За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 72

• 28 454
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
А тази за ротавирус през устата ли е?
Да.. Но има определен период, до който може да се сложи..

# 241
До 6тия месец май беше срока, след това не може.

# 242
  • София
До 6 ~ия месец.Като приема е през месец.

# 243
Не може/не трябва да и направиш, ако е минала 9 седмици за първи прием.

# 244
Благодаря за мнението Тони. Чувствам се с една идея по-спокойна.

# 245
  • София
А тази ваксина за ротавируса трябва да я взема от аптеката ли или личната лекарка я има? На нас първата ваксина ще ни я бият чак януари, тогава ще сме на три месеца почти, но педи не иска да я бие преди празниците за да не се притесняваме ако стане нещо. Обаче като гледам това условие за деветте седмици, май по-добре на следващия преглед да ни даде първия прием, докато не са минали.

# 246
Може да зависи и от самата ваксина, попитай все пак педиатъра. Защото то първи прием, като няма, втори също не може ...

# 247
Не може/не трябва да и направиш, ако е минала 9 седмици за първи прием.
Никъде в листовката не пише такова нещо:
 Вашето дете ще бъдат приложени две дози от ваксината. За приема на всяка доза ще бъде необходимо отделно посещение при лекаря, като между двете дози трябва да има интервал от най-малко 4 седмици. Първата доза може да се приложи след навършване на 6-седмична възраст.
Двете дози ваксина трябва да се приложат до навършване на 24 седмици, като за предпочитане е курсът на ваксинация да бъде завършен до навършване на 16-седмична възраст.

https://apteka.framar.bg/30012893/%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B0%D1%80 … D0%B0%D0%B9%D0%BD

# 248
Поредният ми тъп въпрос , с който ще ви изнервя 😹 Мога ли да ям суши докато кърмя? Утре е празник все пак и ми се допапка.

# 249
Поредният ми тъп въпрос , с който ще ви изнервя 😹 Мога ли да ям суши докато кърмя? Утре е празник все пак и ми се допапка.

Да! Аз много го обичам и едва издържах 9 месеца през бременността без суши. Сега си взимам, когато ми се отвори възможност.

П.п ротарикса не го купувах аз, лекаря си имаше.

# 250
Здравейте мами, моля да ми препоръчате добър офталмолог в София. Синът ми е на 8м. от към петия месец горе долу забелязах че има леко изкривяване на едното око. Педиатърката ме успокоява че щял да го израсте и че не може нищо да се направи преди годинка, но аз все пак си взех направление да си го види специалист. Ще ви бъда благодарна ако някоя от вас може да препоръча такъв.

# 251
Мерси, утре ще подложа

# 252
Здравейте мами, моля да ми препоръчате добър офталмолог в София. Синът ми е на 8м. от към петия месец горе долу забелязах че има леко изкривяване на едното око. Педиатърката ме успокоява че щял да го израсте и че не може нищо да се направи преди годинка, но аз все пак си взех направление да си го види специалист. Ще ви бъда благодарна ако някоя от вас може да препоръча такъв.

Ходихме на преглед при офталмолога в Здравето на ул. Ами Буе и съм доволна.

# 253
А тази ваксина за ротавируса трябва да я взема от аптеката ли или личната лекарка я има? На нас първата ваксина ще ни я бият чак януари, тогава ще сме на три месеца почти, но педи не иска да я бие преди празниците за да не се притесняваме ако стане нещо. Обаче като гледам това условие за деветте седмици, май по-добре на следващия преглед да ни даде първия прием, докато не са минали.
Деси, от 2017 мисля ротавирусната е безплатна и се дава от личния лекар, има 2 вида- Ротарикс и Ротатек, ние сложихме Ротатек, която е 3 приема през месец, като първият прием беше на 2м. Доста се зачетох за ротавирусната и като цяло страничните реакции са минимални, решихме се на нея, защото водихме бебка на море на 2м лятото и исках донякъде да огранича риска ( ротавирусната бори няколко щама на ротавируса, не всички)...Бебка не се разболя, слава Богу, не знам дали и ваксината имаше влияние...

# 254

Да! Аз много го обичам и едва издържах 9 месеца през бременността без суши. Сега си взимам, когато ми се отвори възможност.

П.п ротарикса не го купувах аз, лекаря си имаше.
Как да ?
Сурова риба докато кърмиш?
И аз обичам много но ми беше забранено.

Общи условия

Активация на акаунт