Избор на сушилня - Тема 11

• 86 624
  • 770
  •   1
Отговори
# 495
Аз в крайна сметка си взех Miele. Тази промоционалната. Изрично питах за почистване в сервиз и ми казаха, че не е задължително, но е препоръчително на всеки 5 год да се прави. За сега това струва 139 лв. за марката. Ще си я получа след две седмици най- рано и сега умувам дали да си взема тази допълнителна кошница за сушене на маратонки ( 149 лв е). Как ли ще е без нея Thinking

Аз съм с такава Миеле доста съм доволен, не мисля, че ще ти се наложи почистване в сервиз филтрите са много добри. Кошница за маратонки ще ти трябва, ако сушиш много и редовно маратонки.

# 496
Някой със сушилня на Бош със самопочистващ се филтър - носилили сте я вече на сервиз за почистване ?
И друго - маратонки на коя програма сушите и със специална кошница ли ?

# 497
Здравейте, да препоръчате сушилня, която да се поддържа лесно (филтри/чистене и т.н.) може би с инверторен мотор но това не е задължително, тъй като ще е в отделно помещение, до към 1500 лв? Мерси

# 498
За този бюджет със сигурност щях да грабна Miele-то. В момента е на около 1300 лв. в големите вериги,но само на място в магазина.

# 499
Миелето е 1349лв, с опция доплащане от 550лв за 10год гаранция, като това доплащане може да се направи и в края на 2 год стандартна гаранци.

# 500
  • София
Здравейте, да препоръчате сушилня, която да се поддържа лесно (филтри/чистене и т.н.) може би с инверторен мотор но това не е задължително, тъй като ще е в отделно помещение, до към 1500 лв? Мерси
За тези пари бих взела едно хубаво АЕГ или самсунга.

# 501
За тези пари бих взела едно хубаво АЕГ или самсунга.
Имах такъв Самсунг преди Миелето, на светлинни години е. За АЕГ нямам отзиви, но високия им клас върви към 1300 колкото сега е промоционалното Миеле.

# 502
  • София
Аз имам аег, но не е висок клас, а може би към среден /1200-1300лв. беше като го купувах/, а за самсунга и миелето какво имаш предвид свелтинни години, напиши нещо конкретно, ще е полезно да се направи съпоствка от един и същи потребител, т.к. очакванията и изискванията са еднкави за двете машини, а казваш че са се държали доста различно.

# 503
Аз имам аег, но не е висок клас, а може би към среден /1200-1300лв. беше като го купувах/, а за самсунга и миелето какво имаш предвид свелтинни години, напиши нещо конкретно, ще е полезно да се направи съпоствка от един и същи потребител, т.к. очакванията и изискванията са еднкави за двете машини, а казваш че са се държали доста различно.
Самсунга, когато се сушат по-малко дрехи и нямам впредвид 2 парцала, излизат влажни сензора и за влага не беше много добър, когато беше над поливината ги усещаше и нямаше проблем, иначе ако са малко трябваше да пускам още 30мин. поне. При Миелето сензора за влага е на едното ребро(лопатка) на барабана и дори с 2 тениски резултата е перфектен, освен това има една програма за вълна която е 5мин. Ако имам някои по намачкани тениски или ризи пускам 2 пъти на нея (след основното сушене) и излизат като изгладени с пара, това при самсунга го нямаше. Пара имам и при пералнята Miele Twindos, ако използвам функциите и от 2та уреда дрехите са като гладени с ютия.
Самсунга не е лош вариант, но има някои кусури, когато се суши половин барабан или по-малко. Simple Smile

# 504
  • Sofia
Да попитам понеже не се коментира тази тема - сушилните имат фреон, та този фреон дали се сменя и как се следи дали има достатъчно. Т.е фреон зная че се сменя при климатици, но за сушилните няма информация.

# 505
При климатиците се сменя или долива ако системата е компроментирана,т.е. ако има теч. Предполагам,че при инверторните сушилни принципа е същия.

# 506
Благодаря ви за отговорите. Но все пак да посочите конкретен модел? Как се поддържа, чисти филтъра и т.н ако е само това?

# 507
  • sofia
Самсунга, когато се сушат по-малко дрехи и нямам впредвид 2 парцала, излизат влажни сензора и за влага не беше много добър, когато беше над поливината ги усещаше и нямаше проблем, иначе ако са малко трябваше да пускам още 30мин. поне. При Миелето сензора за влага е на едното ребро(лопатка) на барабана и дори с 2 тениски резултата е перфектен, освен това има една програма за вълна която е 5мин. Ако имам някои по намачкани тениски или ризи пускам 2 пъти на нея (след основното сушене) и излизат като изгладени с пара, това при самсунга го нямаше. Пара имам и при пералнята Miele Twindos, ако използвам функциите и от 2та уреда дрехите са като гладени с ютия.
Самсунга не е лош вариант, но има някои кусури, когато се суши половин барабан или по-малко. Simple Smile

Миелето кой модел е?

# 508
Здравейте, какво ще кажете за
https://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BOSCH-WTR85V10BY/p/682800
Имам един много стар Bosch, все още работи, но взе много да скърца и се оглеждам за смяна. Попрочетох ви, но не разбрах, трябва ли някаква подръжка, фреон, маркучи и т.н.
Ще стои в перално помещение върху пералнята, има си вентилатор там.

# 509
Здравейте, какво ще кажете за
https://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BOSCH-WTR85V10BY/p/682800
Имам един много стар Bosch, все още работи, но взе много да скърца и се оглеждам за смяна. Попрочетох ви, но не разбрах, трябва ли някаква подръжка, фреон, маркучи и т.н.
Ще стои в перално помещение върху пералнята, има си вентилатор там.

Няма подръжка на фреон и маркучи . Аз съм със следващия модел на Бош за 9 кг , тя е със самопочистващ се кондензатор .

Общи условия

Активация на акаунт