За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 72

• 28 403
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
Долча, наистина си много напрегната, а знаеш това им се предава на човечетата Simple Smile Ако имаш баба, извикай я на помощ за една седмица, пак е нещо.
В конкретния случай грешката според мен е, че бебето не е спало 12 часа, т.е. пропуснала си момента кога да го приспиш и затова така се е получило. Когато усетиш, че на бебето му се спи, пробвай да го приспиш или поне примерно пробвай 3 часа след като се е събудило или пък след ядене да го приспиш. Иначе мине ли границата на неспане се превъзбужда и няма заспиване. Според мен това се е и случило, тъй като 12 часа са много.
Другият вариант е да има много силни колики, моят син имаше зверски колики до 4 месеца. Положението беше същото като при вас, когато имаше кризи - топлили сме възглавнички, носили сме, масажи, капки, нищо не помагаше. В тези моменти най-обичах някой да ми каже, че някъде бъркам или то имало причина да реве и трябва да я намеря. Да, имаше - колики, за които нищо не помагаше. Не че се намираха много такива хора, но току се намираше някой да изтърси някоя тъпотия. После и със съня - защото детето ми и до днес заспива много трудно, преди се събуждаше само да се обърна в леглото, сега съм му намерила начина, но той е вече голям. Та и там имах съвети как така, ми то ако го оставиш и всичко му е наред, само заспивало Laughing Истината е, че хората съдят по своите деца и ако при тях няма такова нещо, направо не могат да си представят, че има друга реалност. Но ние си се справяме и в другата реалност, всичко минава и заминава Simple Smile Една от тези познати наскоро ми сподели ми да аз наистина не съм виждала такова нещо със сина ми и направо ти се чудя как се оправяш. Ами като не си, що правеше тъпи коментари в началото... Та така, стана дълго, сори.
Хубаво е, ако имаш помощ отнякъде - мъж, баба, за да преминеш по-леко през този период.

# 136
Проблемите при малките бебета са по-скоро физиологични, отколкото емоционални.
Ако е толкова зле положението аз отдавна бих потърсила лекар, акушерка, като преди това прегледам бебето от-до - всяко пръстче и място от кожата, уши, очи, уста, кожа - всичко. Но в крайна сметка бих извикала професионалист в къщи да оцени ситуацията.

Да, да, знам, че всяко бебе е различно, и майката си го познава най-добре, и - аз правя всичко, то просто си е такова, но ... когато не се получава е време за помощ. Опита си е опит, колкото и отдадени майки да сме.

# 137
Аз пак ще кажа, че авторката е в безобразна паника.... Попаднах случайно на други постове и ми се струва, че бебето е най-малкият проблем в момента. Обаче то отнася всичко...
Както и другите по-горе, така и аз ще кажа, че рецепта тук няма как да дадем. Всеки от нас е минавал през трудни неща, но в крайна сметка е нужно да намериш сама начините за справяне. По дяволите, това са едни 5 кила човек, не може да няма решение!
Толкова много часове през деня без сън според мен също са влошили още повече нещата. Когато са преуморени, бебетата наистина заспиват още по-трудно... Бях питала, но не помня - биберон пробвала ли си?

# 138
Долча, а вода даваш ли на детето? Понякога действа.

# 139
  • София
Долча Simple Smile слагай фъстъчката на всеки 2, максимум три часа на гърда - легнали, ръката ти едната или затоплена възглавничка на коремчето и заедно с това някакъв бял шум. Гледай температурата в стаята да е макс 21 градуса и проветрявай често. В началото в странно, поне на мен ми беше странно да кърмя легнала, но започваш да се отпускаш. Гледай и телефонът ти да не е в полезрението на бебето, ако трябва изчакай да се унесе. Вземи си слинг и излизайте (като няма такава мъгла). На хладно спят дооста повече. Най-вероятно са колики, плюс пренапрягане от нередовният сън. Heart Ако намериш как да я оставиш на майка си за 1-2-3 часа, за да си освежиш главата или да си починеш. Тегав период е. Просто трябва да видиш кое работи най-добре при вас.

# 140
Моя дечко като беше малко бебе заспиваше най-добре върху мен. После го местех в леглото. Имаше период, в който не можех да го изместя и си лежахме така. Период си беше. Сега абсурд да заспи върху мен. Хич не е гушлив.
Отдай се на детето. Всичко друго може да почака!

# 141
  • Пловдив
И моето дете, като беше малко, спеше основно върху мен. Наистина е период и ще мине. Само трябва търпение.

# 142
Пропускате момента, че изобщо е спало, 12+ часове безсъние за малко бебе, месеци наред, не е никак здравословно, защо я убеждавате, че си е ок ...? Просто да потърси помощ от някой, щом не се решава проблема.

Бебешкия сън трябва да го има, независимо къде, достатъчен и дълбок. Всички неврологични промени се случват по време на сън.

# 143
За мен също не е нормално Дечко да ме спи Sad те тогава спят най- много. Явно има нещо, което го притеснява. Ако имате училище за родители, може да се обърнеш към тях. Поне при нас има една дама , към която се обръщаме всички ако има нещо.
Ако трябва, промени нещо в ежедневието, мястото за спане. Но! Аз съм на принципа: става се сутрин, светва се, вдигат се щорите, когато ще се спи се гасят лампите. Така детето постепенно ще разбере кога е ден, кога нощ. И ще влезе в ритъм постепенно.

# 144
+1
Няма как да съм по-съгласна със Салси.

Питах и предния път, отговор не получих за това питам пак, пробвала ли си да кърмиш  легнала и когато заспи да не я местиш? Аз не робувам на това да си спи в собствената кошара и го оставям при нас, следобяд спи по 2 понякога 3 часа. Нощем също е при нас, когато се събуди не се налага да го разбутвам, кърмя и той се унася сам.

# 145
Бебка първите три месеца ни разказа играта с баща й, будеше се през 2-3 часа нощем, колики, разнасяне, обаче малко по малко си влезе в режим, последно ядене в 22 часа, спи по 8-9 часа на нощ, утре става на 5месеца. Аз отслабнах от недоспиването и стреса доста, но мъжа ми се включи в будуването и почнахме да се редуваме, което доста помогна ( не кърмя от 20ден за съжаление). Сега бебка е весело дете през деня, активна, спи по 20-30 мин следобед, до преди 1 седмица бяхме навън по 2-3 часа, но сега не рискувам в мъглата, вдигне ли се, подновяваме разходките...Така че в един момент бебето си влиза в режим, колкото и невъзможно да изглежда в началото:)

# 146
Да се буди на 2-3 часа си е съвсем нормално за кърмаче.

# 147
Ще си наема детегледачка. Ако познавате добри ми пишете моля на лично за гр. София

# 148
Интересно ми е, да съпоставя със себе си. Как са облечени децата ви, когато ги извеждате? Аз я обличам с боди и отгоре от тези целокупните дрешки, така я държа в къщи. След това за навън слагам космонавт и я завивам с едно одеало с цип, нещо като чувалче, но съвсем не толкова дебело.

# 149
Как ще помогне детегледачката? Бащата къде е в картинката и защо не се включва?

Общи условия

Активация на акаунт