Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 32

• 45 756
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
На примависта това.На мен не ми се вижда евтино,но аз и не знам цените.
https://www.bulgarianproperties.bg/apartamenti-(razlichni-tipove … ogomil/index.html
Ако става въпрос за карето между Дондуков, Левски и Сливница аз мисля, че е доста приятно място. Като по-добрите части са в средата на карето, а по-лошите тези в близост до Сливница.
Абсолютно!Може и да съм пристрастна,но удобството е голямо.Всичко ти е на пешеходно разстояние.Много отдавна роднини купиха с кредит в затворен к-с.Наоколо нищо няма,те доволни,спокойно си гледаха децата.Престижно. WinkНавсякъде ходеха с колите.Живееха преди това във въпросното каре в центъра.Децата пораснаха.Записаха ги в частни у-ща,возиха ги и т.н.Наскоро се върнаха в центъра,децата са в общ.у-ща.Апартамента в затвореният к-с го дадоха под наем.Още го изплащат.Жената ми казва възторжено,че не и се налага да използва колата.Добър ден!
Тихата уличка на Раковски,където гледат прозорците на въпросното жилище е точно Поп Богомил.Отсреща живеят познати.Скъпо ми се вижда за едностаен.Гаража е плюс ако имаш автомобил,но не ми е ок за тази цена.Балкона бил просторен. Rolling EyesИ да беше,какво?Пък той напротив,тесен е.
http://www.holmes.bg/pcgi/home.cgi

Последна редакция: сб, 08 дек 2018, 14:24 от Silverstone

# 226
На примависта нищо не си дала. Център е и Лъвов мост и Витошка и всичко се филтрира в твоя линк. От месеци зяпам обяви и знам какво говоря. Съгласна съм за някои улици под Дондуков, че са приятни. И все пак, ако мога да избирам, ще предпочета други части на центъра. Видиш ли тристаен около 100 000€ в Центъра, да знеш, че е твой! И изобщо защо се сравнява Лъвов мост с Манастирски ливади и разни затворени комплекси?

Последно като ходих около Мария Луиза беше пълно с мъже на групички. Честно казано се притесних, все пак живея в България и подобна гледка не се среща под път и над път.

Последна редакция: сб, 08 дек 2018, 14:36 от Анонимен

# 227
На първият линк има от въпросният район.На вторият,който сега виждам,че не показва апартамента,има едностаен 32кв.-56 и нещо хил.евро.много е според мен.Ама аз не търся жилище.Какви 100хил еу?Имаме си,наследствено ни е.Купихме и в едната софийска ''спалня'',защото беше евтино.То е под наем.Тук се включих се по въпроса за опасният район.Понякога минавам по Поп Богомил,но най-вече по Раковски ми е пътеката.

# 228
И аз си имам жилище, но искам да купя друго. Проблем ли е че работя и мога да си го позволя? И след като не следиш пазара на имоти, защо се включваш с коментари за цени? Дай си оценката за района, но пък приеми и обратната.

# 229
Не знам дали е опасен районът и предпочитам да не разбера на свой гръб. По-скоро мисля, че не е приятен за разхождане, но аз и нямам работа в онази част на центъра, така че не ходя там.  От центъра бих живяла на малките улички около унгарското и полското, и резиденцията на английския посланик,  също и малките Пет кьошета, Шишман, Хан Крум, 6-ти септември.
silverstone, в центъра и около него има  много места, различни от Лъвов мост, на които можеш да живееш, без да ползваш кола, и всичко ти е близо пеш, но освен това са тихи, зелени и без наличието на съмнителни групи от хора. По цената им ще ги познаеш Wink
Не знам това какво трябва да значи, че някой си има жилище - може да има и 5 жилища  и да иска 6-то.
И след като не следиш пазара на имоти, защо се включваш с коментари за цени? Дай си оценката за района, но пък приеми и обратната.
И аз това се чудя. Няма лошо да си харесва района, но обективно това е най-евтиният район от центъра, а е и по-евтин от много южни квартали - Иван Вазов, Стрелбище, МА, Гоце Делчев, Изток, Лозенец. Не мисля, че пазарът е заблуден и не разбира какво хубаво място е.

