Второ дете

• 28 237
  • 971
  •   1
Отговори
# 765
  • Варна
Защото Сирената не пропуска да се намеси във всяка тема и да започне теориите за провайдъри, професионално развитие, растеж и драпане нагоре, разпределение на финанси и какво ли още не. Репертоарът е един и същ. Принципно има много истина в думите й ама леко досадно става вече.

# 766
Ами не са теории, това са ми практиките. Просто защото виждам, че доста хора като че ли се самоограничават в едни рамки и се чудят защо не може. А то може. Ама не става с рибарлък. Ако искаш нещо, поне в 21 век, няма да мине без пропуснати ваканции, уикенди и късни вечери, поне за едно известно време. Сега, ако искаш да ти е гот и да не се напъваш, няма да стане.

# 767
  • София
Освен ако нямаш комплект баби, ама тогава трябва да се лишиш от достойнство и свободата вкъщи.

Да не ви плаша, ама тенденцията сред моите приятели е - възстановяване или намиране на хоби когато децата са тийн. По-точно 9 клас.

# 768
  • Варна
Не са само монопол на жените. Които, обаче, ако имат следродилна депресия, не се лигавят. Особено онези, които нараняват себе си и/или децата в резултат от нея.

Тези, които нараняват себе си или децата, са си били чалнати и преди бременеенето. И определено са малък процент от общата бройка. Така че не виждам защо трябва да бъдат давани за пример.

# 769

Имам причина да говоря в множествено число и мисля, че владея граматичните категории добре. Все пак като се раждат повече деца, си правиш и изпълняваш план и за бъдещето, нали? Нещата се променят много динамично в 21 век, не може просто ей така да сложиш етикетче, защото утре може да е различно. Може пък да ти са от полза някои мои уроци, ама няма да ти ги разкажа за без пари, защото и да ти ги кажа, ще четеш негативно и ще кажеш, че е невъзможно.

Ами сподели ги тези съвети, Сирен, нали уж затова пишеш във форума, да отваряш очи.
Нищо, че различни потребители ти писаха, че твоят модел не е непременно моделът на другите. Отделно, има потребители, които също имат свой набор от функциониращи решения, уважи и тях. Не всичко се ограничава до твоя модел и начин на живот. Не всички са се омъжили за безимотен съпруг, не всички искат повече от две деца, не всички искат да си стоят в къщи (колкото и да ти е чудно) и не всички държат да натискат педала. Ето, съпругът на авторката си е преценил за себе си и ситуацията изглежда доста патова.

И моите наблюдения са такива, Фрий, но аз все пак имам приятели и извън Туитър.

# 770
Не че нещо, но никога не съм била в това уникално състояние на съзнанието, в което съм била първата година след ражданаето и в по-лека форма до около третата година на всяко дете. Не знам лиготия ли е, но доста жени споделят за наличие на страшни кошмари скоро след раждане - а никой не може да си избира сънищата. Има и други физиологични неща, които буквално те подлудяват, като се почне от ниските или липсващи полови хормони, които падат от много високи нива до нула за дни.

Всичко това променя съзнанието, изморява неусетно - и дори нормален човек може да измисли нещо нелогично, като да навредиш на детето и да се самоубиеш е по-близко до ума, отколкото жените си признават.

Всъщност тези, които се нараняват, са били повече от нормални и хармонични и състоянието около детето им е дошло в повече. Погледнато назад, била съм в неприятни състояния след всяко дете, макар че съм ги приемала различно. Към третото вече беше като махморлук - знаеш, че ще е гадно, пробваш народни лекове и така. Но с първо дете може да си изтрещиш като стой та гледай. Не е шега работа.

Моделите са за това - да се променят. Ако твоят не е работещ, не води до развитие...ами какво правиш още в тоя модел?

То пък големия кеф да вземеш някой с наследствен апартамент, който никога няма да се напъне да изкара едни прилични текущи доходи, щото си е доволен от живота - кюта си в бабината панелка/ЕПК, от време на време по някое пътуване и пей сърце. Ма това по-хубав живот, по-модерно жилище - нъц, той всичко си има, той е "имотен".

