Избор на сушилня - Тема 11

• 86 791
  • 770
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте!
Извинявам се от нахлуването в темата, ще се върна да прочета какво сте писали, но все пак да попитам:
Беко най- висок клас или Миле най- нисък? Търся да е с термопомпа, защото ще е вградена в шкаф.
Поздрави!

# 241
От тези двете марки, никога не бих предпочела Беко, ако ще класа му да е звезден-хахаха

# 242
  • София
Моята е Беко и нямам забележка.

# 243
Да си призная съм фен на беко заради пералнята- 10 години по 7-8 перални седмично и не мърда. Железна излезна просто. А и с тази пет годишна гаранция... това ме изкушава.
Но пък Миле съм чела, че са страхотни, а с две малки деца определено искам нещо хубавко Simple Smile
А тези с термопомпите изобщо ли не правят влага? Или шкафа ще ми замине набързо...

# 244
Сушилнята ми е без термопомпа. Държим я на остъклен балкон. Много лесно се почиства - филтър след всяко сушене и 2 пъти месечно се вади кондензатора, който се измива с вода. От 7-8 години ми е и нямам нито една захабена дреха, нямам и свита. Всичко излиза идеално сухо, включително ластиците и коланите, не досушавам нищо, освен ризите, които нарочно вадя леко влажни и окачвам на закачалки. Не мачка дрехите. Най-дългата програма за памучни е за 2,40 ч., но досега винаги е била готова за час и нещо.
Ползвала съм АЕГ с термопомпа. Суши дрехите много по-дълго, което според мен не я прави кой знае колко икономична, дрехите винаги бяха леко влажни. Плюс е, че е по-тиха.
Сушилнята ви е супер и лесна за подръжка.Това ,че можете да измиете е голям +.Майка ми има такава.Мн.хора са доволни и от Уърпул и от Горенье от този модел.Е с новите с ТП,не е така.Стойността на услугатя за почистване е 100лв.,миене с пароструйка.Неудобството за 2 или 4 дни без сушилня е за ваша сметка.Самопочистващите се кондензатори не мога да коментирам,тъй като нямам наблюдения,но по инф.и те ходят на подобна процедура ,след 1г,/указаного време е обобщено и зависи от натоварватето/
Та в този ред на мисли ,сте късметлийка и от към качество на сушене и от към обслужване.Със здрове да си ползвате добрата машинка още дълго!

Последна редакция: ср, 23 яну 2019, 15:46 от niljaniljo

# 245
От няколко месеца имаме проблем с долния филтър на сушилня Bauknecht(конструкция на whirlpool). След приключване цикъла на сушене намирам филтъра изваден с много малко мъх по него. При това положение явно не си изпълнява напълно функциите. Имате ли подобен проблем и ако да, как го решавате?

# 246
  • до най-прекрасния мъж
Не всички термопомпи ходят на сервиз. Само тези със самопочистването на топлобменника /кондензатора/. При тях няма достъп до топлообменика и се налага да се карат в сервиз. Така съм чела по техническите форуми, когато проучвах каква да взема. Но то е и логично. Водата, която облива мъхчетата, не е достатъчно силна да ги отмие и се сплъстяват по топлообменика с времето. Моята за вече 2 месеца работя няма грам мъхче. Както писах, имам вратичка, която се отваря за секунда и топлообменика се вижда и е напълно достъпен. Какво ще й се чисти в сервиз, не знам. Никъде и в инструкцията не пише, че се прави такава процедура. Пише само да се чисти с прахосмукачка на 6 месеца и нищо друго.

# 247
Не всички термопомпи ходят на сервиз. Само тези със самопочистването на топлобменника /кондензатора/. При тях няма достъп до топлообменика и се налага да се карат в сервиз. Така съм чела по техническите форуми, когато проучвах каква да взема. Но то е и логично. Водата, която облива мъхчетата, не е достатъчно силна да ги отмие и се сплъстяват по топлообменика с времето. Моята за вече 2 месеца работя няма грам мъхче. Както писах, имам вратичка, която се отваря за секунда и топлообменика се вижда и е напълно достъпен. Какво ще й се чисти в сервиз, не знам. Никъде и в инструкцията не пише, че се прави такава процедура. Пише само да се чисти с прахосмукачка на 6 месеца и нищо друго.
А тези зад предния пател как ги чистите?Те влажните не може да ги изсмуче мощна прахосмукачка!И не е пресилено ,когато серв.техници казват,че вадят пълнеж за 1/2 възглавница.Даже взимат малко,трябва да вземат 200лв.,при положение ,че разглобяват цялата сушилня!Ламелите на предния панел са алуминиеви и меки.Може да ги огънеш при вс.по- силен натиск.А ако ви удължава времето,хвърчат наоколо пухчета,работи по-шумно,пускате втори цикъл на gemischt,за да изсуши?

