АПРИЛчето ритници раздава, а палтото мама трудно закопчава. - ТЕМА 4

• 60 627
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, някоя от вас ползвала ли е колан за след раждане или подобно бельо? Може ли да споделите ефект, марка? 🤔

# 646
Момичета, някоя от вас ползвала ли е колан за след раждане или подобно бельо? Може ли да споделите ефект, марка? 🤔
Марка не мога да ти кажа, но отидох в аптеката и ми дадаха понеже бях с секцио първия път и сега ще съм така де слагах си ластично бельо, а след един месец колана. Много бързо ми се сви корема. Имай предвид че всичко е и до организъм, на сестра ми много трудно се прибра нищо че нон стоп беше с колан.

# 647
Аз съм използвала и двете. Колан ми казаха да си купя веднага след раждането - секцио. Казаха, че е задължително да го нося, но беше много топло и аз не бях сериозна, пък и не ми беше удобен. Корема ми не се прибра изцяло.
Ластично бельо не можах да си купя веднага, започнах да нося на по-късен етап, определено на мен ми беше доста удобно, но аз тук не направих компромис и си взех Триумф, със средно пристягане, с много висока талия. Наскоро гледах в магазина за бельо има и други нелоши модели на цена наполовина от Триумф, но не знам колко са удобни.
Сега смятам ако бельото ми става да нося направо него, ако не - на първо време колана и после ще видя да мина на бельо.
Ако мислиш да правиш по-голяма инвестиция бих те посъветвала да изчакаш с купуването до след раждането за да ти е добре размера.
Наталия, ти колко време след секциото носи колана и бельото ?

# 648
Аз от днес вече няма да ходя на работа и вече се чудя какво да правя. Разглеждам сайтове и планирам покупки. Кажете какъв размер дрешки ще взимате - за новородено или от 0 до 3 месеца? Съвсем съм забравила с какво се обличат бебетата и за кой сезон какво трябва. Отделно колички гледам и там голяма мъка ми е. Ако някоя е доволна от даден модел може да сподели. Няма да купувам още, но да си избера и да чакам момента.
Иначе се чувствам добре, само дишам като локомотив и ходя като патка.Е, безсънието и то, но това са бели кахъри.
Колан не съм ползвала и след двете раждания (секцио). Корема ми никога не е бил съвсем стегнат, но винаги съм го прибирала с диета и упражнения/фитнес след спиране на кърменето. Качвах много и двата пъти, после трудно, но свалях дори под килограмите от преди забременяването. Надявам се и сега да се справя.

# 649
  • София, България
Ava, аз взех от дрешките от George (английския сайт), но са 0-3 и вчера като ги отворих... ами големички са. Не знам, в началото ще му висят дрехите, то се е видяло. 50-ти размер са много мънички и шансът да му станат наистина клони към нула, освен ако се роди по-мъничък. Но ще купя и няколко 50-ти размер за всеки случай.
За количката, аз бях писала по-назад, моята е Peg Perego, но не знам в какъв ценови диапазон търсиш. Имам приятелка с Чиполино, беше доволна, вози си бебето до 18 месеца, но на 2-рия месец от раждането ѝ се счупи едното колело, та две седмици беше без количка. Уж ѝ дадоха някаква оборотна от магазина, но тя изобщо не беше за дете под 6 месеца. Та така... въпрос на късмет е малко...

За колан не съм мислила изобщо. Ако се реша нещо, ще е след раждането Simple Smile

# 650
ViliTod носих бельото 1 месец и още 2..3 месеца колана и след това разбрах че съм бременна с малчовците даже бях почнала и коремни преси да правя, да бягам, но спрях.🙂
Аз нищо не съм вземала сега почвам, но ще купя 50 номер понеже няма да са кой знае колко големи мишките, сега са 940гр и 1050гр в 28 седмица. Няма да вземам много неща, понеже имам от моя племенник повечето дрехи, корито, стерилизатор и т.н

# 651
Purple_Peanut аз видях, че си споделила за количката.И при мен е един от фаворитите. https://visvitalisbg.com/product/peg-perego-bebeshka-kolichka-bo … hasi-buk-51-dzhet - тази гледах аз. Поръчах и аз от George само две неща за новородено, останалите 0-3. Надявам се да не съм объркала нещо и всичко да дойде до тук. Просто днес видях 20% намаление там и не се сдържах.