Това пък хем да ходиш да работиш, хем да не търсиш постижения, а ей така - да ходиш и да си на нулата - е много, много як модел, направо житейски идеал...

# 771
От отричането, необръщането на внимание, нелекуването на след родилните депресии във всяка форма, следват само травми и по-трайни проблеми. Като ... не искам второ дете, озлобление към малки деца генерално, агресиране към майки и малки деца и т.н. - виждаме го в темата.

# 772
  • София
Между другото, аз имах някакви илюзии след двете години майчинство с второто. Сега, давам го на градина, голямата на училище и занималня, аз в офиса устремена към маркетинг кариерата. Ураа! Да, да ама не!
Трябваше ми як гръб от мъжо, който все още пъшка.
С две думи - не сте ли съгласни да теглите заедно, просто няма смисъл да се навивате.

# 773
  • Варна
От отричането, необръщането на внимание, нелекуването на след родилните депресии във всяка форма, следват само травми и по-трайни проблеми. Като ... не искам второ дете, озлобление към малки деца генерално, агресиране към майки и малки деца и т.н. - виждаме го в темата.

Виждаме го в целия форум и особено в твоите постове, около 80% от които са откровено заядливи, непризнаващи чуждо мнение и безкомпромисни към инакомислещите. Верно, големи са пораженията от следродилната.

# 774
Да, реалистични хаосът продължава минимум 3г., при непредвидени обстоятелства може и повече. Затова е добре да има по-сериозна подготовка и да не се мисли, че мама след точно 2г. с бебето ще ускори от нула до сто с работата извън дома.

# 775

Виждаме го в целия форум и особено в твоите постове, около 80% от които са откровено заядливи, непризнаващи чуждо мнение и безкомпромисни към инакомислещите. Верно, големи са пораженията от следродилната.

Заядливи и непризнаващи нещо, са само в нечии очи. От нечия камбанария, може и такива да са. Но всъщност са верни, в по-голямата си част постовете ми, с изключение на ироничните и несериозните такива.

Няма как да признавам чуждо мнение, за нещо, което е факт - следродилните депресии.

# 776
Защото Сирената не пропуска да се намеси във всяка тема и да започне теориите за провайдъри, професионално развитие, растеж и драпане нагоре, разпределение на финанси и какво ли още не. Репертоарът е един и същ. Принципно има много истина в думите й ама леко досадно става вече.
E, то поне 20 потребителя има, които не пропускат да се намесят във всяка тема. Имат право, по принцип.
В Салсиша също не виждам неприемане на чуждо мнение. Тя си казва своето.
По-скоро хич не ви харесва, че двете потребителки са самоуверени и знаят какво правят с живота си, да не говорим, че са го понаредили както те искат. Женска злоба, доста примитивно и остаряло ми идва.

Последна редакция: пн, 03 дек 2018, 11:39 от Анонимен

# 777
Пълна луна, Сирен не е спестявала много грозни коментари относно Контесата (точно нa база лична информация от ФБ). Как се нарича това? Да считам ли, че твоят коментар включва и нея?

Последна редакция: пн, 03 дек 2018, 15:26 от Iza_

# 778
По-скоро хич не ви харесва, че двете потребителки са самоуверени и знаят какво правят с живота си, да не говорим, че са го понаредили както те искат. Женска злоба, доста примитивно и остаряло ми идва.

Не ми харесва когато от злоба някоя нарича дебела 10 годишната дъщеря на друга потребителка.
Нито е било еднократна изцепка, нито скоро ще се спре да обижда деца.

# 779
Извинявай, ама когато даваш съвети за правилно хранене, а всички в домакинството са дебели - какво да кажа? поне не даваш съвети. Аз давам съвети, базирани на реалността, в тая тема, защото ми е близка и живяна темата около "да родим ли още едно дете и какво трябва да осигурим, за да мине гладко".

Просто споделям опит и какво ми е пречело. С първия си мъж - той може би по-рано искаше дете, но аз си пиех хапчетата и не се навих, докато не видях, че се е ориентирал добре с работата и е вързал някакви по-прилични доходи.

Общи условия

Активация на акаунт