Избор на сушилня - Тема 11

• 86 658
  • 770
  •   1
Отговори
# 645
И аз ще пиша последно, за да се консултирам за модел до 800-900 лв., който да изсушава напълно, да е висок енергиен клас, иноксов барабан, с термопомпа, някаква програма за изглаждане на дрехите - да не излизат намачкани, за чаршафи, ризи, памучни, копринени материи, да е сравнително тиха. Това са ми критериите, ще чакам по Великден някаква промоция може би.
Но ми е най-важно да излизат изсушени, защото във Варна не могат да ми изсъхнат дрехите никога, нямам и тераса..

Здравей,

По - назад в коментарите се е обсъждало това и като цяло може да се заключи, че за това колко намачкани или ненамачкани излизат дрехите зависи от няколко фактора, а именно:
Големина на барабана
Количеството поставено пране
Типа материи
Размера на прането (това най - вече се отнася до пликове и чаршафи)
Дали е избрана опция не намачкване след края на програмата,(като това не винаги гарантира перфектни резултати защото пак зависи до известна степен от по - горе споменатото).
Степен на сушене и пр.

# 646
Много ми помогнахте, благодаря!
Самсунга я има на 0% лихва, ще проверя какви са параметрите им и ще пиша, когато стане време за покупка. Между другото ризи почти не нося, гладя рядко тениски и някои по-особени блузи.

# 647
Момичета, моля за помощ и съвет. Търся сушилня за над слим пералня. Пералнята ми е 47 см дълбока, досега намерих само един модел с дълбочина 49 см - Канди. Да имате други предложения някакви? Има ли въобще такова нещо на пазара?

# 648
Аз не съм виждала. Мисля, че единственото решение е да е на отделен рафт над пералнята, но пак ще излиза напред.

# 649
Ако взема този модел /49 см/, то няма да има нужда от рафт, 2 см се обират само ако малко по-назад я сложа над пералнята, то и вибрации няма при сушилните. Но нещо не съм любител на самата марка, а и си е 1000 лв уредът, та затова се оглеждам за нещо подобно.

# 650
Ако взема този модел /49 см/, то няма да има нужда от рафт, 2 см се обират само ако малко по-назад я сложа над пералнята, то и вибрации няма при сушилните. Но нещо не съм любител на самата марка, а и си е 1000 лв уредът, та затова се оглеждам за нещо подобно.
Провери дали този модел го има на нашия пазар. Пише, че е 46.5 см
http://www.candy.fi/en_GB/appliances/wash-dry/tumble-dryers/-/ca … 3737/cs4-h7a1de-s

# 651
Благодаря, намерих два магазина, където уж се предлага, наистина е с по-удобна дълбочина.

# 652
Специално при сушилните е хубаво да са големи, ако са малки мачкат. Затова и да намериш такава мини сушилня няма да ти е кеф са я ползваш. Сложи си рафт/шкаф и си купи нормална.

# 653
  • София
Влизам да споделя как открих функция на сушилнята ми, че прането да излиза изгладено и да не се свиват дрехите:

1. Вълнени топки, аз ползвам 5.
2. Не я препълвам.
3. Програма "нежно изглажднае" на Милето, последната долу вдясно в списъка с програми.
4. Кърпичка за сушилня.

Като изкарам дрехите, те са леко влажни, закачам ги на закачалка и ги оставям още около час навън преди да ги разпределя по гардероб(н)и,  и ютия не им трябва.

# 654
Сега веднага имам няколко въпроса - какви са тези вълнени топки и топка за тенис става ли? Нежното изглаждане как е на немски, че на моето Миле надписите са на немски. Кърпички за сушилня откъде си взимаш?

# 655
Как не гладиш на Горение:
1. Не препълваш;
2. Избираш опции “максимално изсушаване” и “джентъл”;
3. Дрехите излизат напълно сухи;
4. Никакви топки, кърпички и висене 1 час по закачалки не са ти нужни.
Нищо лично ✌🏻

# 656
1. Не препълваш;
Нищо лично ✌🏻

Кой модел ползвате?

# 657
1. Не препълваш;
Нищо лично ✌🏻

Кой модел ползвате?

Тази:

https://www.gorenje.bg/produkti/golemi-domakinski-uredi/peralni- … /sushilni-mashini

Номерът на модела мога да кажа по-късно, ако Ви интересува, защото в момента сушилнята работи, а него мога да го видя само ако люкът е отворен.

# 658
  • София
Написаното от мен важи за  чувствителни материи като тениски, рокли, панталони и т.н. Чаршафи, хавлии и подобни никога не съм гладила.

# 659
  • София
Сега веднага имам няколко въпроса - какви са тези вълнени топки и топка за тенис става ли? Нежното изглаждане как е на немски, че на моето Миле надписите са на немски. Кърпички за сушилня откъде си взимаш?
Довечера ще го напиша, нямам никаква памет на непознати думи на немски  (сега съм на работа, когато го видя, ще го напиша...)

Общи условия

Активация на акаунт