Второ дете

• 28 181
  • 971
  •   1
Отговори
# 30
Аз винаги съм знаела, че не искам само едно дете. Синът ни не беше планиран толкова скоро след раждането на сестра си, но го искахме. Да, много ни беше трудно докато ги изучим, понякога сме ги лишавали от някои неща, още повече сме лишавали себе си, но си мисля, че ако не бяха преминали през всичко това, нямаше да бъдат хората, които са днес. Аз съм против на едно дете да му се поднася всичко на тепсия, трябва да има нещо, за което и то да се бори в живота. Племенничката е едно дете, доста разглезена и претенциозна беше, едва напоследък започна да се поочовечва. Зълвата не искаше второ дете, зетят искаше, тя сега съжалява, че не роди още едно. Да имаш брат или сестра е щастие, децата ми знаят, че когато нас вече няма да ни има, те са си най-близките хора. Може да се скарват пет минути след като се видят, но знам, че безкрайно много се обичат.Аз имам брат, ММ има сестра, пред нас никога не е стояла дилемата дали да имаме второ дете. Но мислехме еднакво по този въпрос.

# 31
Човек трябва да следва сърцето си, но и да се съобразява с партньора си. При мен не е възниквала тази ситуация (все попадам на мъже, които искат деца), но нещата са много деликатни. Кой кого и как ще убеди... край мен има поне няколко семейства, в които мъжете се кълняха, че не искат и да чуят за второ, вече всички имат второ Simple Smile За съжаление не знам как жените им са го постигнали. Единият чак си спомням какви лекции четеше как повече не иска да види и да дундурка бебе, ами сравнително наскоро му се роди второто Wink

# 32
..край мен има поне няколко семейства, в които мъжете се кълняха, е не искат и да чуят за второ, вече всички имат второ Simple Smile За съжаление не знам как жените им са го постигнали. Единият чак си спомням какви лекции четеше как повече не иска да види и да дундурка бебе, ами наскоро му се роди второто Wink
Доста "пропускат" хапчето или наблягат на прекъснатия полов акт, защото "няма да се случи нищо".
Тук съм чела и обещание, че той няма да има отговорности по отглеждането на детето.

# 33
Ако съпругът ми беше дал и един знак, че не иска второ дете, отдавна да съм го сменила. А ако чуя глупостите, тези дребнавите, сметкаджийските, селските - да не дели, да е всичко за него, нямаме пари ... тогава и да происка, пак го зарязвам. Не мога да търпя такива типове хора изобщо и не искам такъв пример за децата си. Изобщо не искам подобно желе в обкръжението си.

Защо изобщо е направил и едно, едва ли е арабски шейх и да му осигури несметни богатства, по тази логика? Страхливец.

# 34
Значи мен очаквам скоро да ме зарежат, защото откакто се е родила щерката мм винаги е искал второ дете..

..край мен има поне няколко семейства, в които мъжете се кълняха, е не искат и да чуят за второ, вече всички имат второ Simple Smile За съжаление не знам как жените им са го постигнали. Единият чак си спомням какви лекции четеше как повече не иска да види и да дундурка бебе, ами наскоро му се роди второто Wink
Доста "пропускат" хапчето или наблягат на прекъснатия полов акт, защото "няма да се случи нищо".
Тук съм чела и обещание, че той няма да има отговорности по отглеждането на детето.

Това е унизително. С лъжа да постигнеш своето или да създаваш деца с мъж, който не ги иска въобще и нямало да ги гледа или идва от кофти род с еснафски разсъждения.

Едно дете трябва да е искано и от двамата родителя еднакво много.

