Септемврийски бебета 2018 - Тема 2

• 70 754
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
keti123 съчувствам ти!
Ние имаме 3 нощни ставания. Понякога не може да заспи на гърда и затова ставам и го люшкам. Ако тотално се е събудил, слагам одеялце или пеленка през главичка, за да не гледа и започвам да го люшкам много силно, да се въртя в кръг и да търчя из стаята с подскоци 😂 абе лудница, но заспива малкия. Иначе преди го слагах на активната гимнастика да се умори, но открих, че така свиква да се буди по едно и също време през нощта и да не спи.
JoanaTaneva пробвай да му дадеш биберон докато е в слинга или да го вържеш по различен начин. На моя малчо много му харесва да го връзвам, както се връзват тъканите слингове или да го вържа с лице напред ( за да гледа ).
Ако много плаче, изведи го за малко на вън, за да подиша студения въздух. Също се опитвай да подскачаш леко, за да го друсаш повече.
Успех!

# 631
keti123 съчувствам ти!
Ние имаме 3 нощни ставания. Понякога не може да заспи на гърда и затова ставам и го люшкам. Ако тотално се е събудил, слагам одеялце или пеленка през главичка, за да не гледа и започвам да го люшкам много силно, да се въртя в кръг и да търчя из стаята с подскоци 😂 абе лудница, но заспива малкия. Иначе преди го слагах на активната гимнастика да се умори, но открих, че така свиква да се буди по едно и също време през нощта и да не спи.
JoanaTaneva пробвай да му дадеш биберон докато е в слинга или да го вържеш по различен начин. На моя малчо много му харесва да го връзвам, както се връзват тъканите слингове или да го вържа с лице напред ( за да гледа ).
Ако много плаче, изведи го за малко на вън, за да подиша студения въздух. Също се опитвай да подскачаш леко, за да го друсаш повече.
Успех!

Ооо... същата работа и при нас. Ставам, люшкам силно с подскоци (най-заспива в такта на ръченица 😄, скоро и джангурица ще играя 😂), но рядко успявам да го приспя. То моето не е човек - аз скачам 40 мин. и накрая гледам го... той спи с полуотворени очи 😵 и след малко се стряска и отиде на вятъра всичкия зор...

