АПРИЛчето ритници раздава, а палтото мама трудно закопчава. - ТЕМА 4

• 60 427
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Да се отчета след ЖК в 20та седмица. На основата на изследванията следящата каза, че всичко е ок, но ми включи Фемибион 2 (досега бях само на ФК). Плацентата още е ниско. Тя не се ангажира да каже точно колко ниско и дали има подобрение от предния път, само спомена, че според нея ще се вдигне. Наложи вето на секса и на подрусвания от всякакъв тип Satisfied

Пита ме дали усещам бебето, аз и се оплаках, че почти нищо не усещам освен лееееки побутвания и потрепвания. Когато го погледна беше възхитена колко много мърда. Още едно доказателство, че момичетата с първи бременности и предни плаценти не трябва да се притесняваме, че няма шутове Wink

Още си чакам резултатите за токсоплазмоза и искам да направя антиреклама на лаборатория Лора в София - изследват токсо САМО в петък, т.е. моята кръв, която стои от понеделник ще я изследват чак в петък и тогава ще имам резултат. Естествено пропуснаха да ми го споменат като плащах.. Пуснах там само, защото там ми е следящата и всички други изследвания.

Нямам търпение за ФМ другата седмица Heart

Nataliq, ще издържиш и до след 27ма седмица, знам, че е тъпо всички да ти повтарят колко е важно положителното мислене, но това е абсолютен факт, особено при бременност. Представяй си се бременна в 30та, 32ра, 35та седмица, цели се високо, пък каквото трябва да стане ще стане Wink

# 91
Purple_Peanut, ВУ=втора употреба.

По отношение на теста за токсоплазмоза, аз правих някъде 8-9 г.с. и излезе ИгГ и ИгМ отрицателни. Трябва ли да пусна пак за всеки случай, нищо не е казала лекарката, но ако междувременно съм се заразила, дали ще покаже?

# 92
И аз се изследвах тогава за токсоплазмозата и от тогава не съм и не е и коментирано от лекарката. Предполагам, че чак при наличие на някакви симптоми биха ни пратили пак?
Наталия, радвам се много за вашата развръзка и че за момента нещата са под контрол (или  поне така разбрах).
А мислите ли да ходите на това: http://shterevhospital.com/bremennost/iniciativi-za-bremenni/dru … i/lekciya-hranene
Аз се записах Simple Smile

# 93
Понеже четох, че симптомите при токсоплазмоза, ако въобще ги има, били подобни на тези на грипа, и си мисля, ако усетя, че се разболявам от нещо като грип, пак да се тествам и за токсоплазмоза.

# 94
  • София
Purple_Peanut, ВУ=втора употреба.

По отношение на теста за токсоплазмоза, аз правих някъде 8-9 г.с. и излезе ИгГ и ИгМ отрицателни. Трябва ли да пусна пак за всеки случай, нищо не е казала лекарката, но ако междувременно съм се заразила, дали ще покаже?

Не, няма нужда повторно. Ако не си чистила котешки изпражнения и не си яла немити плодове и зеленчуци няма как да си хванала.
Аз съм с две котки и никога не съм си пускала, по съвет на лекарката изчаках чак до 20 г.с.

# 95
Оххх ще ми правят серклаж в понеделник, понеже съм имала разкритие.Било опасно в тези седмици за да не се спуска мехура околоплодния.Направо съм в такова напрежение и така треперя.. Искам с децата ми всичко да е наред.

# 96
  • София
Оххх ще ми правят серклаж в понеделник, понеже съм имала разкритие.Било опасно в тези седмици за да не се спуска мехура околоплодния.Направо съм в такова напрежение и така треперя.. Искам с децата ми всичко да е наред.

Това е много добре, още преди седмици трябваше да го направят! Ще видиш колко по-добре ще си след това Heart

# 97
Allegra аз също имам котка, трябва ли и аз да си пусна такова изследване? С док не сме го коментирали, а с предните бременности просто нямахме котка и не съм запозната. Днес влязох в 23г.с. ако има значение за изследването.
Nataliq777 дано всичко е наред с бебоците и найстина мисли положително.

# 98
Страх ме е нормално за децата не искам да ги изгубя за това. 😢Искам накрая да си ги гушна, пооплаках се. Но е нормално да ме е страх като ми каже че всичко ще е наред тогава ще съм по спокойна.

# 99
  • София
Allegra аз също имам котка, трябва ли и аз да си пусна такова изследване? С док не сме го коментирали, а с предните бременности просто нямахме котка и не съм запозната. Днес влязох в 23г.с. ако има значение за изследването.
Nataliq777 дано всичко е наред с бебоците и найстина мисли положително.

Добре е да пуснеш. Лекарите не настояват и не могат да го пуснат по касата, не е и евтино - около 20 лева за всеки от двата титъра (за минала и за настояща инфекция), но недай си боже ако е положителен и заразата се предаде на детето, то може да се роди с мозъчни и зрителни увреждания. Иначе ако разбереш за заразата, доколкото знам има специални лекарства и може да се намали опасността от увреждане на детето.

Пусни си, за твое спокойствие. Котките са носители, в стомасите им се развива паразитът и като го изакат човек може да го хване. Много по-рядко се заразяваш от самата котка, по-често от недобре мити плодове или зеленчуци или от недопечено месо. Все пак, ако и чистиш тоалетната, спри и остави това на някой друг докато си бременна Hands Ok Hand

# 100
Не, няма нужда повторно. Ако не си чистила котешки изпражнения и не си яла немити плодове и зеленчуци няма как да си хванала.
Аз съм с две котки и никога не съм си пускала, по съвет на лекарката изчаках чак до 20 г.с.

Ние сме с 5 котки и са с тоалетни за чистене и затова си пуснах още когато разбрах, че съм бременна (което не беше особено рано), тъй като дотогава основно аз им чистех тоалетните. За моя изненада се оказа, че дори и стара инфекция в миналото не съм карала, въпреки че, откакто се помня, все е имало котки около мен. Доколкото разбрах, ако си я карал, вече имаш имунитет и не можеш да се заразиш. Оттогава само мъжът ми им чисти тоалетните. И плодовете, и зеленчуците ги мия, че и ги беля, ако може. Ама пак не съм 100% спокойна.

# 101
  • София
Страх ме е нормално за децата не искам да ги изгубя за това. 😢Искам накрая да си ги гушна, пооплаках се. Но е нормално да ме е страх като ми каже че всичко ще е наред тогава ще съм по спокойна.
Всичко ще е наред, имай вяра, моли се. Представяй си бебчетата, говори им. Давай им сила и на тях. Опитай се да имаш  само позитивни мисли, знам че е трудно, но вярвам че можеш 😘

# 102
  • София

Ние сме с 5 котки и са с тоалетни за чистене и затова си пуснах още когато разбрах, че съм бременна (което не беше особено рано), тъй като дотогава основно аз им чистех тоалетните. За моя изненада се оказа, че дори и стара инфекция в миналото не съм карала, въпреки че, откакто се помня, все е имало котки около мен. Доколкото разбрах, ако си я карал, вече имаш имунитет и не можеш да се заразиш. Оттогава само мъжът ми им чисти тоалетните. И плодовете, и зеленчуците ги мия, че и ги беля, ако може. Ама пак не съм 100% спокойна.

Бъди! Не мисля, че имаш какъвто и да било повод за притеснение Simple Smile

# 103
  • София, България
Еее, Nataliq, най-накрая! Отдавна трябваше да ти го направят. Много е добре това решение със серклажа! С него шансът да изкараш и след 27г.с. е много по голям Simple Smile

# 104
Наталия, там ли ще ти го правят или ще ходиш до София пак?

Общи условия

Активация на акаунт