# 35
  • Варна
Дали ще имат едно, две или найсе деца, си е лично решение на двойката. Мен не ме вълнува за другите, каквото съм искала за себе си, направила съм го. С едно съм и с едно ще си остана, важното е, че по този въпрос с баща й винаги сме били на едно мнение. Но адски мразя акъли от други хора. Не оставай с едно дете. Абе, алоооо, кой си ти, че да ми даваш акъл дали ще раждам изобщо, дали ще раждам още и колко пъти!? Тия, дето много им знаят устите, да не дават акъл на другите щото не е тяхна работа. Няма те да опъват каиша времево, финансово и всякак с родените в другото семейство деца. Ако те попитат за мнение, ок, кажи го. Ама така отстрани много лесно се дава акъл.

# 36
Сега, ако някой твърдо е останал с едно дете, не е моя работа да се меся. Но ако нещата са на кантар и питат 1 или 2, аз най-вероятно ще отговоря "3-4 е много добра бройка". Просто защото смятам, че в живота трябва да се разширяват границите. Ми не може да трепериш как ще се дели панелката и таралясника при повече от един наследник - както казаха преди, не делиш царства и корона. Всяко дете си идва с енергия, заряд, изобретателност.

Ако финансите са драма, децата може да са стимул да се огледаш, размислиш, да действаш по-комбинативно и да намериш източник.

И аз искам да питам кое е това "всичко". Да гледаш малкото бебе като цар-модна икона, стил Platinum Babies? да му дадеш къща, кола, вила, да не се мъчи само да си ги изработи? Кое е "всичко"? Едва ли ще режете филията на две, 21 век сме, градска среда, не е военно време.

# 37
А аз искам да питам, ако не искаш да се съобразиш с партньора си за нещо, което той смята, че не е ок - кой тогава е егоистът?
Егоизмът не се изразява в неделкане на играчки, а в нихилизъм как се чувстват другите, стига да стане само на твоето.

# 38
  • Варна
За мен лично всичко означава съвсем нормален живот, с покрити базови нужди, от време на време някоя глезотийка, 1-2 извънкласни занимания и сравнително добро образование. Не визирам пълно лишение или абсолютно изхвърляне в нито едно от изброените. Ако мога да дам жилище, ще е бонус.

# 39
В тоя спор и морал, и религия, и здрав разум застават на страната на партньора, който иска дете. Да, детето струва, но и дава. Ако аз искам дете, това е движение в добра посока - нова енергия, приятелства. Някой, дето е стиснал кесията и имотите, не разбира как тече животът и е нихилист и егоист по дефиниция.

# 40
В тоя спор и морал, и религия, и здрав разум застават на страната на партньора, който иска дете. Да, детето струва, но и дава. Ако аз искам дете, това е движение в добра посока - нова енергия, приятелства. Някой, дето е стиснал кесията и имотите, не разбира как тече животът и е нихилист и егоист по дефиниция.
Чак пък здрав разум да е на страната на инстинкта за размножаване?
Разумно погледнато, 5годишното дете на авторката как точно го бърка, че майка му иска още едно дете? Бащата го бърка финансово, ама детето? Да не било само. Дреме му на плюшения мечок.

# 41
Ами в тоя живот има неща, които са ти извън съзнанието, но са хубави. Както казах, посоката трябва да е разширяване и енергия, не стагнация и "точно както го искам". Защото някои неща разбираш, че са добри за теб след събитието.

# 42
не стагнация и "точно както го искам".
Ама авторката 'точно така го иска'. На нея е позвооено, на него не ли?

# 43
Не, защото мисли в правилна посока. Не й е мания, но иска да разшири хоризонтите. Децата не са "придобивка", по-скоро издават визия за живота, мислене, вътрешна настройка. Нейната е добра. Неговата - деморализиране, една хубава думичка "нерадение" (поновому депресия), скъпернически темперамент.

Разбира се, че й е позволено. В хармония с женската природа.

Впрочем ми е странно мъж да не иска деца - за тях е престижно.

# 44
Правилната посока в цивилизацията е да мислиш социално. Т.е.да се съобразиш с другите.
Винаги може да го напусне и да намери някой друг. Ама... пак стигаме до егоизма.

Общи условия

Активация на акаунт