Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 32

• 45 768
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
 попеа, айде излизай от кварталите и идвай да живееш в центъра. малко да ни поадвокатстваш и на нас после.

# 256
попеа, айде излизай от кварталите и идвай да живееш в центъра. малко да ни поадвокатстваш и на нас после.
Ха-ха, ММ е израсъл и има наследено жилище около английската легация, дадено е под наем в момента. Живели сме там и не ни е никакъв проблем и сега да живеем, но сегашното ни място ни е по-удобно заради близостта на Борисовата градина и заради атмосферата на мястото. И прехвалената от Нико градинка на НДК ни е на няколко минути пеш от онзи имот - само че тя не ни върши работа, защото няма нищо общо с парк от калибъра на Борисовата, какъвто ни допада на нас - с истинска гора в сърцето на града.
Обаче за центъра около Лъвов мост и Господ не може да ви адвокатства достатъчно.  

Последна редакция: нд, 09 дек 2018, 12:23 от Анонимен

# 257
  • София
Да се похваля - най-после пускаме панелката в Овча Купел за продажба.
Сега пък, като я гледам изчистена, с хубавата гледка, почва да ме кефи.😁

# 258
Изчистено жилище изглежда някак по-голямо,просторно,  от същото, но задръстено с мебели.

# 259
Agent, успех с продажбата! Дано мине гладко и без ядове, и да вземете, каквото сте си наумили.

# 260
Ха-ха, ММ е израсъл и има наследено жилище около английската легация, дадено е под наем в момента. Живели сме там и не ни е никакъв проблем и сега да живеем, но сегашното ни място ни е по-удобно заради близостта на Борисовата градина и заради атмосферата на мястото. И прехвалената от Нико градинка на НДК ни е на няколко минути пеш от онзи имот - само че тя не ни върши работа, защото няма нищо общо с парк от калибъра на Борисовата, какъвто ни допада на нас - с истинска гора в сърцето на града.
Обаче за центъра около Лъвов мост и Господ не може да ви адвокатства достатъчно.  
Няма как да знаеш колко е хубаво да живееш срещу градината на НДК, ако не си живяла тук. Между другото имах късмета да изкупя останалата част от етажа до апартамента на жена ми и когато я попитах иска ли да направим един гигантски апартамент и да заживеем там (има приятна гледка към голям зелен вътрешен двор) тя твърдо отказа. Каза, че преди да се преместим да живеем срещу НДК си е мислила, че квартала до полското и английското посолства е супер, но сега е разбрала колко е хубаво всичко да ти е наистина на една ръка разстояние и същевременно да имаш просторна гледка от стотици метри зеленина.

Последна редакция: пн, 10 дек 2018, 02:32 от Анонимен

# 261
То там около НДК си е по-скоро широк център.

# 262
Идеален център е всичко до Евлоги и районът е Средец. Английската легация, унгарското и полското  посолство са в центъра. Ето ти карта на район Средец - в него влизат Театърът, Дворецът, Народното събрание, Военния клуб и т.н.
http://sredec-sofia.org/uploads/maps/Sredec_optimized.png
Това на Нико е в район Триадица, тук си прав, но все  пак Магурата няма как да я броим извън центъра Simple Smile 
Niko, не съм се  и съмнявала,  че жена ти е подобна на теб Simple Smile, но за мен тя няма как да бъде някакъв авторитет, че да ми я цитираш. Въпрос на приоритети- за нас приоритет е 1) да не е на шумен булевард -а вашето е, и 2) да е на минути пеш от голям парк - а вашето не е. Гледката не ми е приоритет, а и тя в 90 % от случаите върви комплект с шумен булевард, точно както е при вас (Витошка и Патриарха). За вас приоритет е гледката и сте готови на компромиси с шума и мръсотията на булеварда, и с отдалечеността от голям парк (това на НДК няма нищо общо с парк) - което си е ваша работа. Ние  с тези неща компромиси не искаме да направим. Това е.
Би било добре да ми спестиш оправданията си за това дали е шумен и мръсен  булеварда, където сте вие, и дали градинката на НДК е всъщност много по-хубава от парк - вече си ги казвал, нямам намерение да споря по очевидни за мен неща. И понеже знам, че няма да ми ги спестиш - хайде давай Simple Smile.

Последна редакция: нд, 09 дек 2018, 14:53 от Анонимен

# 263
Някой знае ли защо тук още има свободни апартаменти? Нали всичко се беше продало още на зелено..

# 264
Пак се изказа Simple Smile Нищо широко няма, идеален център е всичко до Евлоги и районът е Средец.

Niko, не съм се  и съмнявала,  че жена ти е подобна на теб Simple Smile, но за мен тя няма как да бъде някакъв авторитет, че да ми я цитираш. Въпрос на приоритети- за нас приоритет е 1) да не е на шумен булевард -а вашето е, и 2) да е на минути пеш от голям парк - а вашето не е. Гледката не ми е приоритет, а и тя в 90 % от случаите върви комплект с шумен булевард, точно както е при вас (Витошка и Патриарха). За вас приоритет е гледката и сте готови на компромиси с шума и мръсотията на булеварда, и с отдалечеността от голям парк (това на НДК няма нищо общо с парк) - което си е ваша работа. Ние  с тези неща компромиси не искаме да направим. Това е.
Би било добре да ми спестиш оправданията си за това дали е шумен и мръсен  булеварда, където сте вие, и дали градинката на НДК е всъщност много по-хубава от парк - вече си ги казвал, нямам намерение да споря по очевидни за мен неща. И понеже знам, че няма да ми ги спестиш - хайде давай Simple Smile.

Само от любопитство. Къде си завършила основно, средно и висше образование. В кои училища?

# 265
Аз нещо НДК не го виждам на картата на идеалния център.

# 266
Аз нещо НДК не го виждам на картата на идеалния център.
Самото НДК не, районът на посолствата, за които говоря, е в идеалния център.  
Всъщност, и районът на Пиротска и Екзарх Йосиф не е в идеалния център, ако приемем, че идеален център е само районът, където е дворецът и Народното събрание. Тоест, и ти си в широк център по тази логика Simple Smile Според мен границите на районите не са показател за това дали дадено място е в идеален център или не е. Магурата е трудно да бъде смятана извън центъра, същото се отнася за банята и халите.
Нико, нямам намерение да си слагам Си-Ви-то във форума и не виждам какво значение има това.  

Последна редакция: нд, 09 дек 2018, 16:06 от Анонимен

# 267
Имам много хубав апартамент на Дондуков (точно под Александър Невски) с гледка към добре озеленен вътрешен двор. Там брои ли се за идеален център? Не живеем там защото е много далеч, но ще е интересно да чуя мнението ти.

Последна редакция: нд, 09 дек 2018, 15:48 от Анонимен

# 268
Цикличността на споровете между Poppea и NikoT относно местоживеенето им е като цикличността на нивата на лихвите Simple Smile Усещам нов пик.

# 269
Ръст на лихвите и забавяне на икономиката догодина: https://m.dnevnik.bg/biznes/finansi/2018/12/09/3359002_priemanet … a_nezdravoslovni/

Общи условия

Активация на акаунт