Последна редакция: сб, 08 дек 2018, 14:55 от Анонимен

# 230
И аз си имам жилище, но искам да купя друго. Проблем ли е че работя и мога да си го позволя? И след като не следиш пазара на имоти, защо се включваш с коментари за цени? Дай си оценката за района, но пък приеми и обратната.
Коментара ми е не за целият пазар,а за конкретни кутийки,които според мен са скъпи.И разбира се,че нямам нищо против ти и други да си купите.Центъра поне целият го познавам мн.добре. LaughingНе казвам,че моя квартал е чудесен,а удобен и НЕ е опасен.В неделя бяхме в Гоце Делчев.Братовчедка изнасяше вещи от едното и жилище там.Ще прави ремонт и дава под наем.Едвам паркирахме,две улици влачихме багажи до колата.Пренаселено.Може да е скъп,но не ми харесва.Тя си го обича.Къде видяхте,че не приемам друга оценка?Опасно,опасно,но когато детето го записвахме 1ви клас идваха деца от цяла София да учат в ''опасният район с бандюги,араби и цигани''.Като си тръгвахме другите родители въздишаха:''добре сте си вие,ние сега докато се приберем...''

# 231
Коментара ми е не за целият пазар,а за конкретни кутийки,които според мен са скъпи.И разбира се,че нямам нищо против ти и други да си купите.Центъра поне целият го познавам мн.добре. LaughingНе казвам,че моя квартал е чудесен,а удобен и НЕ е опасен.В неделя бяхме в Гоце Делчев.Братовчедка изнасяше вещи от едното и жилище там.Ще прави ремонт и дава под наем.Едвам паркирахме,две улици влачихме багажи до колата.Пренаселено.Може да е скъп,но не ми харесва.Тя си го обича.Къде видяхте,че не приемам друга оценка?Опасно,опасно,но когато детето го записвахме 1ви клас идваха деца от цяла София да учат в ''опасният район с бандюги,араби и цигани''.Като си тръгвахме другите родители въздишаха:''добре сте си вие,ние сега докато се приберем...''
Виж, и аз много добре познавам центъра, така че да не си мерим познанията. Това са обективни факти къде е "хубавият" и къде е "лошият център" - и вашият е "лошият център", където аз лично не бих купила - малко са районите на София, които класирам след Лъвов мост. Вие може да си го харесвате, аз имам познат, който си харесва Филиповци, ама за 99 % от хората Филиповци не е харесвано място.  
Да, пренаселено е, защото хората масово са неориентирани и не си вземат при вас, ами се бутат на лошото Wink Всъщност, въпрос на време е, и то не много, и тези квартали да станат зони. Както станаха зони Лозенец и Яворов.
След като е имало място за вас в 1 клас в кварталното, значи, не е чак толкова голям напливът. За нас в кварталното училище  място нямаше, паралелките бяха над 30 деца от м..та си, а на нас ни предложиха "вариант" да ни запишат - там, където по право трябваше да учи. В момента 73-то в Гоце Делчев е на това положение - вярно, че е едно от най-добрите училища в София, ама не е нормално деца от съседната улица да не могат да се запишат  в него.
Знам колко си активна в темата против имигрантите - сега разбирам, че пишеш от собствен опит в квартала си в София.

Последна редакция: сб, 08 дек 2018, 15:53 от Анонимен

# 232
Добър-лош център, винаги ще е по-гъзарско, от който и да е квартал. И цените винаги ще са по-високи.

# 233
Тоест Лъвов мост и Женски пазар е по-гъзарско от Изток? Интересно.  И къде цените са по-високи?

# 234
Всъщност наистина не е редно да се обобщава. Съгласна съм, че ако цял живот си живял на едно място и си познаваш съседите до 3-то коляно е нормално да се чувстваш безопасно. Ако не си в близост до Женския пазар и мизерията около него и до Лъвов мост и другата мизерия и в тази част на центъра се живее. Ходим в една любима сладкарничка на „Искър” често и реално не е лош района. Е не е Яворов, но не е и преките на „Пиротска”.

