АПРИЛчето ритници раздава, а палтото мама трудно закопчава. - ТЕМА 4

• 60 525
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Anwen, прекрасен пост както винаги! Пожелавам ти все така добре да вървиш, с теглото и липсата на дефицити направо трябва да даваш консултации (платени) по хранене и здравословен начин на живот по време на бременност!

Какъв е полът на третото детенце, ако не е тайна?

Добре, че сте вие, че да се зачета какво е ДКК и т.н.. На първо време, живот и здраве като се роди бебето, ще го запиша при педиатър в 17 ДКЦ и ако имаме проблеми ще сменям. Там имаше един много добър - Свиленов, но не знам дали не се е пенсионирал, трябва да проуча.

# 166
  • София
Anwen, изключително полезно, както винаги. Благодаря Heart

# 167
117 хемоглобин и 14 желядо. При вас как е?

# 168
Аз още не съм и помисляла за педиатър, а може би е време. Благодаря на всички с прекрасните и полезни теми.😊Аз имам питанка относно раждането, защото все още не знам къде да се случи и дали да е с избор на екип. Моля за съвети и препоръки. Благодаря!

# 169
Момичета, минавам да се запиша и аз в новата тема.. Знам, че повечето сме и във фейсбук групата и там сме по активни, затова предварително се извинявам на тези, които ще четат за втори път. Днес бях на фетална морфология.. Чакаме момиченце, 350гр е в 20г5д... Всичко, което може да се види на ехограф е както трябва.. Шийката ми е добре.. И вече съм по-спокойна.
Относно педиатър, моята лична лекарка е все още в Стара Загора, а ние живеем в Пловдив.. Започнах да проучвам лекарите в най-близкото ДкЦ до вкъщи и мисля с бебока да сме при една лекарка.. И ми се иска да е възможно най-близо до вкъщи, за да е по-лесно достъпно и да не се чудим къде да паркираме 2 часа.. Хубавото е, че имам още време да се почудя преди да избера Simple Smile

# 170
Здравейте , а на кой трябва да пиша за Фб групата

# 171
  • София, България
Anwen, хубаво е как си сортирала изискванията. Лошото за нас с първите деца е, че тези неща ще ги разберем в последствие след като вече сме избрали педиатрите Confused Много е неприятно, но ако не ми хареса, после ще го сменям... Сега май ще го избирам по местоположение и други улеснения за мен Grinning

adiiinka, честито момиченце. Hug и браво за добре миналата ФМ.

Didi, на Cherry^Blossom, но тя май вече не пише тук...

Nataliq, чакаме те да пишеш как е минал серклажа! Дано всичко е наред Rolling Eyes

# 172
117 хемоглобин и 14 желядо. При вас как е?
При мен последни беше 127 хемоглобина и ми казаха, че засега е добре. В началото на бременността ми беше 140.

Anwen, благодаря за полезно написания ти пост. Както е казала Purple_Peanut ние с първите деца ще допускаме грешки в началото с избора си на педиатри.

Последна редакция: вт, 11 дек 2018, 07:26 от mimmmozka

# 173
  • Пловдив
И аз като се записах тук и писах на момичето, което отговаря за фейсбук групата, но никой не ми отговори и реших, че сте спрели да приемате хора.

Аз исках също да споделя, че от към шишета не се запасявайте, купете само едно и вижте как ще се приеме. При нас нито каката, нито малкия искаха да пият от тези, които са антиколики шишета. Каката даже не призна никакво шише и затова бяхме вързани една за друга до 6-тия месец, а малкия си хареса едно напълно обикновено шише което даже не си спомням каква марка беше и беше супер евтино.

Ние на един урок за бременни с каката ни казаха, че е хубаво цялото семейство да е при един лекар, за да няма разлики в лечението. Нашият има практика, при него сме по здравна каса, към практиката има и педиатър и ни отговаря на позвънявания по всяко време на денонощието.

За раждането, аз съветвам, че ако не ви пука за отношението и сте търпими към болка и имате късмет си родете без избор на екип. Аз тъй като явно не съм така и задължително ще си платя избора на екип. Ще си платя отново на същият лекар в Шейново и ще се надявам да мога да се вредя и за ВИП стая, за да мога напълно да си почина след раждането, че после ще ме чакат бебе и две деца Grinning.

# 174
И аз като се записах тук и писах на момичето, което отговаря за фейсбук групата, но никой не ми отговори и реших, че сте спрели да приемате хора.

Аз исках също да споделя, че от към шишета не се запасявайте, купете само едно и вижте как ще се приеме. При нас нито каката, нито малкия искаха да пият от тези, които са антиколики шишета. Каката даже не призна никакво шише и затова бяхме вързани една за друга до 6-тия месец, а малкия си хареса едно напълно обикновено шише което даже не си спомням каква марка беше и беше супер евтино.

Ние на един урок за бременни с каката ни казаха, че е хубаво цялото семейство да е при един лекар, за да няма разлики в лечението. Нашият има практика, при него сме по здравна каса, към практиката има и педиатър и ни отговаря на позвънявания по всяко време на денонощието.

За раждането, аз съветвам, че ако не ви пука за отношението и сте търпими към болка и имате късмет си родете без избор на екип. Аз тъй като явно не съм така и задължително ще си платя избора на екип. Ще си платя отново на същият лекар в Шейново и ще се надявам да мога да се вредя и за ВИП стая, за да мога напълно да си почина след раждането, че после ще ме чакат бебе и две деца Grinning.
По отношение на раждането изобщо не ми се рискува да попадна на късмет, на който е на смяна. При все че едно раждане понякога покрива повече от 1 смяна, така може да се случи, че да се застъпят. И първият път си бях с избор на екип, въпреки че тогава си представях раждането като нещо много лесно и естествено (при някои е такова), но сега както се казва си познавам тялото, Прага на болка (който е висок, но и тазът ми е тесен) и прочие.... Така че съм си с избор на екип отново в Шейново. Аз съм такъв човек, че маникюристка или фризьор не обичам да разчитам на късмет, а какво остава за нещо, от което зависи моят живот и този на детето ми, както и здравословното и психологическо възстановяване след това. Иначе за отношение на персонала след това (акушери, санитари) не ми пречи. Не им обръщам внимание, защото знам, че няма как всичко да е цветя и рози.

# 175
  • Пловдив
Под късмет имах предвид за отношението. Аз родих за първи път без избор на екип, въпреки че не понасям нито един от хората участвали в раждането не мога да кажа, че са ме пренебрегнали. В смисъл и без да си платя си родих живо и здраво детенце, като се има също предвид, че раждането ми беше нормално и нямах никакви проблеми. Но психически не ми понесе отношението и съм убедена, че ако отношението беше различно щях да родя с по-малко шевове и щях да се чувствам по-добре. С малкия имах усложнения пък се чувствах, че съм на почивка като си платих екипа. Но и това е до късмет... Но моите премеждия не са правило де, да не уплашим първораждащите. Много често раждането е лесно и естествено.

# 176
Аз съм се насочила към Шейново, с избор на екип и ВИП стая. В частният кабинет на доктора, при кагото искам да родя, ще започна да ходя, след празниците. На ЖК до тогава- в поликлиниката.

# 177
  • Пловдив
Значи ставаме три с избор на екип в Шейново Simple Smile

# 178
  • София, България
За мен отношението след раждането е също толкова важно, колкото самото раждане. Имам чувството, че тези акушерки и мед.сестри наистина не осъзнават какво психическо натоварване поема майката когато се сблъска с този чисто нов свят, особено с първо дете. Всичко се променя за няколко часа и няма как да ме убедите, че колклото и да се подготвяме преди раждането, не се отразява.
   Аз съм човек, който не драматизира излишно, но никога, ама никога не бих рискувала моето здраве и това на детето ми, за да си опитам късмета и дали мога да издържа това напрежение. Бих предпочела да знам, че сме в сигурни ръце и когато съм най-безпомощна, хората ще се грижат и отнасят с мен като с нормално човешко същество. Раждането в държавна болница реално не е безплатно, платено е с всичките здравни осигуровки, които сме внасяли с години. Но това е друга дълга тема, многократно обсъждана и по телевизии и по форуми Simple Smile  Дано никоя от нас не се сблъска повече с такова отношение и да имаме спокойни раждания Simple Smile

# 179
  • София
Кои са лекарите в Шейново, към които сте се ориентирали, момичета? Знам, че има добри..

Общи условия

Активация на акаунт