цитонамазка. И сега като родих септември ми каза, че ще направим цитонамазка 6 месеца след раждането и аз й викам “Ами възпалението ми, ами папилома вируса, ами това и онова “ и аз мега ошашавена такава и тя вика “ Абе спокойно бре!!! “ Ама аз съм тотално филмирана и само някви ужасии мисля. Едвам едвам износих бебето си с турбо къса шийка и си викам на акъла, че една конизация би ми я довършила от всякъде и няма да мога да имам изобщп второ дете и яко филми са ми. Мина се една година, все си мисля, че ако ми имаще нещо страшно все някои от 8те лекари, които ме гледаха по повод късата шийка все щешв са види нещо, то ме отваряха 200 пъти. Следя темата с интерес.

# 747
  • София
Момичета, знам, че всички в темата са притеснени, но обръщайте внимание на първия пост в темата. Група 3Д не е нещо страшно, предполагам цифрата ви шашка, но по същество е по-лека от 3А и реално е междинното състояние между 2 и 3. Тя е специално създадена да индикира, че вероятно има ЧПВ инфекция. Не рак, не е сигурно дори дали има атипизъм, а просто инфекция с вируса.
Сега не знам този Ганчев как се държи, нито съм се сблъсквала с него, ама вероятно просто имат практика при неясен резултат дс пишат тази група, а не 2ра. Важна е цялостната картинка, но ако прекарвате повече време в слушане на лекаря, който ви следи или търсене на 2ро мнение, а не възмущение от листа с резултата ще ви е по-леко.

Ето тук го имя обяснено, преди го имаше и в 1вия пост по спомен. В БГ на места се бърка с 3Б и подчертавам, че не е същото.
https://www.credoweb.bg/publication/19814/kak-da-talkuvame-razli … na-tsitonamazkata

Последна редакция: вт, 29 яну 2019, 23:56 от Meredith_Grey

# 748
Права си!!! Аз много исках да ми вземат контролна намазка докато бях бременна, но освен да гледат, ми казаха, че няма как да “ръчкат” вътре с четчицата късата шийка, за да не предизвикат проблем и реално само колпоскопия ми направиха. Сега като родих ми казаха, че докато кърмя няма смисъл да ми св прави цитонамазка и да изчакам 6 месеца да станат и дори да кърмя все още, може да ми се направи спокойно. Усещам си, че съм здрава, че нямам течения, нито дискомфорт, кръвотечения след секс и тн. , ама то интернетът ме тормози и нещата, които изчетох. Искам всичко тук в темата да сме здрави и да имаме само хубави резултати винаги!
Момичета, знам, че всички в темата са притеснени, но обръщайте внимание на първия пост в темата. Група 3Д не е нещо страшно, предполагам цифрата ви шашка, но по същество е по-лека от 3А и реално е междинното състояние между 2 и 3. Тя е специално създадена да индикира, че вероятно има ЧПВ инфекция. Не рак, не е сигурно дори дали има атипизъм, а просто инфекция с вируса.
Сега не знам този Ганчев как се държи, нито съм се сблъсквала с него, ама вероятно просто имат практика при неясен резултат дс пишат тази група, а не 2ра. Важна е цялостната картинка, но ако прекарвате повече време в слушане на лекаря, който ви следи или търсене на 2ро мнение, а не възмущение от листа с резултата ще ви е по-леко.

# 749
  • София
3та група не е 5та
За раждали жени хептен.

Общи условия

Активация на акаунт