# 235
Ами аз така си харесвам карето от Хр.Ботев до Руски паметник. Вече писах за там - широки улици, прешироки тротоари, спокойно и същевременно близо до идеален център.

# 236
Добър-лош център, винаги ще е по-гъзарско, от който и да е квартал. И цените винаги ще са по-високи.
Колкото и да го повтаряш, няма да стане истина Simple Smile - цените при вас в лошия център са по-ниски от цените в много от кварталите: от имот.бг:
3-стаен, център Лъвов мост средна цена 119 К евро
3-стаен център НДК - 209 К евро
3-стаен Лозенец, Журналист -средна цена 204 К евро
3-стане Иван Вазов - 211 К евро
3-стаен Изток - 174 К евро
3-стаен Яворов - 197 К евро
3-стане Стрелбище - 143 К евро
Подобно е във всички южни райони. Може много да си харесваш мястото, но обективно е доста назад по цени в София, дори Младост е преди него със 127 К средна цена на тристаен.
И е редно, и не е редно - ако не обобщаваме, няма как да направим сравнения между кварталите. А че вътре в кварталите има и по-добри, и по-лоши места, също е вярно.

Последна редакция: сб, 08 дек 2018, 16:57 от Анонимен

# 237
А както писахме миналата седмица, панелите по нотариален акт 78-79 квадрата имат 4 стаи, сервизно, баня, тоалетна и две тераси. Така че квадратите са само числа, а цената на квадрат е много субективно понятие.
В панелите рядко има нормално като големина помещение. Спалните са малки, а и холчето е само 20-22 м2. Живял съм в панел. Не са за хвалене.
Пишете небивалици. То НС е със фрапираща квадратура!!! Нямаш дори отделна нормална кухня, нямаш трапезария и стайчета като кутийки. Често няма дари входно антре и коридор.
Точно СС е с реална площ + общи части, в които ти влиза мазе или таван. В някои от тухлените блокове, дори гаражът ти е включен в цената. Не е като в НС, всяка нещо да ти се калкулира отделно.

# 238
  • София /Абсурдистан
Хич не ме интересува кое е пррестижно и кое не е, гледам да ми е удобно. Лично аз бих живяла съвсем в центъра и на Пиротска даже, всичко да ми е на една ръка разстояние, но мъжкото население в къщи не ме подкрепя изобщо. Сега живея до Бизнеспарка в собствено жилище, някой да ми каже кое му е престижното, че аз не го виждам. Мръсно, шумно, прашно и супер пренаселено.

# 239
Хич не ме интересува кое е пррестижно и кое не е, гледам да ми е удобно. Лично аз бих живяла съвсем в центъра и на Пиротска даже, всичко да ми е на една ръка разстояние, но мъжкото население в къщи не ме подкрепя изобщо. Сега живея до Бизнеспарка в собствено жилище, някой да ми каже кое му е престижното, че аз не го виждам. Мръсно, шумно, прашно и супер пренаселено.
А кой говори за престижно? Цените отразяват различни дадености, една от които е удобството, може би най-важната - близост до училища и ДГ, и близост до парк, пешеходно разстояние до театри, галерии и заведения, удобен ГТ - да кажем, че всичко това влиза в удобството. Не че ще се забия до Бизнеспарка някога по желание, но там виждам едно предимство - далеч си от мултикултурализма около Пиротска  и Лъвов мост.
Ами живей в Лозенец на Елин Пелин, примерно, и ще разбереш какво е удобство (говорим за  София) - особено след като вече е зона. Или на Гечкенли в центъра - също зона. Или на Д. Манов в кв. Иван Вазов - вярно, че има нужда от зона, но е само въпрос на време. .

Последна редакция: сб, 08 дек 2018, 18:16 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт