АПРИЛчето ритници раздава, а палтото мама трудно закопчава. - ТЕМА 4

• 60 524
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Привет момичета! Тази седмица доста натоварене при мен, сега съм се отдала на мързел.Бебка се е завъртяла някак и сега я чувствам много различно - на вътре сякаш ме рита, но поне не е съвсем ниско долу. В понеделник съм на втора фетална и ще се надявам всичко да е на ред. От два дни след като съм седяла по-дълги и стана едвам ходя.Първите 100 метра яко куцам и се клатя като патка докато се наместя, а сякаш е рано още за такива затруднения.
За педиатър аз се надявам лекарката на каките да поеме и бебка живот и здраве. Тя е вече на доста години, но и имам огромно доверие и е много готина.Освен това е само педиатър, без възрастни пациенти.
Наталия, да знаеш, че те мисля и стискам палци да се успокоят контракциите при теб. В сряда бях при лекаря, при който смятам да раждам и го питам за шийката.Той вика какво ме питаш постоянно за нея, а аз му казах за загубите на майка ми и сестра ми точно заради цервикална недостатъчност. Каза, че е ок - 31,5мм. И за успокоение каза, че жената след мен е с шийка 13мм и че е в 34 седмица без серклаж. Вдъхна ми спокойствие, пращам ти и на теб.Дано следва по-спокоен период и след серклажа да си лежиш без тези притеснения.

# 151
Колко.е нормално да е шийката? На.мен ми казаха май 36мм? Задна плацента.

# 152
Dessi, идеална ти е:) Трябва да е над 2.5см.
За ходенето като патка е много странно и аз се усещам, че започвам да ходя така отвреме навреме, въпреки, че в 24 г.с нямам толкова голям корем. Няколко дни почти не усещах бебето като мърда, беше влязло някъде навътре и странно, но ми беше много удобно, даже кръстът не ме болеше. Сега обаче пак си е горе и съм сигурна, че му виждам главата как се движи по корема ми:) Колко е хубаво да ти мърда бебето в корема:)

# 153
  • София
Nataliya, ако искаш мога да ти напиша съдържанието на кутията на Лично, да не развалям изненадата на някой, ако реши да си я поръча 😀

# 154
  • София
Не, кутията е само една, предвидени са продукти за третия триместър (всъщност половината са по-скоро за бебето). Пак казвам, не знам като стойност чисто практически дали си заслужава, но е много сладко направена, като поръчвах имаше въпроси какъв пол е бебето и каква е очакваната дата на термин, и наистина нещата са съобразени. Правено е с внимание. И понеже си го поръчах абсолютно като глезотийка, без очаквания за полезност, всъщност съм много доволна.

Аха, значи е 1 кутия, 75 лв.
Тук са написали, че цената на месец е 25 лв., аз затова се обърках, че се получават 3 кутии - по 1 за всеки месец.
https://mammabox.eu/bg/shop/3rd-trimester-mamma-box/

Сладурско е, но цената е доста висока за 1 кутия. Видях и примерните..

# 155
  • София
AlegraA, да, така са го написали, все едно са три кутии, аз им писах да ги питам.
Висока е цената, те и месечните им са на подобна.

# 156
Melodiq, а коя е частната клиника с вариант за домашни посещения? От колко време я използваш? Доволна ли си?

# 157
  • София
Имам абонамент в клиника "Вела", по препоръка на приятелка ги открих. Използвам ги вече една година - не са отказвали домашно посещение, дори при по-леки симптоми (вкл. само болка в ухо, или конюктивит). Адекватни са били винаги като лечение, но за щастие не е имало и нещо сериозно за този период, за да мога да дам съвсем със сигурност мнение. Иначе домашните им посещения започват след 12 часа на обяд, така че в зависимост от това за деня колко дечица имат, минават до следобяд/вечерта.
Вземам си от тях без проблем бележки за детската градина, изобщо отвсякъде ми пестят педиатъра. Издават ми и болнични листове при необходимост. Ако в семейството има повече от едно детенце, мисля че цената за абонамент "Домашен стационар" е повече от добра. Според мен и за едно детенце си заслужава, но е въпрос и на възможности. Иначе, имат и абонамент при който децата се водят в клиниката, и е доста по-евтин.
За мен този вариант + допълнително здравно осигуряване е най-близо до това да чувствам, че детето е максимално осигурено откъм здравна грижа. Ползвам "Вела" при нужда от преглед/бележка/болничен и допълнителното здравно осигуряване за преглед при специалист (оториноларинголог, дерматолог и т.н.)

# 158
Привет и от мен! Днес съм в голяма драма, комедия и трагикомедия. Цял ден ме боли корема ниско долу вляво. Режеста болка, която направо ми сменя походката, а в седнало полож ение няма такава. Звъннах на АГ-то , която е извън София и ме посъветва веднага да ида в спешния център на Тина Киркова(бившата).Бегом и там... посреща ме дама с въпроса: Какво ти има момичее? При което обяснявам аз болка ниско долу... тя звъни и казва на доктора:  Тука има една бременна с болки около пъпааа 🙄Първи шок..., но не и последен. Идва доктор, кара ми се как не стм пила нищо, какво е това да не пия никакви хапчета...Ибяснявам аз, че съм в 6 месец и до този момент съм нямала никакви оплаквания и не виждам причина да пия щом нямам такива.Ок, съгласява се. Прави вагинален преглед ( оглед само с очи и пръсти)след който ми казва, че няма нищо притеснително. И след това ми казва: Ще останеш в болницата. И аз шокирана питам:  Защо?Нали няма нищо притеснително? И той: Ми няма, ама има клинични пътеки за пълнене и свободни места....🤬🤬🤬Полудях.... И си тръгнах... Това е несериозно. И в крайна сметка корема си ме боли, пия но шпа и така. Оплаках се😔Та ако има някоя мама с подобни болки, нека сподели лек. Благодаря за вниманието 😘

# 159
Защо не потърсиш второ мнение . Отговора на тази Д-ка е потресаващ , направо за " Господари на ефира " нямам думи ..

# 160
Отговорът е напълно откровен... За съжаление имам подобна случка в същата Първа АГ... Мен вече ме е страх да ида в държавна болница за каквото и да е, да не би да ми назначат лечение за нещо несъществуващо.
Аз ходих по повод болка вдясно. Оказаха се камъни в бъбреците. Не ти ли пуснаха изследвания, кръв и урина поне? Или на око прецениха, че трябва да влезеш в патологията... Искай второ мнение, ако те притеснява болката още. Аз лично с Хайнекен топъл 0 процента си лекувам моя проблем (най ми наподобява истинска бира). Simple Smile Успех

# 161
Отговорът е напълно откровен... За съжаление имам подобна случка в същата Първа АГ... Мен вече ме е страх да ида в държавна болница за каквото и да е, да не би да ми назначат лечение за нещо несъществуващо.
Аз ходих по повод болка вдясно. Оказаха се камъни в бъбреците. Не ти ли пуснаха изследвания, кръв и урина поне? Или на око прецениха, че трябва да влезеш в патологията... Искай второ мнение, ако те притеснява болката още. Аз лично с Хайнекен топъл 0 процента си лекувам моя проблем (най ми наподобява истинска бира). Simple Smile Успех

Привет,
няма кръв, няма урина. Има тука в болницата... Ще видя утре как ще съм и ако придължава да р все така щр се търси второ мнение. Приятна вечер!

# 162
  • София

+1 за Хайнекен 0%😂

# 163
  • София, България
Това с източването на касата е любимото в държавните болници. От друга страна, Деси, радвай се, че са ти го казали така директно, че можеше да те на плашат и тогава сама щеше да се съгласиш да лежиш, а то пак нямаше да им нищо пристеснително. Simple Smile

Почнах да се будя от болки в кръста. Легна няляво-почва да боли отдясно, легна надясно-боли отляво...

# 164
Здравейте момичета!

Отдавна не съм писала, но ежедневието с две деца, мъж, работа и 15 00допълнителни ангажимента и предстоящи празници Simple Smile е доста натоварено и динамично Heart точно както обичам.

За педиатър - от този месец се завръщаме към старата ни педиатърка и честно казано го чакам с нетърпение. Две години се мъчихме в 1ДКК, но откакто се преместиха на бул. България, нещата не са такива каквито бяха...Всички прегледи са с час, а ако не платиш годишната такса, не можеш да запазиш час по телефона. Тоест...леко те изнудват да си платиш абонамент. Почти никога нямат направления за специалисти, системата им не работи добре (в системата им не фигурират дори ваксините на децата, които те са поставили...). Единственото предимство е лабораторията и нищо друго. В момента, понеже децата са пациенти на груповата практика и не сме заплатили абонамент, не мога да се обадя да запазя час дори за платен прием при специалист извън практиката. Омагьосан кръг Simple Smile Не искам въобще да споменавам за драмата с личните профилактични карти, които се правят в началото на всяка учебна година...Имат повече пациенти, отколкото могат да поемат и това се отразява на всичко. Определено за нас не е вариант вече и с радост ще се отпишем.

