АПРИЛчето ритници раздава, а палтото мама трудно закопчава. - ТЕМА 4

• 60 528
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Велев, но той е директор на болницата и ако няма възможност, Китанова. За Велев само съм чела, а при Китанова, имам доста познати, ва които е правила секцио по желание.

# 181
Аз започвам все повече да се притеснявам за това раждане (тъй като ще ми е за първи път, не знам какво да очаквам.) Моят лекар изражда само в Надежда, но там няма избор на екип и шансът да попадна на някой друг като Белкин например ме ужасява. Наслушах се и на ужсни истории за раждане в други болници, които няма да споменавам. Някой бил ли е в болница Свети Лазар? Местя се наблизо и моят лекар ми препоръча някой там. Имат отворени врати тази и другата седмица и се записах при един лекар да ме развежда:)

# 182
Изборът на екип, май има смисъл ако си се следил при съответният лекар. Такива избори само за раждането, нз. колко ще имат смисъл, но поне ще бъде за лично спокойствие (включително и за мен се отнася ).
Ако не си допаднем с гореспоменатите доктори, директно заминавам в Токуда. Там поне грешка няма как да стане, относно отношението.

# 183
  • Пловдив
Аз и преди съм споделяла, моята е доктор Абаджиева. Чудесна е! Аз пък мисля, че смисъл да си платиш екипа е точно отношението. Не ме следи Абаджиева и ще отида при нея чак в деветия месец.

И Purple_Peanut напълно подкрепям всичко, което си написала. Наистина, когато излезнах от следродилната депресия много ме беше яд на преживяното. На мен по-неприятното изживяване бяха трите дни в болницата в сравнение с раждането и то заради персонала, включително и докторите, които идваха на визитация. Въпреки, че бях ходила и на уроци и четях много, особено в края, когато не успявах да спя много добре си ставах и си четях. И пак като родих се оказах неподготвена.
Плюс винаги съм си мислела, че имам висок праг на болка, затова реших, че не ми трябва упойка. Не съм и претенциозна, видяла съм и какво е да нямаш и какво е да имаш и нямах някакви високи очаквания, но точно отношението ме шокира. А знам и аз, че здравното осигуряване съвсем не ми е безплатно, направих си и сметката какви пари ми взимат всеки месец и много ме беше яд, че сигурно има неусигуряващи се хора, които си плащат наведнъж екипа и получават по-добро отношение. А с мен да се държат като с някаква хваната от улицата, вместо да помогнат с каквото могат, та дори и да не помагат, но да не си изкарват лошия ден на току що родилите. И да спомена става въпрос за Окръжна болница. Накрая дори ме разплакаха и едно от момичетата, в моята стая (всички бяха страхотни) не доумяваше как може да е толкова различно отношението. Казаха ми, че ще се върна след два дена в отделението с мастит, защото не съм се цедила. А аз не можех на ръка, нищо не излизаше, а с болка да се цедя не можех, както те ми показаха. Това се доказа и за второто раждане, на мен си ми трябва първите дни помпа, за да мога да се изцедя и да не ми се надуват гърдите.

Но пак казвам не се притеснявайте, майка ми например е родила без особена болка и мен и сестра ми за около половин час без упойки, а аз съм дори родена в поликлиника, в която нямат родилно Grinning.

# 184
UNynaeve пожелавам ти този път много леко раждане и всичко да приключи за няма и час Hug
Това пожелавам и на всички останали от групата. Да не ни се налага да се сблъскваме с ужасно отношение.

По повод на фейсбук групата, не се приемат повече членове до колкото знам.

# 185
Здравейте момичета!

Бебка мисля да я запиша при ЛЛ на баткото, която е педиатърка и за сега съм доволна, но не ми си е налагало да ходя за нещо по сериозно. Предполагам догодина с ходенето на детска градина ще дойдат и здравословните проблеми.
И аз на работа съм седнала цял ден и когато стана едвам се раздвижвам. Много се схващам, а и кръста взе да ме наболява доста.

За раждането според мен е най вече на късмет; Дори и с избор на екип доброто отношение не винаги помага. Аз първият път раждах секцио по медицински причини (мина като по учебник) и сега пак ще е така. Знам какво ме очаква, но преживяването може да не е същото, всяко раждане е строго индивидуално. Най вече трябва вяра в лекарите, е че всичко ще премине благополучно.

# 186
  • София, България
Абсолютно, две раждания едно с едно няма еднакви. Просто е много индивидуално. Simple Smile за това си го улесняваме максималмно като си избираме екип. За това и когато се записах на ЖК, се записах при лекарката, която искам да ме изражда. Аз съм в частна болница, но имам доверие на лекарката ми и на заместващата я лекарка. Не знам тези от вас, които се следят при едно АГ 9 месеца, а накрая раждат при друго. Съгласяват ли се тези хора да ви израждат?

Лошото е, че ей го е. в Болницата, където ще раждам аз пък стана известна с доста неприятен случай с акушерката, която следи после бебетата. Така че гаранция никъде няма. Neutral Face  Луди хора навсякъде.

# 187
Аз ще си раждам при лекарката, която ме следи цяла бременност - др Абаджиева, Шейново. Хехехе UNynaeve накрая може и да се засечем по коридорите. Дано при всички ни нещата са максимално лесни, приятни и бързо да се възстановим.
А за педиатър... Мисля да сме си при личната. Тя е педиатър. Ама се сещам, че няма да е зле да я попитам януари - февруари, едва ли няма да ни вземе... Ама за всеки случай.

# 188
Аз се следя в частна болница, иначе всички, с които съм говорила, включително и личната лекарка, препоръчват за раждане държавната, защото там има неонатология и повече апаратура.

Завиждам за малкото килограми. Качила съм около 15 досега. Почти не ми се е гадило, а и спрях цигарите, затова още в началото взех да качвам.

# 189
  • София, България
кукумицина, с какво се храниш обикновено?
Спирането на цигарите е много кофти при бременните. Аз спрях цигарите преди 5 години и качих близо 20 кг за година и половина. Представям си ако трябваше да ги спирам сега с бременността.

За килограмите... не се бъркам много в тази тема, защото аз не съм качила много. Около 4-5кг. и знам, че е кофти за момичетата, които са качили доста повече. Надявам се да задържа това темпо на качване до края, макар че се съмнявам. Започнах да ям много гадни неща и не минава ден без да хапна нещо сладичко.... Sweat

Най-добра неонатология не беше ли в Майчин дом? Мисля, че там ги караха от почти всички болници ако има някакъв проблем. Simple Smile

# 190
Най-много ми се услаждат сладките неща и туршиите на мен. Плюс, че сутрин пия гореща вода с мед и лимон, после пак пия кафе със захар и няколко чая с мед. Круши ям редовно средно по една на ден заради запека, но направо насила ги ям. Месо и риба почти не ми се ядат, даже ми става гадно, като си помисля някой път за нещо месно или рибно. Сирене и кашкавал хапвам с удоволствие. Неща като фасул, кремсупа от червена леща, пилешка супа, супа топчета и пр. също обичам. За синьо сирене не ям, но ми се хапва и се чудя дали ако претърпи термична обработка, е допустимо да го ям.

За провинцията говорех, че в Сливен ми препоръчват окръжната пред частните, иначе дано да не се наложи в София да ме карат.

# 191
След сблъсък със спешен кабинет в Тина Киркова се замислих за раждането...Аз се следя при АГ в частна клиника, но тя не изражда в софийска болница, тъй като работи в Перник. Супер мила и приятна АГ е, ходя спокойна на прегледи, но за раждането ми каза, че ако искам тя да ме изражда ще трябва да ида в Перник. 🙄Не ми се нрави идеята, но наистина не знам кой да избера в София... Ще се побъркам до април месец.

# 192
  • София
Аз съм се насочила към Шейново, с избор на екип и ВИП стая. В частният кабинет на доктора, при кагото искам да родя, ще започна да ходя, след празниците. На ЖК до тогава- в поликлиниката.
При кой лекар ще раждате? И аз за сега съм към Шейново.

# 193
кукумицинка и аз отказах цигарите като теб и сега съм +10 един ден на следващия +12. Задържам вода в единия бъбрек и може от това да играят така килата. На мен ми се гадеше около месец и половина, но не съм повръщала. И на мен ми се иска да бяха по малко килограмите, ама не Grinning. Дано не кача прекалено кила още.

# 194
  • Пловдив
mimmmozka благодаря и дано! Дано на всички е бързо и без неприятни изживявания.

Д-р. Абаджиева нямаше нищо против да ме изражда, то принципно няма как да ти откаже дежурния да изражда, независимо дали те е следил или не. Принципно не би трябвало да се налага да си избираме екип и просто да отидем да ни изродят и да си ходим. Иначе при мен е странна ситуацията Grinning. Бащата е от София, но заради работата му се налага да живеем в Пловдив. Въпреки това не иска и да чуе децата му да са родени другаде освен в София, много го навивах второто да го родим тук, но не можах да го убедя. Иначе сигурно щях да родя при лекаря, който ме следи.

Моята работа също е на компютър седнала цял ден и сега много ме боли всичко от една-две седмици. Кръста, костите под корема точно, не знам как се казват и като стана първите крачки са ми много трудни.

Nebe201 като нищо може да се засечем, аз обикновено ще почна да ходя при д-р Абаджиева в началото на деветия месец. Много е вероятно и преди раждането да стане Simple Smile.

За килограмите, тъкмо се успокоих, че в петия месец съм само +5 и вчера като се качих на кантара съм още +3 само за две седмици, а вече 8 ми се виждат множко. Много ме е страх и мен, защото първата бременност качих повече от 30. А апетита така ми нарасна... И аз ги отказвам цигарите за трети път Grinning, но с малкия и сега ми беше лошо в началото, та благодарение на това не съм качила и повече.

Общи условия

Активация на акаунт