Искам да кажа ... (153) през аурата на декември 2018

• 209 313
  • 5 636
  •   1
Отговори
# 5 340
  • постоянно
Добро ви утро !
Аз пък реших , че са ме баннали 🤪😜😂
Не , че има за какво ! ОФФ , успокоих се .
След малко отиваме до магазина за последно . Не ми трябват много неща , надявам се 😜

Чудя се баницата за утре сутрин ли да я оставя ?

# 5 341
  • Euskal Herria
Весело посрещане на Новата година!

П. П. Форумът от 12 снощи имаше проблеми.

# 5 342
  • Бургас
На мързеливия и господ му помага . Досега нямаше ток и си пих кафенце на спокойствие. Ние ще сме си в къщи. Ще наблегнем на салати и мезета. Има и пържоли, но там майстор е мъжът ми

# 5 343
  • Sofia
Добр'утро,банда!
Стягате ли се да изпратите 2018?  Hug
Кака ви Джена спретна една баница и една пилешка супа и Опна кълки връз диванЯ.
Хрумна ми да купя някакви щуротии за довечера- шапки,свирки,ушички,домина...ей такива нещица,ама дали да си причиня Джъмбо,се чудя...Дали ще е голяма лудница? Може и да кандисам,имам уговорка и за кафепитие с една девойка НА мол. bowuu
Синчо още спинка,а баща му отиде да посъбере някой лев  Whistling.
За баницата да кажа-много смотана стана  hahaha.С Одрински кори...суха и тестяна.Ще пробутам парче-две за закуска на младежа и туй ще е. ooooh! Едвам не си прецаках маникюра...абе,що ли не си лежа кротко.

# 5 344
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ами нямаш опит с тези кори, Джена, затова така се е получило. Аз само с тях я правя, откакто съм ги открила и става чудна. Повече мазнина поема, аз я правя навита, на рула, и след като я полея, я оставям 6-7 мин. да постои и тогава я пека. Редена не съм я правила никога.

Аз днес не съм във форма. Снощи вдигнах много високо кръвно, щото цял ден се притеснявах за майкиното и след всички илачи, които изпих да се даврандисам, днес съм като парцал. Май няма да е точно празнуване мойто, ми ще си е ден като всички други. Но снощи направих зелеви сарми, предния ден правих руска салата, че децата да имат за празника и си оставих малко. Баклавичките станаха супер, нарочно ги снимах за вас и като дойде Алинка тия дни, ще ви ги покаже, щото аз мога пускам само снимки от нета, мои не. Тъкмо ще сте се ояли и няма да ви съблазня.

А за веселбата - може да не ходиш до Джъмбо. Изкарай няколко шалчета и всеки да си го върже, както му хрумне. Става голям майтап. Ние преди години така се забавлявахме на една Нова година. Баща ми беше се върнал от чужбина и донесе цял кашон шалчета за подаръци. Били намалени и той взел, сигурно имаше 100. Подаряваха насам-натам и едни поне 20-30 артисаха. Изкарах ги аз навръх Нова година и всеки си хареса кой 1,кой повече и си ги вързаха - кой като пират, кой като каубой, като циганин, по истапански, по ръцете, по главите, на кръста  и въобще според въображението си. Нямате си представа какъв карнавал се получи от едни шалчета. И смяяях! Цяло нощ танцувахме с тия шалчета.

Последна редакция: пн, 31 дек 2018, 12:21 от Светълчо

# 5 345
  • Sofia
Светче,да се стягаш  Hug
А,не ми е дерт баницата,'ич...я ми я отразят,я не.Фърлям я и толкоз.
Сгласих се,вече да се намърдам в Джъмбото...ако не пиша повече,значи съм дала фира,новогодишно  hahaha

# 5 346
Тишина,а кой е средният клас на Zwilling?Цените ли са ориентир?
Предполагам че материалът , от който са направени и къде са произведени
https://www.knivesandtools.com/en/ct/zwilling-serie-informatie.htm

Има5 серии направени от материал, които се поврежда от химикалите за миална машини.

# 5 347
  • София
Аз мисля,че в Джъмбо няма да е лудница.
Аз мързелувам с децата,теябва да позачистя и това е
Прибори на Круп ползваме.