Бебето, живот и здраве, ще бъде записано при педиатърката на момчетата, която е и наш семеен лекар. Познава децата, историята на заболяванията им, алергиите, проблемите им с ваксини, захранване, абсолютно всичко. Като важни критерии (поне за мен), ако сега трябваше да избирам педиатър, бих посочила: 1) да си вдига телефона винаги, не само в работно време 2) да уважава моите решения за собственото ми дете - късно захранване, изключително кърмене, привързано родителство, максимум по една ваксина на месец, отлагане при необходимост 3) изрядно попълване на картон за развитието 4) да не чакам с болните пред кабинет за консултация, по възможност да има отделен такъв за детска консултация 5) да не й се свидят направления, при необходимост 6) възможност за домашни посещения. Нашата ЛЛ отговаря на всички тези изисквания.

За дрехите - все още съм си с дрехите от преди бременността. Освен на корем, не съм качила никъде другаде. Все още съм на -6 кг. от началото на бременността. Даже лекарката ми от ЖК ме похвали как добре се справям. Sunglasses Дори бельото и чорапогащниците ми са си същите, не съм ги сменяла с такива за бременни, и все още са ми удобни. Любимите ми палта са тип прегърни ме, с колан и без копчета, идеални са за коремче Simple Smile Не вярвам да се наложи да купувам ново яке/палто, но ако случайно толкова много ми порасне корема до февруари/март, ще заложа на олх. Не смятам да инвестирам много в нещо, което ще облека броени пъти... Евентуално само 2-3 по-дебели чорапогащника ще си купя.

Времето минава супер бързо...ето и декември ще се изниже за миг, януари докато поемем дъх след празниците, ще мине половината и...както казава лекарката ми - ще свърши зимата и ще имаме бебета Heart

Казхме на момчетата! Нямаше такава радост, толкова се развълнуваха, че имаше и сълзи от радост. Всеки ден говорят и пеят на бебето, много е трогателно. Сутрин, като се събудят, първаото изречение след "Добро утро" е "Как си, Мамо? Как е бебчо?". Пазят ме и ме глезят Blush Въобще, Мама Принцеса Wear Crown

Бебето е изключително активно, усещам го всеки ден, рита си и то доста. Вълнуващо е, пожелавам на всички, които не са усетили бебето все още да им се случи скоро!

Бях на втора ФМ при Марков в края на ноември. Бебчо беше 350 грама в 20 г.с.+3 дни. А най-интересното е, че ме помнеше, въпреки че последно съм била при него през 2011 г.... Или не съм се променила Wink или той е голям физиономист. Но определено ми стана много приятно. Утре съм на ФМ при лекарката, с която ще раждам и ще видим колко е пораснал за две седмици човека, съдейки по корема ми - доста ще да е Grinning

Изследванията са ми идеално засега, дори хемоглобинът още ми е висок, не се налагат никакви добавки. Но и гледам всичко необходимо да си го набавям с храната (особено магнезий).

Наталия, стискам палци на теб и близнаците! Вярвам в силата на положителното мислене - вярвай, че всичко ще е наред, визуализирай го всеки ден, бъди спокойна и уверена в силата на тялото си.

За този период на бременността е напълно нормално горната устна на бебето да е по-издадена на снимките. Имаше такъв въпрос по-назад в темата.

За антиколик шишетата - започвам с уточнението, че и двете ми по-големи деца са изключително кърмени по две+ години, включително съм кърмила и бременна и в тандем. Имах голямо желание да използваме шише за моментите, в които излизам, но не се получи особено успешно. Имахме антиколик шишета на Dr. Brown, Авент, Tommee Tippee, обикновени на Нук...но изобщо не се харесаха и от двамата. Единственият начин да се хранят, докато ме няма е с лъжичка/спринцовка, по няколко капки и така...Нито едно шише от наличните на пазара тогава не бе одобрено Simple Smile Идеята ми е да не се презапасявате с шишета, биберони и т.н. Изчакайте, лесно се купува после.

Хубав ден на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт