АПРИЛчето ритници раздава, а палтото мама трудно закопчава. - ТЕМА 4

• 60 635
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Синът ми се роди 3850 гр и 54 см. Размер 56 му беше добре. Кръстниците му купиха много дрехи от Германия за новородено и повечето не успях да облека  нито веднъж.
Напишете името на групата във Фейсбук, моля. Дори и да е тайна може да я намери, които иска, но няма да вижда написаното, ако не е одобрен от админ.
Да ви попитам имате ли вече име за бебето, бебетата? Аз още съм в чудене.
Лек ден.

Последна редакция: пт, 18 яну 2019, 07:26 от Ева на третия етаж

# 586
Вече написах името на групата -" Априлчета 2019! " - с удивителен знак в края. Но тя е тайна група, не е затворена, не мисля, че ще се намери :Р Но все пак може да опитате Simple Smile
А иначе, синът ми се роди доста голям, сега бебка също върви по-едричка, така че отново ще заложим на 56 размер Simple Smile Гинекологът може да каже как върви горе-долу бебчето и да си направите сметка кой размер би трябвало да вземете Simple Smile И всяко бебе върви различно, моят отслабна много поради недостатъчно кърма, но когато започнах да го дохранвам, качваше много бързо килограми и съответно дрешките му умаляваха ужасно бързо, всеки месец - нов размер Simple Smile
кtara Аз родих секцио по медицински причини, така че размерът на бебо не ми беше проблем Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 яну 2019, 09:30 от Инка Петрова

# 587
  • София, България
Дам, Инка е права, когато групата е "тайна" не излиза дори в търсачката Simple Smile

Благодаря Ви момичета. На последния преглед каза, че върви по-голям, но за всеки случай ще взема и някакви дрешки 50 размер, ако 56 са му много големи.
Повечето ми дрешки са от George и са 0-3 месеца, но са видимо по-малки от комплектчето с българско производство, което е 56 р-р. Аз за изписването така или иначе ще заложа повече на хубаво одеалце.

Ева, ние обсъждахме имена, останаха ни два-три фаворита, но повече не сме ги обсъждали. Аз за себе си знам кое ми харесва най-много от трите, а ММ и трите харесва, така че предполагам вече сме го избрали Relaxed Преди раждането пак ще го обсъдим финално да не стават грешки Sweat Smile

# 588
  • София
С първото ни детенце ни беше  много лесно, носи името на  кръстника си.
Сега обаче таткото и баткото харесват- едно,  а аз друго и е много трудно Simple Smile

# 589
  • Г. О.
А като ви питат роднини и приятели дали сте избрали име и какво е - казвате ли им? Някои хора до последно не казват, понякога от суеверие или понеже накрая може да променят желанието си и да решат да го кръстят по друг начин.

# 590
  • София, България
Аз реших да не казваме, защото наистина не съм сигурна дали няма да си променим мнението Simple Smile Така че името всички ще го разберат като се роди детето. А и да не ми се бъркат. Надали някой ще се набърка, де, моите роднини не са такива, но все пак... Винаги ще се намери някой да каже "е защо това име?" Simple Smile Суеверие - не... не сме суеверни.

# 591
  • София
Аз не съм суеверна, мъжът ми също. Първият път заедно с новината, че съм бременна си казвах името на бебчо, защото бяхме 100 % сигурни кое ще е, но сега е трудно Simple Smile

# 592
Здравейте момичета, избрахте ли вече марка шишета, ако може да споделите ако сте избрали и за вас кое е по-добро, стъклото или пластмасата. Знам, че и двете имат плюсове и минуси, но много се чудя. Също така ми казаха да не бързам да взимам комплект шишета за новородено и мисля да взема едно 120 мл. и едно 240 мл. малкото за вода и евентуално голямото за мляко, апък и помпата за кърма до колкото знам върви с шишенце.
Ние избрахме име, ще е кръстено на свекъра ми, не го крием и уж няма сърдити а и да има няма да се промени.

# 593
момичета днес след кратко излизане се прибирам и установих, че ми е доста мокро бельото. Слувало ли се е на някой, не мирише на урина, притесних се

# 594
С големия ми син се наложи първоначално да дохранвам, а след 4-ти месец мина изцяло на мляко. Ползвала съм няколко марки шишета, най-доволна съм от стъклените на МАМ. Ползвам ги все още (той е на 1г. и 11м.), докато другите трябва да се сменят. Ако се наложи и малката да пие АМ, ще заложа отново на стъклените на МАМ.
Име за момиченце съм харесала още откакто аз бях такова Simple Smile Обожавам го, ММ също го харесва, въпреки че иска друго (почти същото, с една различна буква Simple Smile ) Не крием какво ще е името, не сме суеверни. Синът ми не е кръстен на никого, малкото също няма да бъде Simple Smile

# 595
  • София, България
Аз взех Авент Natural комплект за новородено с четка за шишета. Не са стъклени. Бяха на промоция и направих сметка, че ако взема две шишета и четка отделно, няма да ми излезне кой знае колко евтино и просто взех комплекта на Черния петък Simple Smile Надявам се да му харесат. В интерес на истината преди да пробваме, не можем да сме сигурни дали конкретно шише ще се хареса Simple Smile

# 596
За шишетата се колебая между медела калма и томи типи. За медела четох много добри отзиви, плюс на курс за бременни ни обясниха и ползата от тази система калма, без значиние имаш или нямаш кърма, начина, по който бебето изразходва усилия, за да се нахрани, което реално имитира процеса на кърмене, ползата от вакуума .... Братовчедка ми има бебче на 6 месеца започнала е с авент, но след няколко седмици ги е сменила с томи типи и е много доволна. Предпочитам стъклени шишета, а на медела няма такива, но пък имат система, която е с доста предимства ( но дали и бебчо така ще мисли е друг нъпрос) Та, доста се чудя 😀

Последна редакция: пт, 18 яну 2019, 21:05 от Mominasulza15

# 597
Ние взехме комплект шишета Авент 4 бр. с четка и биберон залъгалка. Пластмасови са. При необходимост ще взимаме допълнително, или ако не се харесат, щи сменим марката.  Детето най-вероятно ще бъде на АМ от самото начало, поради здравословното ми състояние и лекарствата, които ще трябва да приемам след като родя.

# 598
Здравейте, аз със сина ми използвах шишетата на Avent и бях доволна. За Medela много се чудя, тогава ги нямаше (все пак са минали 11 г. Laughing). Надявам се да кърмя, първото го кърмих 1 г., но ще видим. Аз съм суеверна и нищо няма да купувам, набелязала съм всичко, ММ ще ги купи като родя. Ще му е зор, но и със сина ми беше така, вече е свикнал Joy
От вчера ме мъчи някаква кашлица и се боря с нея. Вие как се справяте в това грипно време? Какви методи и илачи ползвате?

# 599
За болки в гърлото тонзилотрен, за кашлица стодал... Просто хомеопатични лекарства и домашна лимонада - изцеден лимон, вода, захар и малко сода Simple Smile

[url[b[/b][/url]
Здравейте, аз със сина ми използвах шишетата на Avent и бях доволна. За Medela много се чудя, тогава ги нямаше (все пак са минали 11 г. Laughing). Надявам се да кърмя, първото го кърмих 1 г., но ще видим. Аз съм суеверна и нищо няма да купувам, набелязала съм всичко, ММ ще ги купи като родя. Ще му е зор, но и със сина ми беше така, вече е свикнал Joy
От вчера ме мъчи някаква кашлица и се боря с нея. Вие как се справяте в това грипно време? Какви методи и илачи ползвате?

Общи условия

Активация на акаунт