За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 72

• 28 396
  • 760
  •   1
Отговори
# 120
От 12.30ч на обед не е спала до сега? Това е прекалено дълъг период без сън за малко бебе. Когато не спят дълго време се превъзбуждат.Сънят за едно бебе е също толкова важен, колкото млякото. Това им е работата да спят и да ядат. Освен това, когато спят отделят хормон на растежа.
Кърмиш ли я, когато суче не се ли успокоява, не заспива ли сучейки?

# 121
Кърмя я , наддава мощно по над кило на месец. Заспива на гърдата и в някъв  момент се сепва и ококорва очи. Няма умора това бебе.

# 122
  • Варна
На мои близки бебето е на 3 месеца, не иска да спи и само на ръце иска. Явно си е до дете, но наистина толкова дълго будно ми е странно, нашият син си спеше доста. Но от ден първи на този свят не заспива сам и мрази да стои сам. Не знам какво е това да го оставя и да заспива сам.  По-лошото е, че спи леко и ако се опитам да се измъкна, се събужда. И тази вечер. Заспа в 21, в 23 се опитах като Пинко розовата пантера да се измъкна от стаята и последва размърдване и рев. Едва успях да отида до тоалетната и баща му го няма да ме смени, въобще... Simple Smile Вкопчва се в мен, спи гушнат в мен, дълъг период е това, вече 4 месеца. Отделно както спи, се обръща по корем, изправя се и започва да обикаля леглото по никое време. Децата като нас са различни, търпение трябва. Simple Smile Положението е такова общо взето:

# 123
Писна ми вече, на всичките ми приятелки спят бебетата, моето само е някво странно не ще да спи. Ужасно съм уморена вече и изнервена и емоционално също, а няма кой да ми помогне. Няма ли някакви приспивни капки??? Иде ми да ударя една ракия и да я накърмя честно. Ще откача от този рев вече и бодърстване.

# 124
Едва ли е случайно.
Изведи я навън. Носи я в слинг.

# 125
Хора не става нищо от нищо кво ли не опитвам. Sad ще си сложа тапи за уши и отивам да спя в хола па тя нека си реве егати си бебето егати чудото
Едва ли е случайно.
Изведи я навън. Носи я в слинг.

# 126
Не искам да те упреквам, не ме разбирай погрешно, но мисля, че някъде бъркаш. Или си много преуморена, щом казваш, че по принцип не спи бебето. Не може ли мъжът ти да те отмени(моят много ми помагаше в първите месеци, когато сънят ми беше малко).
Определено децата са различни, но все пак общо взето първите месеци се хранят на 2,5ч/3ч /смяна на памперс/сън.
Дъщеря ми не беше от най-поспаливите, но определено на 3/4ч спеше поне по 40мин.Колкото по големи стават, толкова по намалят времето за дрямка. На почти година дъщеря ми спи 2 пъти дневно, сумарно 3 часа.
Сама разбираш, че тук във форума няма кой да ти даде точна "рецепта" как да приспиш ти твоето бебе, защото ти трябва да си го познаваш най-добре. Обича ли да спи на тихо, или шума не е проблем. Обича ли да го люлееш.Различни са. За жалост няма някое общо правило, но има различни и все някое от тях трябва да важи и за твоето.
Моят съвет е да опиташ с гушкане и люшкане, на тихо. Или дълга разходка, веднага след като се наяде, с количката.
Спокойна нощ!

# 127
Благодаря за съветите. Заспа на мен върху гърдите ми. Бая я люшках преди това , може ли от прекалено люшкане нещо да й стане?

# 128
Благодаря за съветите. Заспа на мен върху гърдите ми. Бая я люшках преди това , може ли от прекалено люшкане нещо да й стане?

Да, може, да заспи, друго не знам да може да й стане... Според мен бъркаш в това, че си нервна и преуморена, когато спи бебето спи и ти, ти се нагаждай по нейния режим, а не обратното. Също и за не знам кой път ти казвам, не се плаши, че връща мляко, оставяй си я да спи на леглото след кърмене, на теб също сигурно не ти е приятно да те разсънват с местене повдигане и т.н.

# 129
Аз знам какъв е проблемът, но не искам да го призная пред себе си, че й предавам моя стрес Sad имах ужасна бременност, сега ужасен семеен живот и се отразява. Все нервна кърмя . Ужасна майка съм
https://

Да, може, да заспи, друго не знам да може да й стане... Според мен бъркаш в това, че си нервна и преуморена, когато спи бебето спи и ти, ти се нагаждай по нейния режим, а не обратното. Също и за не знам кой път ти казвам, не се плаши, че връща мляко, оставяй си я да спи на леглото след кърмене, на теб също сигурно не ти е приятно да те разсънват с местене повдигане и т.н.

# 130
  • Варна
Силата е в теб, децата ни дават много ценни уроци. Просто викай на помощ цялата си любов и се опитвай да я предаваш към бебчето си. И аз съм имала моменти, в които съм излизала от равновесие, всеки ги има, особено когато си изтощен и недоспал. Но си мисли, че то е една нежна топчица любов и има огромна нужда от твоите топлина и любов. Можеш, не се предавай, самообвиненията няма да ти помогнат, но съм сигурна, че можеш да се мобилизираш. Майките имат неподозирана сила. Скоро детето ще започне да общува повече, ще става по-хубаво и смислено. Колкото и да съм изморена, когато ме гушне и се засмее, всичко става друго.

# 131
Така е, ще дач всичко от себе си. Благодаря

# 132
  • София
Долча, а докато пишеш във форума тя какво прави? Първо, не се заяждам, казвам го с най-добри чувства. Просто моя като го приспивам иска да му обръщам внимание само и единствено на него. Пеем песни, гушкам го легнала до него.. ако реша да си пиша в телефона или да гледам тв докато лежим се изнервя и се събужда... Като му обръщам внимание само на него заспива за 15-30 минути, иначе може с часове да го дундуркам. Също така като е нахранен и със сменен памперс, няма колики вече и като ревне знам че е за сън. Най-ужасния му рев е за сън, държи се ужасно изнервено и ту иска на гърда, ту я бута. И като изпадне в такова състояние в началото му се нервех и той усещаше, сега приемам че не му е добре на човечето и с цялото ми възможно спокойствие го приспивам. Най-хубаво е в такъв момент на изнервеност да го дадеш на някой, но щом си сама - остави го, направи едно кръгче на апартамента, пий вода, и после го вземи пак..

# 133
Дондуркам я и пиша междувррменно. Ако не ми е телефонът, съвсем ще откача.

# 134
Дондуркам я и пиша междувррменно. Ако не ми е телефонът, съвсем ще откача.
Нзн дали ще съм ти от полза, но когато моята беше толкова малка. Заспиваше трудно и я завивах с една пеленка колкото да са и прибраните ръцете и краката, като повиване но не чак стегнато като едно време.
Пробвай ако искаш. Моята много се успокояваше и заспиваше почто веднага а иначе много време минаваше.

Общи условия

Активация на акаунт