Имало едно време в Чукурова | ВВ, Кьосем - исторически и костюмни драми №11

• 23 609
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
# 616
Добро утро!  Hug

Тигаса, благодаря за превода!

Благодарности на преводачите! bouquet

Гневът на Фекели не е към семейството на Хюнкяр, което не му е дало на него Хюнкяр, а към Яман. Азизе е отделен случай, чиято роля в миналото още не знаем, а сега е част от дома на Яман. И мотивът за този гняв на Фекели е икономически. В днешно време Фекели иска да ги ликвидира икономически, значи в старото време Яман са спечелили Хюнкяр чрез богатство. За Фекели икономическата борба е реабилитация. Днес той иска да покаже, че богатство може да се изгуби и да се натрупа отново, но важни са чувствата. Като ликвидира икономически Яман, той се доказва пред жената, която тогава е изгубил. Но ние знаем, че след смъртта на Аднан и докато Демир е учил, Хюнкяр е управлявала имотите, така че Фекели в тази си борба се изправя днес срещу Хюнкяр и Демир.

Разбира се, миналите събития ще бъдат поправени по горния начин, времето не може да се върне назад. Затова аз навсякъде говоря за промяна, която се отнася до двете двойки: Хюнкяр – Фекели (което не предполага непременно да са заедно, а да се реши в днешен ден в полза на Фекели проблема, който ги е разделил, и тя да го види с други очи) и Зюлейха – Йълмаз (тук може да се мисли за ново решение и на практика). Но да видим как ще се случат нещата. Как ще реагират жените, те са много важни в тези намерения. С тях са децата, а майките са пазителки на интересите на децата. И зависи как те разбират този интерес.

Дана, сега четох пак твоя пост от снощи. Продължаваме с хипотезите. Възможно е Хюнкяр да се е оженила бременна от Фекели и да не са имали повече деца. Възможно е да са разбрали за неговия проблем след това и най-вероятно Азизе да я е накарала да "отскочи" до Фекели (той се е оженил по-късно) и така да е забременяла и после Фекели чрез постановка да е изпратен в затвора. А е възможно и съвсем различно решение; Демир да си е дете на Аднан, но да се е случило нещо с Демир, за което ставаше дума в началото, което да създава притеснения, че не може да има деца.

Лучия, от сцената, в която Хюнкяр и Фекели говорят за невонността, за мен важното беше, че Хюнкяр сега знае, че Фекели знае, че Йълмаз е бил мъж на Зюлейха. Таня също е припомнила това. Ако реконструкциите, които правим за миналото са по някакъв начин верни, това поставя много близо историята на Фекели до тази на Йълмаз. Затова сега Вели е много важен за Хюнкяр. Той единствен, от това което си спомням, изрази съмнение пред Зюлейха в спалнята, че може детето да е на Йълмаз. Това е фактически най-възловият момент. Вече много хора знаят, че преди Демир Зюлейха е имала отношения с Йълмаз. За тези, които знаеха за преждевременното раждане, обяснението беше в това, че Демир и Зюлейха са били в отношения още преди сватбата. Нещо ми се върти в главата, но не съм сигурна дали Фадик не каза нещо различно по въпроса. Който стигне до съмнението чие е детето, съдържащо се в казаното от Вели, ще започне да разплита историята, както тази от 70-те, така, вероятно ще започнат досещания и за старата.

Може би.
Много неща още не са известни, затова нашите измишльотини – Дана  Grinning, или иначе казано – хипотези  Sunglasses, могат да тръгнат всеки момент към кошчето.
Но пък е много интересно да се разсъждава. Heart Eyes 

# 617
А аз и преди мислех да споделя, че съм "разочарована" от линията Вели - Шермин, която вече приключи. Очаквах да използват потенциала й за раздухване на историята на Зюлейха и Йълмаз и събуждане на подозрения за детето. Оказа се обикновена измама от страна на Вели, а аз очаквах да "въоръжи" Шермин, макар и само като намек, с подозренията за връзката Зюлейха-Йълмаз и евентуално бащинството на Аднан. На Шермин и намек й е достатъчен, веднага би се разшетала да разшири кръга от подозиращи и да се зашушука за Яманови - това, от което бяга Хюнкар. Но на Шермин не й работи много главата, та не се знае колко "ефективна" щеше да е и в това.
Благодаря за превода! Здравейте и приятен ден!  Hug

Последна редакция: вт, 18 дек 2018, 10:48 от Tania M.

# 618
Привет! Hug
Благодаря, тигаса! Благодаря и на преводачите!

Цитат
Хюнкяр сега знае, че Фекели знае, че Йълмаз е бил мъж на Зюлейха. Таня също е припомнила това. Ако реконструкциите, които правим за миналото са по някакъв начин верни, това поставя много близо историята на Фекели до тази на Йълмаз.