Последна редакция: пт, 25 яну 2019, 21:42 от keti123

# 632
Ох, днес не можах да стигна до книгата. Извинявам се, но много дълъг ден.. Ходихме да пусна една пкк, изследване за алергия към белтъка на кравето мляко и един носен секрет. Вече съм сигурна, че Алиса е завършила с отличие някакво бебешко актьорско майсторство... В лабораторията и взеха кръв -2 епруветки и понеже лаборантът изключително се очуди, че бебето не каза и "гък", реши, колкото може по-дълбоко да и бръкне и в двете ноздрички за носен секрет, дори пригласяйки с думите: "ей ся вече ще плачем"... , но тя отново не издаде звук. После ходихме да си вземем каката, че я бяхме оставили на една приятелка да я гледа междувременно и там децата пищят, играят, звуци, светлини, аз я събличах, обличах, махах и лепенки, бебето на 1 год. и двете дечица на по 4 годинки я закачиха, щипаха, тя пак- дума не обели, само усмивки раздава и освен това на тоя целия шум, болка в пръстчето и недобро поставяне в слинга от бързане- заспа за 5 минути. Естествено, има ли други хора- всички заключават, че си измислям, че е в доста крив период, че нищо му няма на детето и тн... А като се прибрахме вкъщи ми го изкара през ушите и за боцкавето, и за лудницата на която заспа, и за бъркането в носа и размотаването навън на тоя безочлив Бургаски вятър... Направо ми разката фамилийката- мрънка непрестанно, направо ме побърка, а беше спала 2 часа. Аз естествено залагам на "цокчето" както винаги, то дори не иска да гаврътне едно... на мен ми идеше аз да шибна една гърда накрая. Ма така ще е още няколко седмици... За който се спогажда с английския, а днешно време почти няма някой да не се- мацки изтеглих си едно суууупер приложение от гугъл плей /ся, който е с айфон ме псува.../ казва се "The wonder weeks". Много е сладко! Показва откога докога бебенцето преминава през фаза на интензивно развитие, колко е дълъг процеса и как можете да помогнете на бебето си в това време, за да се справи и усъвършенства новите си умения. Например да му помагате да се завърта, да си направите списък от действия, които ежедневно си правите и така. Иска се само да си въведете датата на ТЕРМИН, не на раждане на бебето и името. Въх, стана ми много сладко, като забелязах, че след като въведах данните на малката, където би трябвало да изпишат "вашето бебе" еди си какво..., направо приложението автоматично замества с Alice... Баси якото! Можете да си настроите и аларма, така че когато наближите кофти период, телефонът да ви информира, за да не се паникьосвате, ако бебето изведнъж, ама наистина ИЗВЕДНЪЖ една сутрин се събуди супер криво, капризно и плачещо... Ние в момента сме в т. нар "leap 4", което е кофти период, считано от 15-та, та чак до 19-та седмица. Приложението изчислява колко още дни има до края на кофти периода и на мен ми вика 20... мисля, че е повредено 😀...Момичета, да ви питам- аз иначе съм голям философ... , ама вие как сте тъй да се каже с татковците. Вмисъл... в оня смисъл. При нас, като я няма каката той все се надява нещо да ни се случи, обаче Алисченце толкова често се буди, че аз не смея да се отплесна, защото ще ми се наложи да будувам час и половина минимум, а де опитвам да следвам някакъв режим... На бейбифон някакси не мога да я оставя, защото ме е страх, че той е малко бавен и докато чуя ще е вече будна. За видеофон пък си икам да давам 150-200лв за още месец-два, докато почна да захранвам и намалее поне буденето от глад... То ще почнат към 8-9 месец зъби де, ама пък тази инвестиция е много голяма, после е и непродаваем... Ще сложа като снимчица книжките, които чета, има и още една, тя най-полезната на д-р Карп "Най-щастливото бебе". Тя е за оцеляване на майката на бебе с колики до 4-ти месец. Тази на д-р Сиърс също е незаменима- имат прекрасен подход към бебетата и децата. Едно изречение никога няма да забравя на този човек,, още от каката го помня, че и тя беше от "поспаливите" бебета... "Вие си изберете какъв стил родителска грижа ще приложите на вашето бебе, но помнете, че родителят е родител и през нощта." Това го запомних много добре... Все пак аз за тях през нощта не изчезвам. Искам да знаят, че винаги съм тук, до тях и страшно много, безумно, дори неразумно много ги обичам!!! Тааа... като стана въпрос как сте с татковците? Дано не съм само аз толкова зле... 😀Много издържа тоя човек, трябва да видя дали някъде не продават медали... за тая работа 🤣😉😀

# 633
# 634
Mama Ribka Hug душица си ти Kissing Heart
И ние давахме кръв днес заради  вируса. ЛЛ искаше да е сигурна, че не трябва антибиотик. От вчера не е да вдигала да видим.
Като се размисля и аз за нещата от живота си се "сдухвам" направо. След три деца да ти кажа (а и вие сте с двенки Heart) - споко ще се наредят нещата. И ние сме за медал имайки предвид и проблемите преди раждането и пусти хормони ... оплаква не оплаква -кой иска бубоци свиква и така Stuck Out Tongue Winking Eye
Ми друго ми е важно пък - ей с тая вирусна и тия безкрайни новини по телевизора притесних си се. Отделно бате голям първа смяна срок завършва. Бате малък втора смяна.
Какво да ти кажа - то станахме като тая реклама дето казват "къде видя време да си болен".
Просто беба спи супер леко и малко през деня. А вечер лудница и съм парцал от не спане.