# 652
  • София, България
Оооо наистина ли има 20% намаление! Влизам! Laughing

Моята количка е бежовата, но е горе долу същата Simple Smile Просто е от новата колекция и я поръчах с шаси Book 51S, заради грайферните гуми. Излезна ми малко по-скъпо заради шасито, но пък беше на черен петък и мисля че цялата сума беше около 1400лв. Нямам търпение вече да я забутам по гадните софийски улици Sweat Smile
Във Вис Виталис имат 11% отстъпка над някаква сума, но ще те излъжа каква беше сумата... 1000лв. ли бешеее... нещо такова. Simple Smile Може да видиш в PrimaPapa, там правели 15% отстъпка ако се уговориш с тях Simple Smile

# 653
Здравейте момичета Hug
Вчера бях на 3ФМ и бебчо се развива много добре, вече е 1630гр. Blue Heart
Днес като си преглеждах документа от ФМ видях, че пише плацента ІІ степен. Това добре ли е? Лекарката въобще не коментира нищо за плацентата.

# 654
  • София, България
mimmozka, мисля, че за твоята седмица не е притеснителна. Може би е съъъвсем малко по-рано е станала втора. Принципно втора степен я дават от 34 до 39 седмица. Relaxed Ако искаш питай АГ-то си за по-сигурно. Най-много да ти дадат някаква инжекция за дробчетата на бебчето ако реши да се появи по-рано. Simple Smile Кога влизаш реално в 36-та седмица? Другия месец по това време, нали?

# 655
mimmozka, мисля, че за твоята седмица не е притеснителна. Може би е съъъвсем малко по-рано е станала втора. Принципно втора степен я дават от 34 до 39 седмица. Relaxed Ако искаш питай АГ-то си за по-сигурно. Най-много да ти дадат някаква инжекция за дробчетата на бебчето ако реши да се появи по-рано. Simple Smile Кога влизаш реално в 36-та седмица? Другия месец по това време, нали?

Purple_Peanut благодаря ти за инфото Simple Smile. Днес съм 30г.с. +1д, 36с ще съм след месец и нещо. За всеки случай ще се чуя с моята АГ за по-сигурно.

# 656
При избора на количка внимавайте с размера на коша за новородено. Ако малчовците се движат напред със седмиците е хубаво коша да е по дълъг. Моето момче се роди 54 см. и едвам изкара до 5 месец  в него, добре че стоеше с леко присвити крачета. След това го прехвърлих в лятната седалка.

# 657
Днес цял ден ми е ужасно болки горе в стомаха под гърдите, болки в гърба, никакво настроение, топли и студени вълни Незнам вече какво да си мисля няма наспиване и това. Ако може съвет как да постъпя?

# 658
  • София, България
Daniela, на работа ходиш ли още? Simple Smile Може би по-често излизане с приятелки или започни да посещаваш йога за бременни. Хем да се раздвижваш, хем да се изморяваш за вечерта.
Наспиването и на мен вече ми е трудно. Будя се по 2-3 пъти минимум, после трудно заспивам... Simple Smile Но аз все още ходя на работа и ставам рано.
Може да пробваш да спиш и следобяд ако не работиш вече...

# 659
Охх и аз щях да ви питам дали можете да спите, аз имам постоянни болки в гърба, вчера даже докато спях ми се схвана прасеца, умрях от болка чак се стреснах. Общо взето при мен започнаха болежките. Будя се по 3 пъти нощем, въртя се ту на едната страна, ту на другата, ту по гръб, абее зор голям, но пък като усетиш бебчо и всичко отшумява. 😊

Количката ни я даде на мъжа ми леля му, като чисто нова е, незнам дали е удобна, но няма смисъл да даваме излишни пари.
http://kasida.bg/bebeshka-kolichka-2v1-quinny-speedi-pack-fast-b … own-48-21644.html
Ако сте чували нещо за нея споделете. 😊

И имам въпрос знам че е рано, но мислите ли да спазвате 40 дни никой да не вижда бебето освен най-близките.

Общи условия

Активация на акаунт