Ваня, на въпроса на Фекели "нима Йълмаз не е невинен", Хюнкар отговаря, че не е брат на Зюлейха, тоест вината му е връзката със Зюлейха - намек за нейната собствена връзка с Фекели. Невинни, в смисъл, че са консумирали връзки преди брака, и в двете двойки няма. Обаче Фекели не е невинен и в другия смисъл - после и е убил съперника си Аднан. Нещото, което сега той иска да предотврати, за да не се повтори миналото.

Дана, аз вече отрекох сравненията между Демир и Гюлтен, за мен общото между тях свършва с факта, че и двамата са влюбени. Млада, влюбена за първи път и неопитна се съчетава с поне малко свян, а тя притисна Йълмаз още като го видя, без никакви задръжки. Представям си какво щеше да последва, ако не беше млада и ако вече имаше опит #Crazy
Много интересна беше реакцията на Хюнкар, отношението към любовта на Гюлтен и признанието, че Гафур няма право да я омъжва насила за нежелан мъж.

# 619
А според мен отговорът на Хюнкар не е потвърждение на "вина" на Йълмаз. Но може би казваме едно и също по различен начин?

“Aşk, bir muammadır... Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan
aş, kiminin de gözünden akan yaştır...”

Последна редакция: вт, 18 дек 2018, 12:29 от Tania M.

# 620
Лучия, Таня, ще кажа по-подробно как аз разбрах този момент.
Фекели говори, че ръцете му са изцапани с кръв...
Хюнкяр му казва, че с Йълмаз е направил грешка: "Той не е невинен" (аз го разбирам, че не е невинен, защото е убил човек, според съда е виновен).
Фекели и отговаря: "А не е ли? Не е ли Йълмаз невинен. Питай сърцето си. " (Ако тя пита сърцето си, а не се основава на съдебната вина, то ще и каже, че Йълмаз е защитавал любимата си и заради нея е в затвора. Затова за Фекели Йълмаз е невинен.)
(Това са и двата различни начини: правен и на сърцето, по които Хюнкяр и Аднан гледат на убийството на Аднан.)
И след като Хюнкяр поглежда със сърцето си, тя прави заключението: "Значи знаеш, че Йълмаз не е брат на Зюлейха. Разказал ти е. Разбира се, разказал ти е." (Хюнкяр искаше да го подкани да разкаже още какво знае, защото за нея това е най-важното, но Фекели отклони и започна да говори за взрива, да иска да спре Демир и какви са му намеренията. Любовната история на Йълмаз и Зюлейха за Фекели засега е на заден план или я е оставил за решение на самия Йълмаз.)
Така че, за Фекели в случая на Йълмаз, вероятно и за неговия случай, става дума за вина пред съда и невинност в човешкия план на историята. Докато Хюнкяр изтъква съдебната вина, защото това я устройва.

П.п. Таня, забравих да кажа. Информацията, която има Вели, смятам, че ще иска да я продаде по-скъпо. Шермин не може да плати такава цена, тя е дребна риба. Да видим сега Хюнкяр какво ще му предложи. Тя ще иска да върне бижутата, но според мен, основно ще иска да му затвори устата по важната тема.

# 621
Ваня, като гледам Вели на какво дередже е във фрагмана, да видим информацията дали, кога и на кого ще я продаде. Може би информация срещу живот, или информация срешу свобода? Wink

