Любители на котки ТЕМА 126

• 25 780
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Нашето бебче Барни (изглежда на видимо същата възраст) вади само бели трошици с лапите си като излиза от тоалетната. И ние метем често Simple Smile, въпреки че сме му сложили специална гумена стелка за пред котешка тоалетна.

# 541
  • София
Добре дошла на Шери! Късметлийка е тя! Бързо оздравяване!
Относно тоалетните, аз взех изцяло затворена и двете с Клео сме щастливи. Тя защото е скрита от поглед и е много по-спокойна. Аз, защото не ми се налага след всяко нейно ходене до тоалетна да чистя с прахосмукачката. Тоалетната и е в банята и вече нищо не се разнася из цялата къща.  Много рядко събирам около самата тоалетна, ако много е бързала, като излиза.
Това е нашата:

# 542
  • София
Определено със закритата тоалетна е по-добре, но пак има камъчета. Изнасят ги с лапите. А Киро обича да рови на отворена врата, т.е. наполовина е вътре, наполовина - навън. Прави цяла купчинка пред тоалетната. След това се обръща и рови пред нея.  Laughing Някои хора си решават проблема като слагат рошаво килимче пред "къщичката", което обира останалите камъчета по лапите, но в случая с Киро, а и с Дейзи, която е същата, не се получава. Правят килимчето на топка.  Laughing

Закритата тоалетна има и недостатъци - миризмата и прахоляка остават вътре. При откритата замирисва на момента, но ако е добре заровено, след малко се отмирисва. В закритата си остава с часове. Излизайки, кожухчетата им миришат на тоалетна. Sad А на Наско определено му пречи вдигащия се прах в затвореното пространство и използва втората тоалетна, която е в един най-обикновен дълбок леген.

# 543
  • Варна
У свекърва ми са със закрита тоалетна, но с махната вратичка. Пак има някакво проветрение, в същото време донякъде възможностите за разхвърляне на пясъка са ограничени.

# 544

shery14, честит бебок, прекрасен е, а историята е много трогателна! Да си се радвате дълги години! Вирусът е упорит, ако не е имала късмет да ви срещне и да започнете да я лекувате, със сигурност е щяла да изгуби очите си. Капете капки и мажете мехлемчето, чудеса правят. За тоалетната - подкрепям за закрита, преди седмица пристигна нашата за едната ни котка, защото си "взривява" тоалетната редовно. Ползва си я с кеф, пак има нападало малко около нея, но не като преди. Такава е нашата:

# 545
  • Варна
Благодаря на всички за бързите отговори и милите думи. Сигурна бях, че ще получа най-добрите съвети от хора с опит. Ще разгледам закритите тоалетни и може би ще е добро решение за нас Simple Smile
Шери вече мина веднъж през банята, вечерта в която си я взехме. Според вашите съвети, май ще има баня отново само, ако сериозно се нацапа /макар, че не виждам къде би/.

# 546
  • София
Как къде, намират си...Барни се завира под кужуха на парната душ- кабина в банята за гости. Прояви нездрав инетерс към четката за тоалетна, която ни беше от най-обикновените, та се стигна до подмяна с такава с капак на самата дръжка. Последните дни се борим с Барни да не влиза под кухненската мивка (на мен там са ми кофите за обикновен и хартиен-пластмасов боклук) - напъхва се, когато отворя да хвърля нещо.

# 547
  • София
Аз ползвам вариант на тоалетната с горен капак, много я харесвам, показвала съм я тук. Още по-малко камъчета, отколкото със закрита.
Понеже е дълбока, мога да я пълня доста и това помага и за почистването на топките и обезмирисяването на акитата.

Къпя понякога, ама под понякога, разбирай Сиси два пъти за три години, първия като новодомка, втория, защото бешецопнала в тоалетната чиния и се беше омазала с ароматизатор. Цяла седмица си миришеше на него, нищо че я къпах. Джуджи веднъж, около две седмици след като я взех. И това им е.
Пенсионера съм го къпала 5-6 пъти за 20 години, той не протестираше, ама не му беше и нужно.

Шарки, а не е ли забавно да имаш котка, а? Почти като да имаш палаво малко дете.

# 548
  • Варна
Никъде не съм виждала такава тоалетна с горен капак. Има ли я някъде по физическите магазини или само онлайн?

# 549
  • София
Най-хубавато е, че след няколко "прихващания" (а наш Барни е от "летящите" котки, почти няма спокоен ход, все топурка нанякъде) разбира къде не може и като се пробва, го прави бавно и ме гледа изпитателно.

# 550
  • София
Шарки те и моите знаят какво не трябва. Затова го правят тайно или демонстративно, за да ме дразнят. И си личи, че е нарочно.

Не знам далиги има във физически, и двете съм ги виждала в зооплюс, оттам е и моята.

# 551
  • София
Много сладка Шери Simple Smile Дълго и щастливо съвместно съжителство ви пожелавам.

Ние избрахме открита тоалетна. Със соевата постелка няма никакъв мирис и по-трудно се разнася. Рядко 1-2 пръчици излизат навън, така че много ми харесва. Засега махнах борда, че котачето е малко. Доста старателно заравя. Ако започне да изхвърля повече, ще сложа борда или ще купя по-голяма тоалетна.

При двукратно обезпаразитяване на 2 седмици не видях гадини, така че следващото едва ли ще е след месец. При домашна котка само при отслабен имунитет би имало смисъл, по мое мнение. Разбира се, вет препоръча друго.

Замислихте ме за по-късна кастрация. Смятах да е към 6-7 месец.

# 552
  • София
А мен "опитът" на Яренце ме убеди за по-ранната.

# 553
Да ви покажа, как бяха полегнали снощи госпожиците (а някои и сладко, сладко заспали) след дълго и упорито учене в безпорядъка Joy:

# 554
  • Стара Загора

Общи условия

Активация на акаунт