АПРИЛчето ритници раздава, а палтото мама трудно закопчава. - ТЕМА 4

• 60 533
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Значи ставаме три с избор на екип в Шейново Simple Smile
Четири 😉
Аз ще раждам при д-р Василев, а вие?

# 196
Момичета днес ме изписаха вчера ми направиха серклажа, нямам кървене само кафяво розово еднократно, имам контракции, но се надявам че и серклажа ще издържи. За мамите които са се насочили в болница Шейново бях писала че съм при доктор Велев, но отношението на персонала е безобразно, не си мислете че като сте в ВИП стая ще имате самостоятелна баня,мен изключително много ме убиждаха накрая искаха понеже се разписах да заплатя 400 лева за 2 дена понеже съм отказвала е как да не откажа от нерви там контракциите не ми спряха. Абоката сама си махнах понеже акушерките не искаха и от мястото на абоката абее... мислете много добре важно е както каза една мама и вие да се чувствате добре.

# 197
  • София
Значи ставаме три с избор на екип в Шейново Simple Smile
Четири 😉
Аз ще раждам при д-р Василев, а вие?
Аз се следя при д-р Йончев от Шейново! По принцип ми се иска да родя в Майчин дом, защото съм пристрастна, но ако не успея да се впиша при д-р Дяволов, ще раждам в Шейново. Когато си със секцио, според мен обаче, няма как да си без избор на екип. Не знам дали има някаква такава практика. С кой се уговаряш кога, къде как?

# 198
  • Пловдив
Наталия, радвам се че е минало всичко, дано скоро и контракциите да отминат.

На мен ще ми е второ раждане в Шейново и съм била на ВИП-а на третия етаж, който май е по-лошия и знам условията, не са кой знае какво, банята е кофти, но аз единствено искам ВИП,  за да си почина и да може децата да идват да ме виждат. Аз също не мога да се сравнявам с теб, защото и познавах шефа на неонатологията и от там държането може да е различно. Надявам се просто да не ми се налага да се занимавам с персонала, а да родя и да избутам трите дни както стана с второто. Там дори и лекарите на визитация минаваха много на бързо, а по-подробно си ме виждаше д-р. Абаджиева.

# 199
  • София, България
Nataliq, браво. Хайде дано се успокоиш малко със серклажа. Според мен ще има ефект от него. Лежи и само до тоалетната и кухнята и това е. Hands Plus1

Момичета, а гледали ли сте за легълца? Имате ли представа какви ще ползвате? Аз много се колебая между самосоятелна дървена кошара на колелца отделно със скрин и комбинираната кошара, където става бюро и легло. Ама май ай клоня към единична кошара да си я допра до кревата.

Аз си мисля, че справянето с кофти отношението явно си е и до характер. Някои майки просто не обръщат толкова внимание, докато други (като мен Grinning ) се впечатляват повече и не могат да стоят безучастно.

# 200
Наталия, супер новини! Радвам се, че всичко е наред. Най-важното е да сме спокойни. Някои са спокойни само там, където на нас ни е напрегнато и обратно.
Радвам се много за теб, че всичко е минало добре и оттук нататък, все хубави новини!

Purple_Peanut, аз гледам и ми препоръчват на първо време от преносимите кошарки, които можеш да си сложиш до леглото. Някои с повече опит може да каже най-добре.
Почнала съм да правя списък за пазаруване и от догодина да започвам да зачерквам:) Мисля, че всякакви идеи ще са много полезни тук.

Последна редакция: вт, 11 дек 2018, 15:34 от Анонимен

# 201
Аз също ще съм в Шейново, др Стивасарска ме следи и пак при нея ще раждам. С баткото като бях от родилното нямам забележки. После в родилното нямаха свободни стаи и ме настаниха в гинекологията на 4тия етаж, заедно с още една родилка. Така че си бяхме почти като във ВИП стая. Стаята беше с 5 легла и мивка.  Бяхме двете до края и така беше екстра - идваха да ни виждат който, когато искаше, не са ни правили проблеми за часовете за свиждане. Доколкото знам в родилното отделение свижданията си се спазват стриктно и не се допускат външни лица по стаите, но то и при 5 жени в стая е логично да е така.

Относно отношението на персонала след това не са супер любезни. Бебетата си ги взимахме от коридора (но ние бяхме точно да асансьора и чувахме като ги докарват), на първия ден като родих ми го докараха в легълцето и ми го оставиха - никой не ми е показвал или помагал какда го вема, как да го закърмя, преоблека, сменя памперс или нещо от сорта, така че си се оправяш както можеш, нищо че си родил преди няколко часа и не можеш още да си седнаш на д-то. Храната не става (не съм я и опитвала), тоалетната и банята са общи на етажа. ВИП-а доколкото знам си има санитарен възел, който се ползва само от жените там. На визитация лекарите минаваха на бързо, мен мойта докторка идваше като е на смяна и като имах въпроси си ги отправях към нея. Като цяло никой не се е държал грубо, но определено не ти се обръща особено внимание.

За кошарите, аз не съм критерии - първо имахме малка кошарка, която се допираше до спалнята. После имахме сгъваема, но баткото така и не свикна в нея. Заспиваше на спалнята и го пренасях в кошарата и като се събудеше пре нощта го взимах при нас на спалнята. В един момент имах проблем с крака и не можех да го пренасям и от тогава си спи на спалнята при мен[ Сега бебето ще трябва да го приучавам от по-рано да спи в свое легло.

# 202
По природа съм достатъчно зла 😀, за да не позволя на какъвто и да е персонал да се държи зле с мен.
 Дрешки и текстил вече почти съм накупила по списъка. Бебешка стая ще поръчаме януари(гардероб, скрин, дървено легло и етажерки).  За първите два месеца., ще вземем и мини сгъваема кошара, която ще сложим в нашата спалня. Количката е харесана и татко ще я купи докато сме в болница или и по-рано, ако някъде я намалят след празниците.

# 203
Абе и аз съм зла уж, ама това никога не ми е помагало, но никога не съм се и примирявала:) Затова последно време гледам по друг начин да се оправям. Пускам жалби, подавам сигнали, ангажирам други институции. В 90 процента от случаите си струва и усещам облеклечение накрая, пък и печеля напоследък безплатни телефони, интернет, цифрови канали Grinning (значи откакто съм бременна съм още по-зла, особено с мобилните оператори) Grinning
Не знам обаче като си в малко или много безпомощно състояние и разчиташ на тия хора да ти помагат, как точно ще станат нещата...
А колкото до количката, каква инвестиция според вас е разумна да се направи. Цените и моделите са всякакви от 300 до 4-5к?! Не знам последните с ключ за голф ли вървят...

# 204
Ние сме се спряли на полска. Buba forester, 900 лева. Прага ми за количка 3в 1 е 1000 лева. Напълно съм наясно, че догодина ще трябва да да взимаме и някакъв по-маневрен и лек вариант "за до магазина" само, дето се вика.

# 205
Привет и от мен момичета! Днес бях на ФМ 21+3 аг потвърди на 100% момиче 💖. Тежи 506гр. Развива се добре и всичко й е нормално. Беше много активна и аг не успя да направи много снимки( на фона на скрининг теста). А плацентата каза, че е предна висока, въпреки това си усещам доста бебка.

# 206
Предния път купихме полска количка 3 в 1, с напомпващи се гуми. Около 1000 лв излезе. Много бях доволна и използвах всичките 3 коша доста. След 1,5 година ежедневно ползване, веднъж се наложи да помпаме или лепим едното колело,  не помня точно. Това беше единствения проблем. Сега, живот и здраве, пак ще си я ползваме.

# 207
  • София, България
Количка вече купихме. Peg perego. Критерии ми беше да е лека и маневрена, удобна на мен и широка за бебето, да има легнало положение и голям сенник, да не се налага да я сменям с малка количка след време.

Леглото както казах вече все още съм в чуденка Sad  имам много време, но като се знам до последно ще се чудя кое ще ми е по-удобно, но клоня към дървена кошара със сваляща се решетка, за да я долепя до леглото ми и да не се налага да го взимам на кревата при мен. Страх ме е да заспивам с бебето в кревата.

# 208
  • София
Количка вече купихме. Peg perego. Критерии ми беше да е лека и маневрена, удобна на мен и широка за бебето, да има легнало положение и голям сенник, да не се налага да я сменям с малка количка след време.

Леглото както казах вече все още съм в чуденка Sad  имам много време, но като се знам до последно ще се чудя кое ще ми е по-удобно, но клоня към дървена кошара със сваляща се решетка, за да я долепя до леглото ми и да не се налага да го взимам на кревата при мен. Страх ме е да заспивам с бебето в кревата.

Не го мисли много това с кошарата. По-евтина и по-лесна е от количката. Аз още не искам да купувам мебели и да обзавеждам детската и съм се спряла на това: https://comsed.net/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D … D0%B0%D0%BF%D0%B5. Пак е с падаща страница. Ще я купя към края Simple Smile

# 209

Не го мисли много това с кошарата. По-евтина и по-лесна е от количката. Аз още не искам да купувам мебели и да обзавеждам детската и съм се спряла на това: https://comsed.net/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D … D0%B0%D0%BF%D0%B5. Пак е с падаща страница. Ще я купя към края Simple Smile
Точно тази я гледах и аз на живо, а продавачката ме пита на колко години е детето. Погледнах се и викам, ами няма годинка. Оооо, тази кошара не е за новородено, а за деца, които искате да отделите от спалнята, но е трудно. След това без повече обяснения се фръцна. Но бях решила февруари да разглеждам по-подробно. Иначе със сигурност ще е такъв тип, а не дървена кошара.

Общи условия

Активация на акаунт