Страхът от раздялата и разочарованието

• 11 754
  • 187
  •   1
Отговори
# 120
Момичета ММ е страхливец,ако беше честен щеше да го признае пред мен отначало.аз научих за др.жена от детето,което мн.гадно се получи щото той няма преддтава какво се случва...та той е на 5

# 121
Ето това е отвратителното.
Не е като да сте го карали криво-ляво и всеки да е осъзнавал, че не вървят нещата.
Не е като да сте решили да се разведете и всеки да си продължава пътя.
Какво да обясните на едно дете? Не знам.
Че татко му не е вещ?

# 122
  • София
Ти я съветваш да не го приема обратно, защото не можеш да понесеш, че не си единствената. Другата, ето - пак другата. Simple Smile
Ами, да, какво лошо има?
Ако не съм го искала това, щях да се абонирам за някой мъжки публичен дом и да си го избирам все него, докато ме кефи. Mr. Green
Другата няма причина да ме интересува, но е мое право да не искам мъжът ми да мирише на нея.
Толкоз.

# 123
Друг много голям проблем на разпадащите се двойки - гледат на децата си като на идиоти, които нямали представа какво се случва, та им спестяват периода на предразпад.
Жалко.

# 124
Ами да - още като проговори детето трябва да се обясни. че татко всеки момент може да изчезне и това си е негово право, защото не принадлежи на никого. Какви са тия глезотии - искал си таткото, къде дават така. Татко му си има мечти и трябва да ги следва, не да играе футбол с малчо, това е реалността на Дренката.

# 125
с детето винаги си говорим отктито,обяснявала съм всичко по начин който да разбере.така беше и когато баща му реши да се изнесе.казах че ще живее в др.къща,само това знаех и аз.малкия ходи на гости с преспиване ,такава радост беше...а като си дойде първите му думички бяха "в къщата на тати има една какичка"  а той ми е една душичка,мн.е внимателен и чувствителен..цял ден мълчахме и плакахме....и след като го питах ММ дали го е подготвил за това ,ми каза ти нали си му казала "тати живее в нова къща"нищо му няма мина добре...е това е да си МЪЖ И БАЩА:rage:

# 126
Любовта и грижата не са само физическото присъствие. Разберете го.

# 127
Досега все съм се чудила какви ли мисли спохождат зайчетата  и разбилите семействата си заради тях.

# 128
Възможно е в случая на Ел 8004 новата да е дошла след решението му, че не може да живее със семейството си повече, няма значение дали е изневерил - поне за мен. Но той е боклук спрямо нея и детето, след като се е изнесъл без да изясни въпроса, без да помисли какво ще е на детето му изведнъж да го види в другата къща с непозната жена. Грижовните бащи не правят така, безкрайно не на място е бележката за обичта и грижата и физическото присъствие.
И е абдикирал от задълженията си, щом смята че всичко е минало добре, та той въобще не се интересува синът му какво чувства и мисли. 5-годишно дете е това, а нашият оставил на майката да обяснява какви ги е забъркал, след като тя самата не е наясно с намеренията му - тя го написа, че не е имал смелостта да каже защо се изнася.

Последна редакция: нд, 09 дек 2018, 22:48 от Си*

# 129
Възможно е, но е малко вероятно.

# 130
Досега все съм се чудила какви ли мисли спохождат зайчетата  и разбилите семействата си заради тях.

Радвам се, че вече знаеш Simple Smile

# 131
  • София
Тук много хора са едни такива неморални... Разведени, с втори бракове и деца от различни мъже...
Мъка, не вярвах, че през 21 век се разсъждава като Марияна М.
И къде Марияна е казала, че е неморално човек да се разведе.
Марияна е твърде против това, че господина се е изморил от борбата за дете и от жена си, и си е намерил свежо зайче за весели дни, а авторката се надява той да се върне.
И не е е предател - твърде старомодно е? Просто е боклук.
Марияна писа за някакъв висш морал, обаче повечето от нас са обикновени хора и тези висшите неща не ги разбираме.
Ами сигурно е уморителна борбата за дете. Някои въобще не я водят, така че човекът е бил с нея точно по трудното време. А можеше да намери друга още тогава, с която няма да се бори за дете, а ще стане по лесния начин.
Не може да укоряваш някого, че не издържа на житейски трудности. А да го наричаш боклук само заради това... не си особено по-добра от него.
Да, лошото е, че се е изнизал, без да се опита да обясни нещата на детето си. А авторката - вместо да си планира развода, го чака да се върне. Идилия...

# 132
Е като не издържа на житейски трудности мъжа, жените как издържаме, чудя се аз.

# 133
  • София
Е като не издържа на житейски трудности мъжа, жените как издържаме, чудя се аз.
Смяташ, че винаги жените издържат? И че за мъжете няма трудности в живота, те си живеят безметежно?
Ами, зная, че звучи грубо, но трудността си е била нейна. Тя няма вина, но...
В една съседна тема потребителката се възмущаваше защо мъжете държали на собствени деца и били готови да я зарежат, ако не може да забременее

Последна редакция: пн, 10 дек 2018, 11:09 от Cuckoo

# 134
Не схванах тази история, нещо съм пропуснала. Това със забременяването в смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт