АПРИЛчето ритници раздава, а палтото мама трудно закопчава. - ТЕМА 4

• 60 515
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Добре де, от къде знаете.че ви ниска или висока? Аз със сигурност знам ,че това бебе ми е много ниско. С предната бременност ми беше доста високо.

# 136
  • София
Добре де, от къде знаете.че ви ниска или висока? Аз със сигурност знам ,че това бебе ми е много ниско. С предната бременност ми беше доста високо.

АГтата ни казват, вижда се на коремен ехограф Simple Smile
Няма връзка с това колко ниско или високо в корема ти се разполага матката, а има връзка с това колко ниско е разположена плацентата спрямо цервикалния канал.
Ако плацентата остане твърде ниско, това е абсолютна предпоставка за секцио, защото, когато раждането започне, ако тръгнеш да избутваш първо плацентата се получава огромен кръвоизлив.

# 137
  • София, България
И моето е ниско самото бебе. Ама... да ви кажа, четох вчера, че в моята седмица вече е 25 см от главата до края на краката. Ми то това не е никак малко, така че изобщо не знам как е застанало вътре. То че ме подритва ниско долу е факт, ама къде точно се е разположил не мога да преценя. В началото пък ме побутваше високо точно под пъпа.

Иначе плацентата ми беше ниска, сега на 18-ти като отида на ФМ вече ще питам дали се е вдигнала, че АГ-то все забравям да я питам. Признавам си, че не съм чела какви са предпоставките за секцио с ниската плацента, ако не беше казала AllegraA не знаех точно какъв е проблемът.

Между другото, днеска се зачетох за педиатър... Еми добре сега аз като човек, който нямам особено много приятелки с малки деца... как да си избера?!

# 138
И аз бебето го усещам някъде около пъпа като подритва Joy , а съм 24 с.
Аз също се замислям за педиатър, но още не знам къде, нямам си представа.

# 139
Здравейте,
Незнам дали всички ползвате фейсбук, затова ще се повторя и тук. Днес си пусках тсх и вит.Б12. Обаче витамина излезе нисък, под долна граница. Говорих с една позната, каза че било нормално, но може да го следя за всеки случай.
Някой имал ли е такива стойности?

# 140
  • София
Purple Peanut, е, дано не съм те притеснила - и без това нищо не можем да направим, просто чакаме.
За педиатъра - и аз нямам много приятелки с деца, но мисля да си избера някой, за когото има добри мнения и е в най-близката поликлиника.

Деси, дефицитът на б12 е много често срещан. И аз бях под долната граница още преди бременността. Бавно и трудно се вдига, предписват се хапчета. Ти изследвала ли си го преди? Няма нищо страшно, пък и не ти е много голям дефицитът.

# 141
  • София, България
Dessi*, Аз не съм го изследвала, но също четох преди дни някъде, че е напълно възможно да падне, както е с желязото. Даже онзи ден на лекцията една мацка каза, че дефицитът на Б12 водел до лоши настроения и депресия. Защо не поговориш с АГ-то, най-добре. Може би пак някоя хранителна добавка ще ти изпишат, но поне ще е сега във втория триместър. В третия вече дефицитът му може да нарастне.

AllegraA, не изобщо даже Simple Smile Както казах съм много позитивно настроена и една плацента няма да ме уплаши Grinning Може би ако лекарката го направи на проблем, тогава бих се шашнала Scream

Аз искам педиатърът да е в поликлината на моята лична лекарка, обаче те там са 20 педиатъра... не знам... може би на принципа "проба-грешка". Ама ако единия не ми хареса, аз съм такъв човек, че ще ми е неудобно да се прехвърля на другия в съседната стая. А и после смяната хич не е лесна май. Thinking Може би майките с вече едно детенце биха споделили за какво поне да се оглеждам и да имам изисквания?

# 142
  • Г. О.
Трябва ли майката да се запише при личен лекар, който е педиатър? Някой мои познати са така, при това цялото семейство. Други са отново всички при общопрактикуващ и когато им трябва педиатър, си вземат направление от личния и отиват. Как мислите, че е най-добре да се постъпи и дали всички трябва да сме на едно място?

# 143
  • София, България
Ааа няма как да се натреса първо да искам направление от личен, после да ходя при педиатър... не не, много разправия е това.... по-скоро, както казах, ще запиша детето в поликлиниката където е моя личен лекар, за да мога ако ми се наложи да съчетавам мое посещение с такова на детето Simple Smile Иначе не е задължително майката да е записана при личен лекар-педиатър заедно с детето си. Може да са при отделни лекари. Те някои педиатъри са само педиатъри. Не преглеждат хора над 18г.

На моята поликлиника харесвам, че има къде да спра с колата, не е далеч от моя квартал, мога и с метрото ако се налага и нямам кола. Лошото е, че е най-посещаваната в района и повечето педиатри са пълни. Ще се моля на личната да ходатайства да ме вземе поне една от всичките.

# 144
  • София
И аз го мисля това с педиатъра, и честно казно нямам отговор.
Педиатър на голямото ми дете е моят ЛЛ, която е била и мой педиатър навремето. Извън разликите във възгледите ни по някои въпроси, основен проблем ми е чакането - тя не работи със записани часове, чакала съм и над 3 часа пред кабинета. С малко дете е абсурдно, дори и да не е болно, от висенето пред кабинета с тълпа кашлящи/температурни/повръщащи деца или възрастни, трудно ще излезе здраво от чакалнята. Да не говорим че след няколко случая като това детето ми да е с ларингит със задушаване и да ме препращат между 4 болници в София докато детето ми се задушава в ръцете, приключих със "безплатното" здравеопазване. Не знам откога не е стъпвал при педиатър, нито аз - при ЛЛ. Единствено трябва да го заведа за някаква ваксина сега, но той от 2 месеца все влачи някакви хреми.
На детето съм направила абонамент "домашен стационар" в частна клиника, като детето е болно, се обаждам, те идват у дома. Не знам правят ли посещения през нощта, може би не, но самата клиника е 24/7. Там цената е една и съща, независимо от броя на децата в семейството, така че, живот и здраве, ще ползваме и за бебето, но остава въпросът с педиатър заради ваксините. Обмислям вариант с Първа Детска Консултативна Клиника, които имат някакъв вариант за семеен лекар, с уж минимално доплащане, но все още не съм проверявала.
И да се похваля - поръчах си MammaBox за трети триместър и си я получих днес. Изобщо нямам представа дали продуктите вътре си струват спрямо цената на кутията, обаче имаше толкова сладурски неща, опаковани с толкова внимание, че искрено се зарадвах. Живот и здраве, от януари планирам да поръчвам месечната им абонамента кутия.

# 145
  • София
Ха, не бях чувала за тази кутия. Много интересно изглежда. Мерси, че сподели Simple Smile
А реално за 3ти триместър са 3 кутии и си ги получаваш в 3 последователни месеца, така ли?

# 146
  • София
Не, кутията е само една, предвидени са продукти за третия триместър (всъщност половината са по-скоро за бебето). Пак казвам, не знам като стойност чисто практически дали си заслужава, но е много сладко направена, като поръчвах имаше въпроси какъв пол е бебето и каква е очакваната дата на термин, и наистина нещата са съобразени. Правено е с внимание. И понеже си го поръчах абсолютно като глезотийка, без очаквания за полезност, всъщност съм много доволна.

# 147
  • София
И аз го мисля това с педиатъра, и честно казно нямам отговор.
Педиатър на голямото ми дете е моят ЛЛ, която е била и мой педиатър навремето. Извън разликите във възгледите ни по някои въпроси, основен проблем ми е чакането - тя не работи със записани часове, чакала съм и над 3 часа пред кабинета. С малко дете е абсурдно, дори и да не е болно, от висенето пред кабинета с тълпа кашлящи/температурни/повръщащи деца или възрастни, трудно ще излезе здраво от чакалнята. Да не говорим че след няколко случая като това детето ми да е с ларингит със задушаване и да ме препращат между 4 болници в София докато детето ми се задушава в ръцете, приключих със "безплатното" здравеопазване. Не знам откога не е стъпвал при педиатър, нито аз - при ЛЛ. Единствено трябва да го заведа за някаква ваксина сега, но той от 2 месеца все влачи някакви хреми.
На детето съм направила абонамент "домашен стационар" в частна клиника, като детето е болно, се обаждам, те идват у дома. Не знам правят ли посещения през нощта, може би не, но самата клиника е 24/7. Там цената е една и съща, независимо от броя на децата в семейството, така че, живот и здраве, ще ползваме и за бебето, но остава въпросът с педиатър заради ваксините. Обмислям вариант с Първа Детска Консултативна Клиника, които имат някакъв вариант за семеен лекар, с уж минимално доплащане, но все още не съм проверявала.
И да се похваля - поръчах си MammaBox за трети триместър и си я получих днес. Изобщо нямам представа дали продуктите вътре си струват спрямо цената на кутията, обаче имаше толкова сладурски неща, опаковани с толкова внимание, че искрено се зарадвах. Живот и здраве, от януари планирам да поръчвам месечната им абонамента кутия.
В ДКК е триста и няколко лева на година за бебе. Скоро си интересувах.

# 148
  • София
В ДКК е триста и няколко лева на година за бебе. Скоро си интересувах.

По групова практика "Моят лекар", или е някакъв абонамент за самото ДКК?

# 149
Melodiq, a какво има в тази кутия? 🙂

Общи условия

Активация на акаунт