За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 72

• 28 411
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
То ако ставаше с гледачки ехееееее...
Детето не му трябва гледачка , а майка! Бъди с него сега!

# 151
Има ли теми за детегледачки? Ако може линк. Имам възможност да си позволя детегледачка, ще се възползвам дори да идва 3-4 пъти седмично.

# 152
Защо пишеш и искаш съвети като си имаш някакъв план за действие? И защо не отговаряш на някои въпроси? Приеми просто, че детегледачка няма да ти реши проблема.

# 153
  • София
Момичета, имам син на 4 месеца, изцяло на кърма е. Снощи забелязах, че гънките зад колената му са със зачервена кожа. Възможно ли да е подсечен там?

# 154
Да както и под мишниците също. Ползвай судокрем

# 155
Детето си е твое.
Прави каквото решиш. Не казваме, че е най- доброто. Така си го усетила, така си направила. Ние тук сме да помогнем , ако можем. Деца различни, майки също!

# 156
  • София
За гънките на крачетата-аз минавам с памуче с розова вода и няма нищо на следващата смяна на памперса. Възможно е да са подсечени, да, все пак и там не влиза свеж въздух.

# 157
Пийкок, няма смисъл да тракаме клавиатурите. Сама виждаш, че случая е безнадежден. Отговаря на каквото тя си прецени, иначе пълни темата с постове за помощ, ама като и се дава реално мнение не намира за нужно да отговаря.

# 158
Точно! За това съм до тук с темата за това дете.

# 159
Момичета, имам син на 4 месеца, изцяло на кърма е. Снощи забелязах, че гънките зад колената му са със зачервена кожа. Възможно ли да е подсечен там?
Аз почиствах с чиста вода, само ако се подсече мажа с Бепантен. При дъщеря ми ако не почистех и един ден, направо се разраняваш. Под мишничките и до днес е така.

# 160
За голкова малко бебе търси акушерка, а не детегледачка.

Последна редакция: вт, 04 дек 2018, 13:37 от Анонимен

# 161
  • София
Благодаря, момичета! Къпем го почти всеки ден, но досега не ми бе хрумвало, че може да се подсече извън памперс зоната.

# 162
  • София
И вратлето може, както и подмишничките могат. Не е до къпане, просто няма как да се проветрят тези места, а и бебчовците в повечето случаи са пухкавелчета и зачервеното е на лице.

# 163
Момичета, педиатърката ми не е доволна от начина, по който храня бебето. Хем ми казва, че е наддала добре и е пораснала с половин см, хем не трябвало да я кърмя толкова пъти, да не кърмя целия ден, за да събера достатъчно кърма за вечерното хранене (?!). А, си мислех, че се образува повече кърма, когато кърмиш повече?!
Та, проблема е, че беба ме "ползва за залъгалка" да се приспи и това не й харесва на педито. Но аз опитах какво ли не вече и не става, и не става по друг начин, затова се предадох и си й давам гърда всеки път. Не мога да я оставям да си плаче, става много нервна и няма никакъв шанс да се успокои сама. Идеята на педиатърката е да й давам само вечер гърда и като се събуди, защото се буди по 2-3 пъти да й давам вода и може би ще свикне така... Съмнява ме, но искам да ви питам дали изобщо има смисъл да пробвам или само ще изгубя нерви и време за сън?

# 164
Всяка капка вода може да е капка кърма, с какво водата е по-полезна? С нищо. Личните лекари масово са незапознати с кърменето. Колкото повече кърмиш толкова повече кърма ще имаш. Кърмачетата масово висят на гърда и ползват майката за залъгалка.  Водата нощем няма да я коментирам.

Общи условия

Активация на акаунт