# 622
Привет момичета HugKissing Heart,
Благодаря ви за коментарите! Flowers Hibiscus
По отношение на бебе Аднан - някои неща не са ми съвсем ясни и моля за доизясняване по въпроса и дали мисля правилно: значи, както споменахме, има хора - например Гафур, Сание, Назира, може би още хора от лагера, които вече са наясно с отношенията между Йълмаз и Зюлейха, но точно тези хора си обясняват преждевременното раждане на бебето със змията и самата злополука по стълбите. Други хора - Саббахатин и Гюлтен знаят за бебето. Други: повечето и Шермин си мислят, че Йълмаз е брат на Зюлейха. Единствено Фадик, независимо от раждането след падането по стълбите (т.е. има съвсем логична и очевидна причина за раждането на бебето по-рано) каза, "значи наистина детето не е от господаря Демир" или нещо подобно...т.е. тя винаги си е мислела, че Демир и Зюлейха са имали отношения преди брака, но тя си мисли, че Йълмаз е брат на Зюлейха. Даже, до скоро, когато селяните й говореха за Йълмаз бей, докато разтоварваха продуктите в чифлика, самата Фадик не знаеше, кой е Йълмаз бей и не го свързваше с брата на Зюлейха, който е вече в затвора. Въпросът, който ме гложди е: след като Фадик мисли, че детето не е от Демир бей, а мисли Йълмаз за брат...кой набеждава тя за баща на бебето?! За онзи момент, въпросът беше отворен. Отделно - сега, след като Йълмаз излезе от затвора и Фадик е на работа на полето...виждайки Йълмаз и Зюлейха заедно, ако за нея те още са брат и сестра, защо побърза да каже на Демир? Дали защото предполага, че Демир не иска да има общо с брат на жена си-убиец или и самата Фадик вече е научила, кой е всъщност Йълмаз? И ако е научила, то точно Фадик може да направи "връзката"...бебето Аднан не е син на Демир, според нея и ето научава, че Йълмаз и Зюлейха не са били брат и сестра.
И ако се върнем на версията, че Демир не би искал "шурей" - убиец наоколо....това би били странно и нелогично, защото Йълмаз е амнистиран и вече богат, дори конкурент на Демир, и дори "зетя" и "шурея" да не се спогаждат или да имат проблеми, то среща между Зюлейха и Йълмаз като "брат и сестра" не нелогична или повод за някакви притеснения. Тоест, на мен лично Фадик ми е интересна от тази гледна точка. Каква информация има? Защо каза за това, че Йълмаз и Зюлейха са заедно, бидейки наясно, че те спасяват Назира...мисля, че не би го направила, ако ги мисли за роднини или греша, но със сигурност го направи, защото вижда нещо "нередно" и точно издавайки нередното, иска да проправи пътя си към чифлика отново. Но, самата тя тепърва ще навърже двете неща, ако узнае за истинската връзка между Йълмаз и Зюлейха и ще се сети и за бебето.

Последна редакция: вт, 18 дек 2018, 13:31 от dana78

# 623
Дана, според мен, Фадик е навързала правилно нещата. Поведението и говори за това. Но вероятно още не се е досетила, че може да получи нещо. Ние не знаем какво точно каза тя на  Хюнкяр, вероятно същото като на Демир.  Ще видим дали някой от двамата сега няма да я поощри като я върне напр. в конака, за да докладва или по друг начин и така да и потвърди важността на „обекта“ Йълмаз и Зюлейха. И след това Фадик да премине към следващата точка, за да получи още нещо.

Но въпросът е кой ще се сети: Фадик или Вели да продаде своето досещане на Йълмаз. Между другото това досещане е възможно за хора като тях с мръсно  подсъзнание. Спомням си как Вели разговаря със Зюлейха в нейната стая. Ако на разпита от фрагмана Вели каже нещо по темата пред Хюнкяр и Саид, тогава ще стане интересно. Въпреки че по-скоро може разпитващите сами да подсетят Вели, че има в ръцете си нещо ценно и той по-късно, ако оживее, да търгува с него. А може и Хюнкяр чрез въпросите си да подсети Саид и той по-късно да се срещне и да говори насаме с Вели. Така съмненията от Вели да стигнат до Йълмаз и Фекели посредством Саид, на когото Хюнкяр има сега пълно доверие. И така Яман  пък да се усетят за двойната игра на Саид.

# 624
 wavey

Толкова много снимки и видеа от новогодишното парти видях, но Мурат йок, затова ето го топъл, топъл Laughing та чак пари.
NEW

# 625
"Моменты страха... Что по твоему случилось с Гаффуром?"

"Öfke kimi zaman acıdan doğar... Şimdi hesap sorma vakti..."

https://scontent-sof1-1.cdninstagram.com/vp/049ced48c5857d93455f … .cdninstagram.com

Нейджи, видях, че си сложила Мурат. И Гюлтен липсва - Селин..., но вие разбирате Wink

Още снимки от снощи - не е парти на АТВ, а на ТИМС. Присъствали са актьорите от три сериала - нашия, "Обещание" и Гюлпери".

За миналата седмица

# 626
Поне на новогодишното парти да остави на мира Зюлейха и Йълмаз.  Simple Smile

SET: https://www.instagram.com/p/BriHbKPHGj8/

# 627
Момичета,
Доста от актьорите липсват на партито - Селин, Мурат, Вахиде, Сибел и актьорът, играещ Саббахатин...например. Те са се снимали отделно тримата, на снимката, публикувана от Нейджал. Може да е планирано по този начин, но мисля, че е случайност...просто са нямали възможност или са били възпрепятствани. Но, ние феновете сме любопитни и все се чудим и маем за разни неща. Според мен, настроението на сета е добро и си личи от интервютата на актьорите.

# 628
Таня, ами ако тримата отсъстващи са имали нощни снимки newsm78 Joy Добре, Дана, петимата Laughing Wink

# 629
Лучия, закачката тръгнах да я пиша след поста на Надето, но после сте "докладвали" и другите отсъстващи. Ама карай, няма да се занимавам сега и с тях. Grinning
Нощни снимки в навечерието на партито, горките ...

Общи условия

Активация на акаунт