Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 15

• 93 616
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Странджанки

Пържолетки и картофки

Пълнени чушки

Последна редакция: пт, 04 яну 2019, 19:17 от denyil

# 646
  • Пловдив
Здравейте кулинарки! Ако вие не знаете, няма кой да знае. Та, по въпроса. Преди време тук във форума беше много популярна една рецепта за баница със сирене, но сладка. Имаше освен сирене и яйца в нея и някакво кремче, което се вареше. Накрая баницата се поръсваше с пудра захар. Аз по-вкусна баница от тази в живота си не съм яла, а пусто не мога да намеря рецептата. Дано някой се сети, ужасно е вкусна.
Да не би да е Пухкаво, сладко - солена крем - баница със сирене на Venetta. Тази рецепта е от преди доста години и може да ти я даде само тя.
А сега намерих това http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2015/08/fluffy-banitza … m-and-cheese.html

# 647
  • Русе
Здравейте кулинарки! Ако вие не знаете, няма кой да знае. Та, по въпроса. Преди време тук във форума беше много популярна една рецепта за баница със сирене, но сладка. Имаше освен сирене и яйца в нея и някакво кремче, което се вареше. Накрая баницата се поръсваше с пудра захар. Аз по-вкусна баница от тази в живота си не съм яла, а пусто не мога да намеря рецептата. Дано някой се сети, ужасно е вкусна.

За много години на всички!
Здравей! Опитай това! Става с кори за баница и обикновено сирене.

# 648
Да не би да е Пухкаво, сладко - солена крем - баница със сирене на Venetta. Тази рецепта е от преди доста години и може да ти я даде само тя.
А сега намерих това http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2015/08/fluffy-banitza … m-and-cheese.html

Трябва да е същата. Саматa Луси е написала, че е видяла рецептата от "една дама в интернет пространството - Venetta".

# 649
Скрит текст:

Трябва да е същата. Саматa Луси е написала, че е видяла рецептата от "една дама в интернет пространството - Venetta".

Различни са, ето на Венета, наистина вкусна ставаше, хубаво ме подсетихте за нея: http://bg-mam.ma/p/697124/24187850.

# 650
Ха-ха, права си Лабрекс. Ако бях прочела следващите две изречения, щях да разбера, че "идеята" за тази баница е от Венета, но не е намерила рецептата. Като бърза човек така става. Hug

# 651
  • София
Да употребя маста, преди да се е развалила.Масленки с форма на лунни сладки.

# 652
Честита Нова Година! Бъдете живи и здрави и не спирайте да се усмихвате! И все така да ние вкусно тук!
Yellow Heart
Вегански кекс с тиква

# 653
  • в кукувиче гнездо
Супер сте, хора! Точно тази на Венета е. Страшна баница. Благодаря много за рецептата. 😘❤

# 654
  • София
Топли мекички (във форма на сърца, цветя, човечета- не им личи Grinning)

# 655
Солена торта и салати. Блатовете за тортата са от тиквички-яйца-брашно. Между тях - цедено мляко, орехи, сирене, пушено филе - според вкуса

Скрит текст:

Ребра и кюфтета

Баница

Спагети със сос от остатъка от кюфтенцата

Зелева чорба "по Шуменски" Wink Задължително с препечен хляб и сланина Animal Pig

И вечерята от снощи - пържени яйца

# 656
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
мъчех се да се сетя кой пусна в темата баница, но някак по-различна - със заливка, откакто в темата се заговори за баницата на венета.
твоята е била Simple Smile сега и рецептата ако дадеш ще си златна Simple Smile

# 657
Добри, ако говориш за моята баница от предния пост, с удоволствие ще дам рецептата. Но се обсъждаше нещо за пудра захар, крем, сирене, а моята няма нищо общо със сладкото. Rolling Eyes

# 658
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ааа, не. онази се разбра каква е.
аз точно твоята се опитвах да намеря в темата, но нещо не се оправям с търсачката Sad
моите баници са по-сухички, а тази, която търсих изглеждаше като твоята - пухкава и сякаш със заливка някаква.

# 659
ааа, не. онази се разбра каква е.
аз точно твоята се опитвах да намеря в темата, но нещо не се оправям с търсачката Sad
моите баници са по-сухички, а тази, която търсих изглеждаше като твоята - пухкава и сякаш със заливка някаква.
"Пухкавото" идва от начина на подреждане на корите. Не ги слагам право една върху друга, а ги дипля/набръчквам. Така остава въздух между тях. За тази тава - 31 см - използвах:

1 пакет кори от 500 гр.
4 яйца
около 300 мл.газирана вода
200-300 гр. сирене
краве масло
олио

Намазнявам тавата хубаво - дъното и стените. Застилам с 1 кора - крайчетата остават извън тавата.
Върху застланата надиплям още 3-4 кори. Поръсвам с малко олио и натрошавам сирене.
Върху тях пак дипля 3-4 кори. После пак олио, сирене. Редуват се докато свършат корите. Последният ред е от кори и като ги наредя и тях, обръщам крайчетата на най-долната. Така слагам баницата в топла фурна да се поизсушат корите, да станат хрупкави.
През това време разбивам яйцата и добавям газираната вода.
Вадя баницата от фурната и я надупчвам отгоре с вилица. Върху дупчиците поставям кубчета чисто масло и накрая заливам с яйцата+газираната вода. Поразклащам внимателно, за да се напои навсякъде и слагам да се пече във вече загрятата фурна на 180-200 градуса докато ми хареса цветът. Изключвам и оставям вътре.
Баба правеше 1 трик, за да стане още по-пухкава и въздушна баницата – обръщаше тавата върху чаши „с главата надолу”, ето така:
Скрит текст:
Не би трябвало да се изхлузи, но за всеки случай се наблюдава. Стои така 15-20-30 мин. После се обръща, нарязва и ...няма спиране. Animal Pig

Общи условия

Активация на акаунт