Искам да кажа ... (153) през аурата на декември 2018

• 209 265
  • 5 636
  •   1
Отговори
# 5 565
  • Sofia
МарИ,курдисвайте се на Падингтон 2  Peace,по НОВА.Много е сладко и забавно  Joy

# 5 566
  • Пазете Гор
Благодаря за съпричастието ви, милимои, но не ме мислете, не кривете свежестта на темата по мене, аз ще се оправя, просто имах нужда някъде да се изокам. Нищо здравословно не е, нито нещо с близките ми и всъщност нищо съдбовно не е станало. Прост въпрос за работа,  пари и чест. Работата - кървава, парите - чужди, честта - моята. Както обикновено.

И двойната доза отиде тъй бързо,  като че ли я излях в мивката. Попих я с небцето си, практически без да преглъщам.

Има сигурно 10 години откакто не мога без почивка да изгледам цял филм. Обикновено веднъж поне ставам, режа си домати, подбирам маслини, пикая, разхождам се, зяпам небето - колкото за 10 минути. Не, излъгах, преди няколко години изгледах без да мръдна Жила-была одна баба. Две седмици след това говорех откъслечно.  Гледах и ме болеше чисто физически. Режисьорът му снима практически само два големи филма, с разлика 30 години между тях - този и "Беларуската гара", ако ме разбирате. Мислил е във всяка една минута от всичките тия 30 години.

# 5 567
  • София
Куркума, с филмите и аз съм така. Затова и не мога да ходя на кино. На всеки 20 минути ми идва да скокна и да правя нещо друго. Така са ме повредили тия реклами. Мъжът ми постоянно се сърди, че не му приемам поканите за кино. Виж момчетата не отказват. Та и сега така се получи.

# 5 568
  • Пазете Гор
Абе не са рекламите причината при мене. Просто все по-трудно "влизам" във филма, в историята му, все по-малко съпреживявам, все по-малко им вярвам. Гледам картинки, а не живея в сцените. Цинизъм, тъпизъм или друго е - не знам, но проблемът е в мене, не във филмите.

Аз съм от малцината, които не смятат, че киното "напоследък" се е скапало, каквото и да значи "напоследък". Както всяко изкуство то си върви, изменя се. Продължава да произвежда и талаш, и щедьоври, както си е от Люмиерови насам.

# 5 569
Куркума, в такива моменти си заслужава и още едно питие да си сипеш. Да го изпиеш с благодарност, че не е здравословен проблем.

# 5 570
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Докато да мине половин час и момъкът се разболял, та ми доведоха само мънечкото цветенце. Сега набива пица и чери доматчета - яде ги цели и докато изяде доматчето, се плаша, дали ще се справи, че се издува цялото като риба фугу. Не дава да се издума да ги нарежа. Слава богу, свършиха! Следващия път по-дрени ще избирам.
Вижте ся, баклавата аз не я показвам за овации (не съм суетна отдавна), а да ви зарибя да си правите такава, защото е хубава, спорна и не е затрътващо сладка. И лесно се прави, макар да не изглежда така.

Аз днес учудващо изгледах една приказка и ми хареса. Не знам откога не съм гледала приказки. И не точно заради сюжета, сякаш заради стилистиката ми хареса - Зимна приказка в Ню Йорк.

Куркума, слава богу, че не е било свързано със здравето, но и както го описваш, май пак си е за яд. Човек за едната чест и едното красно име живей.

# 5 571
Свет, и аз я гледах Зимната приказка днес, бях гледала края преди време, днес-целия.И на мен ми хареса. Догледах тази вечер идруг започнат преди време- Геобуря.

# 5 572
  • Бургас
Анджи, баткото е ок. Но на моменти му е студено, спи му се а няма Т. Явно се скатава да мързелува, за да не учи.

Линче, утре ми е първият работен ден. Втора смяна ще съм. Не знам какво да очаквам.

Свет, баклавата е разкошна! Браво!

# 5 573
  • София
Вижте ся, баклавата аз не я показвам за овации (не съм суетна отдавна), а да ви зарибя да си правите такава, защото е хубава, спорна и не е затрътващо сладка. И лесно се прави, макар да не изглежда така.

Не се прави! Показваш я, за да ми проваляш отслабването, знам те аз!

За една бройка да ревна, когато Падингтън гушна леля си Луси. Ще ме довършат тия хормони, няма ли край, родих преди почти две години?!

# 5 574
  • Sofia
За една бройка да ревна, когато Падингтън гушна леля си Луси. Ще ме довършат тия хормони, няма ли край, родих преди почти две години?!
приплаках аз,хич да не е  Crazy.
Карси,успешна да ти е новата работа,да те приемат радушно и да се чувстваш "на място"  Peace

# 5 575
  • Пазете Гор
...Линче, утре ми е първият работен ден. Втора смяна ще съм. Не знам какво да очаквам.

Очаквай аванс или поне вечерята. Усещането е приятно.

# 5 576
  • София
приплаках аз,хич да не е  Crazy.

Хаха, не е от хормоните Белинде  Blush  и аз ревах, ако да съм родила преди не две а повече от 40 години  Joy

# 5 577
  • Пазете Гор
Аз, без никакви раждания в своя летопис, всъщност практически хлапе, хвърлих една гора рев на Todo sobre mi madre .

Между другото мисля, че Алмодовар е нещо като символ на тоя форум. Той умее да чува жените, неговият пиниз на маестро е да осезава как жени  говорят, мислят, чувстват, живеят. По мое мнение  е единственият мъж, който би могъл да каже, че поне донякъде ги разбира.

# 5 578
  • София
Гледахме и ние Падингтън, ама то при нас сложна работа, че Мая не обича страшни и тъжни неща, затова и филми не обича да гледа. И хем мрънка на тия моменти, хем толкова се кефи на филма, че не й се спира и то при нас емоциите от нея идват, не от филма Simple Smile За капак утре сме се разбрали с приятели да водим децата на Мери Попинз, дано и там да няма „страшно”.
Голям айляк днес, малко разходка по слънцето, малко книжки, тв и домашни занимавки. Учих я да плете, накрая от що зор и аз като Куркума едно малко уиски го изпих за норматив. Голям мерак, ама пусто толкова й е нервно латп й е трудно или не може нещо добре, лелеее, бетер като пуберка в цикъл се държи. Ама сега на лягане ме пита утре нали пак ще плетем, та явно е било добре Simple Smile
Отпуска съм утре и аз, за последно, после подхващаме годината - пък след Ивановден и диетата.

# 5 579
  • София
Ооо, Куркума, сега те прочетох за Алмодовар, колко добре си го казал, така мисля и аз! Толкова харесвам неговите филми, и актьорите му...
Иначе и при мен наскоро филм не е минавал теста с телефона (да не си погледна телефона нито веднъж, докато гледам). Но го отдавам на моето одъртяване и усилване на капризите.

Общи условия

Активация на акаунт