Последна редакция: ср, 23 яну 2019, 17:59 от niljaniljo

# 248
Здравейте!
Извинявам се от нахлуването в темата, ще се върна да прочета какво сте писали, но все пак да попитам:
Беко най- висок клас или Миле най- нисък? Търся да е с термопомпа, защото ще е вградена в шкаф.
Поздрави!
Миле!Добре защитен кондензатор!Следете промоциите.

# 249
  • до най-прекрасния мъж
Щом пише с прахосмукачка, ще чистя с прахосмукачка. Засега няма нищо за чистене, топлообменникът е съвсем чист.  Имам двоен много фин филтър под вратичката, чистя го след всяко сушене. Единични мъхчета има във втория слой. След малко ще кача и снимки.

# 250
  • София
Скрит текст:
А тези зад предния пател как ги чистите?Те влажните не може да ги изсмуче мощна прахосмукачка!И не е пресилено ,когато серв.техници казват,че вадят пълнеж за 1/2 възглавница.Даже взимат малко,трябва да вземат 200лв.,при положение ,че разглобяват цялата сушилня!Ламелите на предния панел са алуминиеви и меки.Може да ги огънеш при вс.по- силен натиск.А ако ви удължава времето,хвърчат наоколо пухчета,работи по-шумно,пускате втори цикъл на gemischt,за да изсуши?
Виж сушилня на живо и тогава пиши глупости. Никакви пухчета не хвърчат Crazy. Тези ламели се измукват веднъж-дваш годишно за 2 мин. с най-обикновена прахосмукачка. Сервизния техник за да ти вземе пари може да ти каже, че освен за въглавница е изкарал и за шалте Crazy Crazy Crazy НЕ работи по-шумно, а времето е по-дълго защото градусите са надолу, съответно и амортизацията на дрехите е надолу.

# 251
Скрит текст:
Виж сушилня на живо и тогава пиши глупости. Никакви пухчета не хвърчат Crazy. Тези ламели се измукват веднъж-дваш годишно за 2 мин. с най-обикновена прахосмукачка. Сервизния техник за да ти вземе пари може да ти каже, че освен за въглавница е изкарал и за шалте Crazy Crazy Crazy НЕ работи по-шумно, а времето е по-дълго защото градусите са надолу, съответно и амортизацията на дрехите е надолу.
Възползвам се от тези насоки:
https://www.support.emea.aeg.com/bg-bg/Laundry/03_Dryer/When_I_o … unt_of_lint_fluff
Вашите ги намирам за НЕКОМПЕТЕНТНИ!

Последна редакция: пт, 25 яну 2019, 07:51 от niljaniljo

# 252
  • до най-прекрасния мъж
Да де, ние правим същото. В приложения текст пише, ако е с термопомпа или кондензатор, същият да се почисти. Ние го правим с прахосмукачка от време на време. Мъхът изсъхва все пак, дръпваме с прахосмука и воала.
Кое е толкова сложно, не разбрах?

# 253
Някой ползвал ли е тази : https://www.tehnomix.bg/sushilnya-hotpoint-nt-m11-92sky-eu

Като цяло какво ви е мнението за Хотпойнт Аристон? Има и по-евтино вариант и се чудя?

# 254
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Възползвам се от тези насоки:
https://www.support.emea.aeg.com/bg-bg/Laundry/03_Dryer/When_I_o … unt_of_lint_fluff
Вашите ги намирам за НЕКОМПЕТЕНТНИ!
И? какво им е на насоките?? Както казах чисти се за 2 мин. 2 пъти в годината. По-лесно и евтино ми отколкото на 3г. да я водя на сервиз, както са самоочистващите. Кое в мнението ми е некомпетентно точно? А пухчета не хвърчат, не пиши глупости.

Общи условия

Активация на акаунт