Мъжка и/или женска работа?!

• 17 186
  • 363
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Rolling Eyes
Обаче шегата горе е баш за така наречената мъжка работа, тип да оправи капещия душ, кривата вратичка на шкафа или да разчисти гаража, и мисля, че е много показателна.
И колко често се поправя душ и разчиства гараж, защото се яде и пере всеки ден.
Е, анджък де, че и на 6 месеца да му напомняш... Rolling Eyes
По-добре до мие чинии и да простира, душа и вратичката аз ще си ги оправя.

# 211
Категорично. Справя се по-добре от бабичките.
Пролетта си остана за 10тина дни с дъщерята, аз и големия бяхме на гости на вуйчо му. Всичко беше добре. Е, не е гледана по моите стандарти, хранене, режим и т.н., но къщата беше по конец /сам си каза, подредил е предишния ден, преди да дойдем/, получих си я във вида, в който я бях оставила, и то с малкото /разхвърлящото и цапащото дете/. Май само от майка си беше взимал храна 1-2 пъти, но не е било много, тя самата не се съдира да готви.
Но за мен това не е кой знае колко голям фактор, за 1 -2 седмици много неща могат да се неглижират без да се отрази сериозно.
Таис, децата са две, едното е малко. Голямото е в пубертета и си прави, по негови думи 'Каквото си иска'. Съответно се разболя, насила, ама насила - от ходене гол, огледай се, пуберите са така.  Не сме с нова кола, стара е, и тя започна да се поврежда по-често от нужното, за смяна е.  Паралелни са вселените, да. И какво от това, темата не е - с 1, 2 или 3 деца колко задължения имате, а как се разпределят, независимо от количеството им. Както избистрихме в другата тема, тези с 1 дете ги е страх от многото задължения и не искат второ, тези с по 3 пък съвсем не ги е страх и така.

Последна редакция: пн, 03 дек 2018, 16:26 от Анонимен

# 212
Аз не познавам мъж, който може да направи сложна организация с две деца и двама работещи на пълен работен ден, според мен във всички /почти/ семейства това се прави от жените. Такива са ми наблюденията. За мултитаскинга говоря.

О, има, как да няма. Аз изказах едно мнение нагоре, че мъж, който не може елементарен домашен график да живее, и в службата все някой явно му диктува. Това е до типаж, не е до това да му е сложно (т.е. очевидно му е сложно, не му достига идея как да го прави явно и все някой трябва да му "подсказва"). Особено, ако сте двама и все пак може някак да се разпредели.
Когато ме оперираха и бях дълго време извън строя, мъж с три деца се оправяше и без моя мениджмънт, ако трябва така да се изразя. Да, по-уморително е, но реално кое мое нещо само е липсвало-готвенето. Всичко, както описах-чаршафи, пазар и чистене си го прави, а логистиката по децат беше улеснена от факта, че тогава само едното имаше истинска нужда, големите сами са се оправяли. Сега аз ги возя описах защо-защото обичам да шофирам, разпускащо ми е, и защото използвам да си говорим през това време.

# 213
  • София
Категорично. Справя се по-добре от бабичките.
Пролетта си остана за 10тина дни с дъщерята, аз и големия бяхме на гости на вуйчо му. Всичко беше добре. Е, не е гледана по моите стандарти, хранене, режим и т.н., но къщата беше по конец /сам си каза, подредил е предишния ден, преди да дойдем/, получих си я във вида, в който я бях оставила, и то с малкото /разхвърлящото и цапащото дете/. Май само от майка си беше взимал храна 1-2 пъти, но не е било много, тя самата не се съдира да готви.
Но за мен това не е кой знае колко голям фактор, за 1 -2 седмици много неща могат да се неглижират без да се отрази сериозно.
Таис, децата са две, едното е малко. Голямото е в пубертета и си прави, по негови думи 'Каквото си иска'. Съответно се разболя, насила, ама насила - от ходене гол, огледай се, пуберите са така.  Не сме с нова кола, стара е, и тя започна да се поврежда по-често от нужното, за смяна е.  Паралелни са вселените, да. И какво от това, темата не е - с 1, 2 или 3 деца колко задължения имате, а как се разпределят, независимо от количеството им. Както избистрихме в другата тема, тези с 1 дете ги е страх от многото задължения и не искат второ, тези с по 3 пък съвсем не ги е страх и така.

Именно, затова е безсмислено да се заявява, че мъжете с две деца не можели да организират добре. Ами могат, и го правят. Просто познаваме различни хора Simple Smile Иначе да, всяко семейство се справя по неговия си начин, важното е членовете му да се чувстват добре в ежедневието си.

# 214
Аз не съм казала - мъжете с две деца нещоситам. Не познавам мъже, които да се организират добре, камо ли с деца. Не съм и чувала да съществуват, нито на колежки, нито на приятелки и т.н. Но наистина не е по темата, дай боже да има повече такива, щом познаваш /не знам кой набор си, подобряват ли се нещата при по-младите, питах, не ми отговорихте?/...