Последна редакция: сб, 26 яну 2019, 02:25 от janakrasi

# 635
Mama Ribka не се притеснявай за книгата.
Аз тази вечер преживях голям кошмар. Снощи моето момче спа след полунощ 2 пъти по 20 мин. Най - накрая в 4.30 ч. заспа, но беше много неспокоен, голямо въртене и мятане. Аз ту заспивах, ту събуждах, общо взето не спах. И така до 8 ч. сутринта. Никога не е ставал толкова рано и реших (по-скоро надявах се) че сменя режимът, но уви. През деня си спа както трябва, аз съответно не. Мъча се да спя и аз, но ако той спи по-дълго аз не мога да заспя или пък ако той спи кратко, аз тогава отнасям плувката и главата ми после е като отнесени от вихъра. Резултатът е адско главоболие в 23 ч., че чак с повръщане. Цялата се разтреперих, имах чувството, че главата ми ще се пръсне. Едва дочаках ММ да се прибере от работа  в 23.30 ч. Като го видях ревнах от безсилие, той ме целуна и така...Оставих ги да се гледат, както всяка вечер по това време, той ме отменя за около час и половина, докато малкия не се размрънка много. Пих парацетамол, може ли не знам, но болката беше ужасна и легнах. Събудих се в 2.00 ч., тишина, не чувам бебешко мрънкане. Станах и видях най-милата картинка... заспали гушнати на дивана. Малкия се пробуди и го взех, спа до 2.30 при мен и ето че никой не е в състояние да го накара да спи м/у 2.00 и 4.00 ч. Пак го люшках, друсах... но уви. Дори и да заспи, то е за 10 мин. и само дето се мъча. Сега издържам вече, не ме боли главата, таткото стана като чу, че станахме, но го пуснах да спи... Чакам мъника да му се преспи и ние да лягаме. Хили ми се тука с малките тръпчинки 😄😄😄
А за другата работа... огрява ни отвреме - навреме, докато играе в кошарата, дърпаме пердетата и... 😂😂😂 ама все по - набързо, да не се размрънка бебока. А бе нищо не е както преди 😁 ... както казва ММ "А бе какъв с*кс, то само като го видя (бебето) и всичко ми се отщява" 😂😂😂

# 636
Моята и тя ми врътка едни номера със спането нощем буди се да яде по 2 пъти, а  предната нощ се буди на всеки кръгъл час, захлюпва се по корем и не всеки път успява да се обърне обратно по гръб сама и писъък, само дето и през деня никак не спи и аз се блъскам в стените направо.

Поздрави за Mama Ribka Flowers Cherry Blossom

P.S  Идея си нямах, че било трудно да си на разположение 24 часа Grinning

Преди да родя бях много курнас казвах на всички "Аз мога и без да спя, преди 2 ...или 3 часа не си лягам"

Все по живота го удряхме, да ама не бях обмислила факта, че след работа примерно можех да придремя 2 часа и ставах като чистак нова Grinning а сега ми трябва тиксо да си залепя клепачите.

А пвъпроса с таткото така да кажем си вървят нещата ама в другата стая, имаме видео бебефон с инфраред и перфектно се чува и вижда всичко, та щом откърти малката се действа по експедитивно и така.

# 637
Ние тъкмо се връщаме от консултация за бебеносене. Съветвам всички, които за първи път ползват раничка, да се консултират със специалист, защото от картинки и клипчета, общо взето доста грешки се допускат. Аз малката в бях слагала 3 пъти и все нещо ме притесняваше относно позата й, затова записах час за консултация. Консултантката ни даде много полезни съвети и ми обясни как да ползваме раничката. Разбира се, направихме всичко с малката и настроихме най-добрата позиция за този момент.

# 638
  • Русе
MamaRibka исках да ти благодаря за съвета със спането. Пробвах да слагам беба да спи точно на час и половина. Резулататът беше заспиващо само спокойно бебе. Последните 2 дни обаче покряй болен бати изтървах този заветен час и резултата е постоянно църкащо и мрънкащо бебе, трудно заспива дори на ръце...
Относно татковците и нашият през цялата бременност се държа мъжки, хаха, но вече успяваме от време на време да свършим и тази работа, че не е работа....

# 639
  • Sofia
Хей, вашите бебоци имат ли т.нар. родилни петна? Или някакви бенки? Аз вчера открих една бенка на глезена на моята госпожица и съм сигурна, че я нямаше до преди два дни. Естествено, първо помислих, че е нещо нацапано, но след като не се махна от търкането на мократа кърпичка, реших, че май ще си е за постоянно Grinning

# 640
Моята бебка има бледо -червено родилни петънце казаха ми, че до годината би трябвало да изчезне.

# 641
Ние имаме родилни петна на вратлето и главичката и нещо като белег по рождение на челцето което много прилича на родилно петно

# 642
Ние имаме също на вратлето. Прилича на черница. Сигурна съм, че е защото крадях от черницата на съседите ( която е почти цялата в нашия двор) когато бях бременна и заради поверието, се хванах за врата. Казват, че като откраднеш нещо за ядене,  докато си бременна и после се пипнеш някъде- там ще е родилното петно на бебето под формата на откраднатото 😁

# 643
И моето бебе има, то е тъмно кафяво петно около половин сантиметър от страни на бедрото.

# 644
  • Sofia
Не вярвам на такива "бабини деветини"😀, но моя приятелка, за да докаже, че са глупости, откраднала череша и се пипнала по д-то. Е, дъщеря ѝ е с петънце с форма на череша точно там 😁

Общи условия

Активация на акаунт