Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 7
Здравейте, нова съм тук бебето ми е на 3 месеца, и огладнява бързо. Яде фризолак и фризовом. Като беше на 2 месеца плачеше непрекъснато, че е гладна на 2 час и рязко си вдихна количеството мляко пие 180мл 5 пъти. Четох, че това е максимума който трябва да приема, за сега успявам да задържа тези количества, но отново почва да реве на 3 час аз и давам на 4 защото инъче и се събира много на често и ще мине границата. Дали да започна да я захранвам за да запази по дълго тези количества мляко? Педиатърката казва да си и давам колкото иска, но как да и да и дам колкото иска... Ще и се разшири стомахчето...

# 1
 • Мнения: 13 061
Според мен не е добре да я захранваш толкова рано, тя още не може да седи и може да се задави от по-гъста храна. Ако я храниш на 3 часа през деня, няма да озверява толкова от глад и ще яде по-малко. Мисля, че все още ѝ е рано да яде на 4 часа през деня. Колко хранения ѝ се събират за денонощие? Нощем прави ли по-голяма почивка от хранене?

# 2
 • София
 • Мнения: 973
Бебето е твърде малко за толкова големи паузи. Захранва се на 6м.
Дъщеря ми до 8м ядеше на 2 часа. Не мога да си представя какво мъчение е да умираш от глад и да те държат още два часа. Колко тежи бебето, че толкова сте се притеснили да не преяде?

# 3
 • Мнения: 13 061
Имай предвид,че дозата, която пише на кутиите с АМ, все пак е ориентировъчна, някаква усреднена норма. Някои бебета са по-ящни, други, като моето например, ядат по-малко.

# 4
 • Мнения: 836
Моля те, моля те, не мъчи бебчето си, опитвайки се да го вкарваш в рамки и режими. Храни го на час, на два, на три, на колкото иска и с колкото количество му се яде. Горкото, чак ми се дорева, като си представя как стои гладно Cry не знам каква майка е тази, която може да седи да слуша как бебето й реве гладно, но тя чака да стане определения час. Що за глупост?!? А пък това за захранването на тримесечно изобщо няма да го коментирам... Rage

# 5
 • Мнения: 413
Има по-насищащо АМ за гладни бебета мисля, че се казва(превеждам от UK).Пробвай
До 6 месеца бебенцата нямат нужда от друго освен мляко.
Най-рано се захранва в четвърти месец Hug

# 6
 • Мнения: 7
Гастроентеролога каза, че трябва на 4 часа да я храня. Не съм си го измислила аз. Тя изяжда 900мл на ден което е максимума който трябва да изяжда адаптирано мляко до 8 9 месец. Тя е 65 см  и е 5 и 700 вече. Търсих по засищащо мляко пробвах с милумил но не го харесва. Обръщам се за съвет не за да бъда нападна. Кърмените бебета могат да изяждат колкото кърма искат. Още през първия месец докато кърмих изяждаше по 160 кърма на хранене. Не искам да и разширя стомахчето след това ще има по сериозни проблеми.

# 7
 • Мнения: 836
За сравнение, моето бебе е 8 кг на 3++ месеца. Яде по 6-7-8 пъти на ден през два-три часа и само една нощна пауза, която сам си направи. Не знам какво количество, защото кърмя. Бебетата се водят единствено от инстинкта си и усещанията за глад и ситост. Не искам да нападам, а да помогна бебчето да е сито и спокойно.

# 8
 • Мнения: 2 431
Слушай си педиатъра тогава, защо питаш, като си решила какво да правиш?

# 9
 • Мнения: 8 753
Бебетата плачат от колики все едно са гладни. Плачат , ядат повръщат и пак ядат. Дъщеря ми имаше колики до 6 месечна, синът ми -  четири. Първо захранването на 3 месеца е тотално отречено и второ ако е стомашно неразположение с захранването съвсем ще стане лошо.

# 10
 • Мнения: 13 061
Щом е на Фризовом, явно има проблеми с храносмилането дори на мляко и е повръщала. Хич няма помогне да се добавят и още различни и по-трудно смилаеми храни. 65 см на 5.7 кг ми се струва, че е в долния персентил за тегло/ръст на бебе. Ако искаш, ще го сметна, но мисля, че по-голямата част от бебетата с този ръст са с по-голямо тегло. Във всеки случай, данните показват, че по-скоро е недохранена, отколкото да има нужда да ѝ ограничаваш яденето.

# 11
 • Мнения: 7
Сметнете го, тя е доста дълга Педиатър ката каза,че си наддават добре. За месеците си. Тя не повръща а е запечена от фризолак за това редуваме с фризовом за да се изхожда нормално. Аз не искам да и намалям храненето а да го запазя в това количество.

# 12
 • Мнения: 13 061
Сметнете го, тя е доста дълга Педиатър ката каза,че си наддават добре. За месеците си. Тя не повръща а е запечена от фризолак за това редуваме с фризовом за да се изхожда нормално. Аз не искам да и намалям храненето а да го запазя в това количество.

Да, височка е, все пак в нормата за възрастта си, но теглото ѝ за ръста ѝ е даже ниско. Въведох, че е родена на 1 юли, ориентировъчно, щом е на 3 месеца, и измерването е било в петък, с ръст 65 см и тегло 5.7 кг
 

# 13
 • София
 • Мнения: 973
Бих посъветвала среща с друг гастроентеролог. Аз си мислех, че храненето на 3 часа е мъчение, а този иска на 4 🤦 Детето наистина не е въобще тежко. По-добре по-често по по-малко храна, отколкото на такива големи периоди ударно голямо количество. Това е противно на всякаква логика... Започнете да храните на 3 часа или на поискване и вижте след 3-4 дни как ще е.

# 14
 • Мнения: 7
Според тази диаграма виждам, като кг си е съвсем в нормата и е в средата почти а за дължината е доста по висока от колкото трябва. Таткото е 2 метра ясно е, че е взела ръста си от него. Бебето ми не е недохранено незнам каква ме изкарахте. Носи дрехи 6 до 12 месеца а е само на 3 месеца.Различавам когато реве от глад и от колики. Др Янков мисля, че се води най добрия в България детски гастроентеролог.

Общи условия

Активация на акаунт