# 215
  • София
Писах кой набор съм, пропуснала си поста вероятно. На 40 съм, приятелите ни също са около тази възраст.

М/у другото, тук писаха сума ти жени, които казват, че мъжете се справят идеално с организацията на деца и дом, та не сме някакво изключение Simple Smile

# 216
Писах кой набор съм, пропуснала си поста вероятно. На 40 съм, приятелите ни също са около тази възраст.

М/у другото, тук писаха сума ти жени, които казват, че мъжете се справят идеално с организацията на деца и дом, та не сме някакво изключение Simple Smile

Аз не познавам такива.Само се носят легенди за един,на колежка зетя.
Мъжете са гола вода в организирането.
Всяка жена може да остави мъжа да гледа децата за седмица-две,но повечето ще са поразени от това,което ще заварят като се приберат Grinning

# 217
  • София
Ами..освен да те поканя да поживееш малко у нас - или в някоя от другите потребителки, които имат такива мъже. Може и да повярваш Grinning

Аз съм точно обратното. Понеже в реала съм заобиколена от мъже, които могат да правят всичко, почвам да забравям, че има и от другия вид. Добре, че е форумът - като се появи някоя подобна тема, си припомням.

# 218

Всяка жена може да остави мъжа да гледа децата за седмица-две,но повечето ще са поразени от това,което ще заварят като се приберат Grinning

В такъв случай, остава да си мобилизираш женския мозък и да отговориш на въпроса - защо жените си “вземат” мъже. За разплод, за съквартиранти, друго?

# 219
 Преекспонираните очаквания водят до такива облещвания. На мен ми е достатъчно някой друг от домакинството да свърши нещо, а не че аз съм по-организирана и перфектна домакиня. Медали нито раздавам, нито нося. Да се каже, че мъжете не са добри организатори е точно толкова невярно твърдение, колкото и че жените са по-добри домакини. Свят шарен, хора всякакви, комбинации от семейственост още по-различни.

# 220
Имам най-организираният партньор на света. Планира, организира, изпълнява и така си подрежда нещата, че моите организаторски способности бледнеят пред неговите. В домакинстването се редуваме, много често готви той. Простира, сгъва пране, хвърля боклука, мие тоалетната, зарежда миялната. Всички коли и тяхното обслужване са негов ангажимент - има приятел с автосервиз и ходи при него. Грижи се за децата, води ги напред-назад, ангажира се и с техните училищни проекти - вчера с малкия половин час избираха снимки за един проект, и днес ще ги донесе разпечатани цветно. Няма поет и неизпълнен ангажимент независимо в каква сфера е. Когато ме изписаха от болница, той оправи всички документи, записа ми часовете за бъдещи прегледи, събра ми багажа.
Аз нямам никакви грижи, когато той е казал, че ще се заеме с нещо.
Включвам се в домакинстването с равно участие, но според него много се претоварвам и често ми налива вино и ме праща на дивана да си почивам, за да съм спокойна и красива Grinning
Пазарува чудесно, във всички бюрократични ситуации се оправя перфектно, като по някакъв начин разтапя лелките зад гишетата и изобщо няма проблем с комуникацията. Любезен и възпитан, изключително рядко се нервира.
Само мое задължение е чистенето на душкабините, защото ме дразнят, и бърсането на прах - след като успях да се наложа да не викаме повече чистачката, ги поех аз. Общо взето сме разделили времето на две - заедно шетаме, заедно почиваме, почти няма случай някой да е вирнал краката на дивана, а другият да се гърчи.
Когато ме няма, съм напълно спокойна за децата.

# 221

В такъв случай, остава да си мобилизираш женския мозък и да отговориш на въпроса - защо жените си “вземат” мъже. За разплод, за съквартиранти, друго?

То е само това,забравих-или ги взимаме да организират или за разплод и съквартиранти.Други алтернативи няма неееее Grinning
Точно на мен не е оферта да ми се падне организиран мъж,защото съм безумен педант и нещата трябва да стават ТОЧНО както искам аз.Не бих се разбирала с човек,който и той поема инициативата.
Така че остава да съм го взела за разплод-да,ама вече 3 години не мога да забременея,и за това не става...
Еми,да ми е жив и здрав съквартиранта! Grinning

# 222
Ми пускай го човека, гОркият.

# 223
  • Street of Dreams
Много ми е странно това "зареждане на миялната" - вие не пробирате ли веднага всеки съд след използването му? Къде ги слагате, преди да ги "заредите" в миялната?

Ох, искам много още неща да ви напиша, но мене страх да не се уручасам. В много неща мнението и животът ми се доближават до разбиранията на Таис и мисля, че сме късметлийки.

# 224
Да не изпадаме чак в дребни битовизми, ама в мивката ги слагаме. И когато са 1-2 чинийки и чаши, си ги измиваме на ръка в рамките на няколко минути, а не чакаме ден и половина да се събере миялна. Много мразя да ми засъхват мръсни съдове, било то и складирани в миялната.

П.П. Иначе ние имаме миялна сравнително отскоро и първите 2-3 години само мъжът ми я зареждаше и пускаше, въобще не съм се интересувала как става Simple Smile После като ми се наложи, почнах да я пускам и аз.

Последна редакция: пн, 03 дек 2018, 19:03 от Параход

Общи условия

Активация на акаунт