Второ дете

• 28 181
  • 971
  •   1
Отговори
# 900
Всеки е свободен да интерпретира според своя личен потенциал и култура. Няма нужда да си налагаме виждането.

Та, авторът с награда от фармацевтите, какво казва за деца, родени от една майка и различни бащи? Понеже се сетих за Глория Вандербилт и децата й от последния брак, които май го опровергават.

# 901
Никой нищо не налага - само показваме свидетелства и си подкрепяме аргумента с някои факти. Някои хора явно много се страхуват от аргументиране, а тия неща се учат и тренират във втори курс. Разбира се, че е позволено да имаш теза и да я защитаваш - това не е "налагане". Мисля, че това е една от думичките, заедно с "комплекси" и други думи с лаишка употреба, които са някакъв груб опит да се стопира дискусията и мисленето, изстрелян от човек, неопитен в спорове и развъртане на идеи от всички страни.

Коя по дяволите е Глория Намсикояси?

# 902
Цитат
Чертите на лицето зависят и от биологията на майката. Както казах, ако погледате снимки на първородни и втори деца, ще забележите някои тенденции. Вторите са с по-фини черти и по-слаб костен релеф. И при моите деца е така, при третото чертите са още по-бебешки и гладки. Виждат се едни типични разлики - по-меки очни орбити, по-малък и чип нос.
Ти обаче продължаваш да настояваш.
Не, зависи от смеската на твоите и на мъжа ти гени.
Аз съм първо дете и съм с много фина структура и черти на лицето. Второто дете, сестра ми, е с тежки кости и широки черти, на другата родА. Същото е и с моят половин и брат му. Той като първо дете е висок, с фини ръце и крака, бистри черти, брат му е по-груб и широк. Няма логика, има кой сперматозоид каква яйцеклетка е налучкал и какъв е генотипът, който предоставят.

# 903
О, аз идеи и размишления мога да развъртам на много страни, но не смятам, че тук се прави точно това сега.

Подкрепи с д-тва теорията ти с  чертите на децата спрямо реда им на раждане?
Според теб третото дете е с най-нежните черти, защото е трето? И вие с тм сте с по-груби черти, защото сте първородни?

https://www.instagram.com/gloriavanderbilt/?hl=en

Последна редакция: ср, 05 дек 2018, 22:33 от Анонимен

# 904
Kontesa, доказателства има в математиката, във всички останали области се наричат свидетелства, защото подкрепят, но няма категорично доказателство - може да има свидетелства и в двете посоки.

Иначе поредността на раждане може да се прочете в идеите на Weston Price. Някои родени втори може да имат други гени, но генната експресия също е важна. Тоест не знаеш как техните гени биха се развили в условия на първороден. Можеше чертите да са още по-развити. Говоря за детайли - ъгловатост на костите, скули, орбитални кости, нос. Много е специфично и ако се загледаш, ще го забележиш. При втори и следващи деца, особено с малка разлика, се вижда доста ясно. Има и по-тясна челюст.

Моите две дъщери имат еднакъв вид, приличат на таткото, но в различни версии - третата е в най-бебешката възможна версия на този тип черти. Второто ми дете отговаря на критерия за "второ дете, което е като първородно", заради голямата разлика. Но с породената й сестра се виждат точно тия разлики, които са зависели от моето тяло. В човешкото лице разликите са много фини, но се забелязват безпогрешно.

# 905
Сирен, а нима не отчиташ факта, че сравняваш деца от различен пол ( с брат им, който е само първородния) и просто гените между двете да са се проявили в по-различна комбинация?

От трите нито едно ли не прилича на теб?

Аз не мога да се сравнявам с брат ми, защото сме очевадно  от различни полове и е абсурдно да сравняваме ъгловатост, мускулатура, челюсти, чела и скули при мъж и жена.

Последна редакция: ср, 05 дек 2018, 23:29 от Анонимен

# 906
Не съм Контеса, ама да ти кажа – щом продължаваш да наблягаш на тесните поредни черти – ами, Сиренче, тесен ви е генотипа щом така ви се повтарят и "изтъняват" чертите. При широк генотипен избор, чертите са доста пъстри и непредвидими, с широк набор от избор и комбинации.

# 907
Моите са четири и са напълно различни едно от друго. Никаква прилика, ама наистина. Чак и аз се учудвам Simple Smile

# 908
Сравнявам момичетата едно с друго.

Иначе брат ми има по-фино лице от мен, макар че на 30+ вече много си приличаме. Същите черти, малка разлика в ъглите - скули, нос и очни орбити.

Нито едно от децата ми не прилича на мен, все едно не са мои. Средната ми дъщеря е буквално женски вариант на баща си, като бебета на снимките все едно са снимали едно и също бебе. Най-малката също носи основните черти, супер разпознаваеми, на татко си, но в по-неизразен, бебешки вариант. По-равни вежди, чело без ъгловатост, по-ниски скули и още по-малък и чип нос в сравнение със сестра си.

Тясното лице е много лесно за разпознаване, а тесните челюсти ортодонтите много ги "обичат". И да, зависи, за съжаление, от биологичния ресурс на майката.

# 909
Аз не си приличам с брат ми.

Няма как второто дете да стане първородно, само защото е от друг баща. За майката е второ и за сестрите си винаги той ще е първороден.  Не разбирам това "второ дете, което е като първородно", заради голямата разлика".

Външният им вид имаше ли отношение към желанието ви за повече деца? Защото при нас това грам не играе роля.

Последна редакция: ср, 05 дек 2018, 23:29 от Анонимен

# 910
Едва ли някой има повече деца само заради очакването за разнообразен външен вид Simple Smile

# 911
Kontesa, в линка, който даде за поредността на раждане, имаше забележка, че при повече от 5г. разлика между първо и второ, то второто не израства с личността на "средно дете", а пак се гледа като първородно. Има доста истина в това. Иначе откъм възстановяване на запасите в тялото на майката - 5г. определено са различни от 6 месеца между 2 бременности.

За мен външният вид няма значение, но ако някой мисли за второ, просто казвам, че има вероятност да излезе по-сладичко.

Всъщност сещам се за един цитат от майка на 8 деца, като я питали защо ги е родила - тя казала, ами от любопитство какви ще излязат.

То си е любопитно наистина. Всяко си е личност и отделна визия и физика. Забравяме, че най-интересният природен феномен не може да се види с туризъм, а всъщност най-интересното са човешките същества. Гледка, която рядко се вижда - твоето собствено дете, току-що родено. Виждала съм я три пъти. Заслужава си повече от Антарктида и пингвините. Не може да я купиш тая гледка с туристически пакет.

# 912
Едва ли някой има повече деца само заради очакването за разнообразен външен вид Simple Smile
Питам, защото искам да разбера насоката в мислите спрямо темата.
И твоите ли са все различни или следват същата прогресия на разхубавяване и омекотяване на чертите с реда на раждане?

# 913
Божке, а каква хубост ще е, ако са и от различни поредни бащи, а? То ще са генетични вернисажи, то ще е чудо. Simple Smile

# 914
Да, прочетох го, но не смятам, че е така с 5тте години разлика. Единствено отчитам факта за различните физиол. и емоц. изменения при майката и бащата, които биха оказали влияние на плода/ детето.

Не смятам, че Антарктида е по-важна от брат или сестра, а смятам,че всеки трябва да може да избере, спрямо неговите си разбирания, живота си и броя на децата. Няма идеален живот и номер за борйка на децата. Има щастливи с решението си семейства и нещастни от избора си семейства. 

Общи условия

Активация на акаунт