# 5 348
  • София
Оооооо Светче, с тези одрински кори - държа те  отговорна поне за 2 кила!!!!
Олях се, по бъдни вечер ... а сега и за тази вечер имам поръчка, то не бяха тиквеници, с праз, с кайма и кис. зеле ... само с яйца и сирене ... Па требе да ги опитам!

С едни комшии ще празнуваме, много не съм на кеф, ама айде!
И аз направих 3-4 кг руска салата (обаче не ми харесва, взех някаква майонеза от Лидъл и сега салатата сладнИ). И краставиците им бяха сладки като от компот! Що ли не си взех от туршията ...

# 5 349
  • sofia
И аз в кюпа с готвенето, ама вчера майка ми ме подпомогна и поне за вечеря имахме.
От сутринта направих две тави тиквеник, за довечера кифтенца и руска салата. Смятаме да се търкаляме вкъщи...никъде не ми се мърда.
Луска, гадна е лидълската майонеза, само Краси купвам. Тези в бурканчетата също не ни допадат на вкус.

Приятно посрещане пожелавам и новата година да е добра за всички ни!

# 5 350
  • Телиш/Плевен
Немска ли е майонезата на Лидъл? Имам приятел, който обожава майонеза, но живее в Германия и ми е казвал, че немската била сладка. Аз купувам само на Краси или Олинеза, с тях съм свикнала и ги харесвам и не смея да „изневерявам“. Grinning

Светълчо, дано скоро си съвсем добре, дано и майка ти се стабилизира. Hug

Всички болни дано днес са по-добре и занапред по-малко болести да ги спохождат! Hug

Весело посрещане, момичета, Митко и Куркума! Hug

Последна редакция: пн, 31 дек 2018, 13:59 от Лале в дъжда

# 5 351
  • София, Младост
От години майонезата си я правя сама. Отвикнах от купешките. Аз руската салата я нарязвам, разбърквам и оставям в хладилника от предния ден. Непосредствено преди сервиране добавям майонезата и то на толкова салата, колкото ще изядем. При следващо ядене, обърквам следваща доза, Така ми се запазва по-свежа и ни е по-вкусна.
Мисля да завия няколко пържолки в зелеви листа (мързеливи сармички) и да ги зарежад да се гушкат на топло във фурната. Това ще ми е най-голямото готвене за довечера. Баницата не се брои Simple Smile. Днес се ококорих рано-рано, сигурно ще полегна малко, че да  проспа Новата Година Simple Smile

Светалчо, почини, полегни, пък довечера да си пушка Simple Smile

# 5 352
  • Пазете Гор
Ама разбира се, че човек може (ако питат мен - и трябва) да си прави майонеза у дома. То е много лесно и бързо. Става за около 2 минути. За дома не сме купували майонеза от барем 15 години насам.

Аз чупя в съда на пасатора едно едро яйце, доливам слънч. олио до 250-280 мл, слагам 1 ч.л. винен оцет, 1/2 ч.л. сол, и изстисквам резен лимон (ок 1/2 ч.л.). Пъхам пасатора в съда, до дъното и пускам на най-мощната степен, като веднага почвам да го изваждам, но бавно - за около 15 сек. И готово. Понякога, ако е останал неразбит материал се налага още едно "потапяне и изваждане" на пасатора.
Хубаво е продуктите да са студени. При по-специални нужди в началото може да се добавят лъжичка синапена горчица и/или къри. Чрез увеличаване на дозите оцет/лимон може да се постигне и по-висока киселост.

Много празнично при нас, в махалата. Всички комини пушат усърдно, отвсякъде лъха на къкрещо кисело зеле. Кучетата по дворовете още от обед изглеждат преяли, лаят благодушно и откъслечно. Ако не броим тях, е много тихо, вали сняг и имаме гости - някакво скитащо ято врани. Дообират каквото се е задържало по орехите, изучават торищата, крачат важно по покривите, нарядко се провикват и похапват.

Моята тенджура Zwilling сготви зеле с кървавица, патешко, свинско и праз.

# 5 353
Светалчо, искрено се надявам да сте по- добре- ти, и майка ти!

# 5 354
Весело посрещане на Новата година, момичета и момчета!
Аз нищо няма да приготвям, единственото трябва да се направя красива довечара. Днес решихме да се поглезим за последно тази година с една късна закуска на любимо място, пък от утре диета. Joy Черпя ви и вас.

Общи условия

Активация на акаунт