Любители на котки ТЕМА 126

• 25 782
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Проблем при нас...
На Ушатото му мирише устата, ясно е,че ще се ходи на ветеринар, на пръв поглед не видях да има жълти, клатещи се или тъмни зъби, само това ми липсва, честно.
Май се притесняваш повече отколкото е необходимо. Peace
И на мен така ми се струва. Устите на котките миришат обикновено, и то не на маргаритки Party И при моята усещам миризма понякога, но изобщо не съм се замисляла по въпроса.

# 586
  • Шумен
Не би трябвало да има миризма. Зъб, стомашно-чревни проблеми, черен дроб.

# 587
  • София
Нашият 3-месечен също е с миризлива уста. Вет каза "нормално", а момичето от зоомагазина каза, че е от растящи зъбки.

# 588
На нашата, докато ѝ растяха зъбите, също се случваше да мирише по-особено, ветеринарката ѝ каза, че е от зъбките, някъде другаде също го прочетох като възможно и се успокоих. Откакто е с постоянните зъби не се усеща - все пак не се навирам да я душа, но пък постоянно я целувам по муцунката, не ѝ мирише на нищо дъха Simple Smile

# 589
Двете топки от елхата, дето бяха зачезнали от нея незнайно как  Laughing, ги намерих чак в кухнята: едната зад хладилника, а другата зад печката  Joy.

И на Ая и мирише понякога устата, не често, но се случва  Heart Eyes.

# 590
Имам малко коте на около 4 месеца от второ раждане женско е.До сега всичко беше нормално хранешеше, играешеше си с дригите порасна мн козинката му стана по-гъста като стана по-тудено.До тук добре, но преди малко като се прибрах видях че под челюстта има подутина (топче - не мн твърдо) и едното му око точно от тази страна където му е топчето му се е подуло и е червено, и сълзи.Не знам какво може да е, много моля ако някой има идея да сподели.Искам да знам как да реагирам.Като го видях се уплаших.Иначе си хапна но не ми даде да го докосна.Благодаря предварително за отговорите!

# 591
Няма как да знаем какво му е точно - най-добре на ветеринар по най-бързия начин.

# 592
Имам малко коте на около 4 месеца от второ раждане женско е.До сега всичко беше нормално хранешеше, играешеше си с дригите порасна мн козинката му стана по-гъста като стана по-тудено.До тук добре, но преди малко като се прибрах видях че под челюстта има подутина (топче - не мн твърдо) и едното му око точно от тази страна където му е топчето му се е подуло и е червено, и сълзи.Не знам какво може да е, много моля ако някой има идея да сподели.Искам да знам как да реагирам.Като го видях се уплаших.Иначе си хапна но не ми даде да го докосна.Благодаря предварително за отговорите!
одраскано от другите, или е паднало, ударило си е челюстта. Или го е ухапало насекомо. Можеш да заведеш на вет, най-малкото , може да му бие противовъзпалителна инжекция.

# 593
  • София
одраскано от другите, или е паднало, ударило си е челюстта. Или го е ухапало насекомо. Можеш да заведеш на вет, най-малкото , може да му бие противовъзпалителна инжекция.
+1
Има някакво възпаление. Киха ли? Кашля?

# 594
Не киха и не кашля.Подутината си е голяма и окото много му се е подуло.Колкото и да се е ударило не би трябвало отока да е толкова голям.Загледах го малко повече и на самата гуша точно в центъра има рана.Най-ме  е страх за оченцето му имам чувството че не вижда с него не рагира особено.

# 595
  • София
Не киха и не кашля.Подутината си е голяма и окото много му се е подуло.Колкото и да се е ударило не би трябвало отока да е толкова голям.Загледах го малко повече и на самата гуша точно в центъра има рана.Най-ме  е страх за оченцето му имам чувството че не вижда с него не рагира особено.
От какво е тази рана? Имаш ли възможност да идеш на лекар? Да не си го ваксинирала наскоро?

# 596
Води го на вет.

# 597
Момичета, да знаете как се чисти разлят по котка парафин? Очевидно номера с ютията и вестника няма да помогне. Едното ми котенце си изсипа парафина от арома лампата по бутчето и козината там е твърда като камък. Остригах каквото можах, но не мога съвсем до кожа. А и по самата кожа има парафин.

# 598
  • София
Бутилка с топла вода и салфетка

# 599
Момичета, да знаете как се чисти разлят по котка парафин? Очевидно номера с ютията и вестника няма да помогне. Едното ми котенце си изсипа парафина от арома лампата по бутчето и козината там е твърда като камък. Остригах каквото можах, но не мога съвсем до кожа. А и по самата кожа има парафин.
виж, намерих какво разтваря парафин, но едва ли става за почистване на козина😏  рафиниран бензин, алкохол, керосин, толуен. спирт, или по-силен алкохол, ще е най-удачно, мисля си.

Общи условия

Активация на акаунт