Второ дете

• 28 181
  • 971
  •   1
Отговори
# 870
  • София
А, подсети ме за мъжете и как може да си променят отношението към децата.
Моят първото въобще не го усети. И до сега не са много близки. Второто го извежда всеки път като може. И третото /кучето де, но съм сигурна, че щеше да е така и дете/й трепери, гушка, извежда. Въобще - турбо татко.😁

# 871
Самотните деца в семейството, без братя и сестри, се провалят много по-лесно и сигурно. Обект на неестествени грижи, очаквания, свръхпротекции и т.н. пътят към личния провал е много по-лесен.
Това на какво се базира?
Нямам такива наблюдения.

# 872
Самотните деца в семейството, без братя и сестри, се провалят много по-лесно и сигурно. Обект на неестествени грижи, очаквания, свръхпротекции и т.н. пътят към личния провал е много по-лесен.
Това на какво се базира?
Нямам такива наблюдения.

Аз имам, за съжаление, не един. Но това все пак са хора, не особено наясно със себе си, собствените си проблеми и комплекси и цялото статично напрежение го отнася единственото отроче и избива в грозни неща. Та за този тип семейства, две деца биха били идеален баланс - тежестта на родителските изкривявания, ще е намалена на половина за всяко.

# 873
..

Аз имам, за съжаление, не един. Но това все пак са хора, не особено наясно със себе си, собствените си проблеми и комплекси и цялото статично напрежение го отнася единственото отроче и избива в грозни неща. Та за този тип семейства, две деца биха били идеален баланс - тежестта на родителските изкривявания, ще е намалена на половина за всяко.
Описаният тип хора, с комплекси, с изкривявания и прочие няма да са добри родители. Независимо от боря деца.

# 874
Няма да са, в никакъв случай, но по-лесно за самите деца е да преминат през родителската "грижа", докато си стъпят на краката.

Ти не знам дали може да си го представиш, защото си грамотна, балансирана, но има родители на едно дете, които са кошмар и като няма още едно, което да им отвлича вниманието е много тежко.

# 875
Салсиша, от написаното от теб излиза, че малограмотните е по-добре да се размножават повече, за да не се концентрират само върху едното дете.

# 876
Ами ... тези с фиксациите, на които им избива към детето, ако изобщо ще се размножават, по-добре да са две. А и не само за децата е добре, те също се учат, в движение, че хората са различни, че не може да си най и т.н.

# 877
Абе тези с фиксациите .. по-добре да нямат деца, само че то не е на тоя принцип. Не знам, не съм убедена в тази теория. Интересна е!

# 878
Две такива семейства се сещам, на първо четене, които просто се кротнаха след второто дете. То с първото беше кошмар - да чете, да пише, да става гимнастик, да му оформяли мускулите и стойката от 2 годишно, лудо го правиха това лапе. Другото семейство все го мислиха за аутист, за индиго, за болно от нещо. След второ се разми вниманието по някакъв начин и станаха по-нормални. Не съвсем, но поне отстрани бяха приемливи.

# 879
О, това със сигурност. Знам за какво говориш, според мен е съвсем повсеместно. Доста вманиачени с едно дете виждам наоколо.

# 880
Но и другия момент го има - много приятни родители, очевидно имат какво да дават на детето - и емоционално, и материално, чак да те хване яд, че нямат още деца. Стойностните хора, просто трябва да се плодят и множат, такива деца са радост за обществото.

# 881
Здравейте !

Взех решение за себе си. Планът си остава същия както съм го описала в първия си пост. Благодаря за критиките, съветите и отделеното внимание !
Т.е. ти си намираш по-платена работа и опъваш каиша, за да си надвиеш масрафа, а мъжа ти го ползваш за осеменител? Лъжеш го, за да забременееш и после му казваш, че "просто е станало"?
Не те разбирам, седнете и говорете, не сте деца, решение има, но ще трябва комромис и от двете страни. Не всичко е пари в тоя живот, трябват и близки хора и какво по-добре от брат/сестра.
Тука наистина е малко като развален телефон.
Още в първия си пост съм написала, че лъжата за мен е неприемлива. Ако беше, щях да си правя опити тайно да забременея или вече отдавна да съм бременна или с 2ро дете.

Съгласна съм с теб - близките хора са важни, затова и искам 2ро и ще се опитам по честен начин да си го получа. Ако не стане, поне ще съм се опитала.

# 882
  • Countryside
Скрит текст:
Здравейте !

Взех решение за себе си. Планът си остава същия както съм го описала в първия си пост. Благодаря за критиките, съветите и отделеното внимание !
Т.е. ти си намираш по-платена работа и опъваш каиша, за да си надвиеш масрафа, а мъжа ти го ползваш за осеменител? Лъжеш го, за да забременееш и после му казваш, че "просто е станало"?
Не те разбирам, седнете и говорете, не сте деца, решение има, но ще трябва комромис и от двете страни. Не всичко е пари в тоя живот, трябват и близки хора и какво по-добре от брат/сестра.
Тука наистина е малко като развален телефон.
Още в първия си пост съм написала, че лъжата за мен е неприемлива. Ако беше, щях да си правя опити тайно да забременея или вече отдавна да съм бременна или с 2ро дете.

Съгласна съм с теб - близките хора са важни, затова и искам 2ро и ще се опитам по честен начин да си го получа. Ако не стане, поне ще съм се опитала.
Успех тогава и дано се разберете!

Салсича, не пречи на стойностни и възпитани хора да им се народят келешчета. Имам няколко такива случая пред очите си, децата, вече порастнали, са пълен потрес, мързи ги да гледат, чакат на готово на мама и тате, всеки проблем е грандиозна драма и т.н., а и ги мързи да учат, да работят, да се развиват, ама много. Ще изцоцат мама и тате и после на социални, ако не намерят някой баламурник да ги храни. Ни се води, ни се кара. Обяснявам си го, че родителите са подхождали с много любов и разбиране, а е трябвало да играе сопата, защото тези хора, просто са от друго тесто. Дано се оправят някой ден, ама надали. Апропо, тези, които аз познавам са с едно дете, т.е. тотал щета, да бяха две другото можеше да си е ОК.

# 883
За съжаление и аз имам кофти примери от семействата с едно дете около моята възраст и обкръжение. Родителите им имаха страхотни планове и амбиции за тях, стабилни родители, готови да поднесат всичко на детето, добри и възпитани деца. Но резултатът е ужасно различен от очаквания - не се реализираха никак добре в живота си (поне от моята камбанария). Дори едно висше образование не успяха да завършат, в никоя дейност не станаха добри, висят на родителите или мъжете си. Нямам точно обяснение защо стана така, може би в тази тема има описани някои вероятни причини.

# 884
Прекалявате малко вече... Не мисля, че има значение дали хората са свестни и дали са се реализирали от това дали са едно, две, три или повече деца. Зависи от възпитание, от среда, от късмет, от самата натура на въпросното „дете”. Имам нагледни примери за само дете как нищо не става от него, както и за брат и сестра и двамата са тотал щета, както се казва.  Интересното е, че и при двата случая родителите са свестни, образовани, културни хора, едните с много възможности. Та, като се замисля, даже и родителите не са кой знае какъе фактор.

Общи условия

Активация на акаунт