Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 32

• 45 981
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
Колко вървят наемите на подземни паркоместа за центъра на София, в синя или зелена зона?

# 106
Колко вървят наемите на подземни паркоместа за центъра на София, в синя или зелена зона?
Между 200 и 400 лева.

# 107
То в синята зона е бъкано с гаражи и паркоместа.

# 108
Проблемът тук не е в бюджета, а в големите минуси на апартамента, които надденяват над плюсовете. Не ме разбирайте грешно, аз никого няма да изнудвам да ми намали цената, просто не бих платила 70к за изцяло външен, полусаниран панел в Люлин, виж 60к може би да. Сигурна съм, че ще си намерят купувач. За тези пари бих взела поне ЕПК, тухла би било идеално, вътрешен апартамент. Да, този има много плюсове, но минусите надделяват, а ние в крайна сметка не търсим нищо на всяка цена. За доста по-малко пари мои познати си взеха доста прилични жилища в района и не виждам смисъл да се хвърлям на първото, което видя.
Тъй като купувате, за да живеете вие в апартамента, моят съвет е да търсите максимално добър според вашите критерии без голямо слизане под възможния ви бюджет. Ако ще живееш поне 15-20 години някъде, няма никакъв смисъл да спестиш 5 000-10 000 евро, от цена, която можеш да платиш, но да се примириш с явни недостатъци. Люлин 10 никак не е лош, една от  предпочитаните части е. Малко хора  харесват последни етажи, така че е напълно възможно да намерите друг среден, с хубаво изложение на подобна цена.

# 109
  • WonderLand
TafTaf, напълно съм съгласна, затова и в крайна сметка се отказахме от този и ще търсим друг.

# 110
Изобщо не са малко училищата в центъра, даже напротив. Градините са малко. А „Поп Богомил” и „Мария Лиуиза” е ужас, но не защото са в центъра.

# 111
Изобщо не са малко училищата в центъра, даже напротив. Градините са малко. А „Поп Богомил” и „Мария Лиуиза” е ужас, но не защото са в центъра.
А защо е ужас?

# 112
  • София
Има ОДЗ на Веслец и Кирил и Методий, училища и магазини също. Друг е проблемът в тази част от центъра. Wink

# 113
Няма да отговарям защо е кофти тази част на центъра. Цената на имотите го показва. Лично аз не бих замръквала там, на който не му пречи - да заповяда.

# 114
И трите училища не са сред най-добрите в София, нормални училища са си.

# 115
Да, така е.

Проследих дискусията за панелите. Не бих купила "право за строеж", на такава цена.

# 116
Сигурна ли си?

# 117
Ми не знам каква е тази класация, пълна е с частни. За 7 клас ли е това?

Иначе около Мария Луиза е отврат, ако и да са хубави училищата, което ме съмнява.

# 118
Ми не знам каква е тази класация, пълна е с частни. За 7 клас ли е това?

Иначе около Мария Луиза е отврат, ако и да са хубави училищата, което ме съмнява.
Да там е гадно. Никой, който познава центъра не би си купил там освен по финансови причини. А ето и топ 20 на училищата в София. Около половината са части, а 20-то училище е едно от най-добрите държавни. https://studyabroad.bg/news/топ-20-на-столичните-училища-според-резу/

# 119
Разгледах ги, да. Браво на 20 ОУ, страхотни резултати. Частните няма да ги коментирам за да не обидя някого.

Общи условия

Активация на акаунт