Ако в България имахме "Ден на Благодарността"...

• 29
  • 2
  •   2
Отговори
Последните 20 години празник като Хелоуин например започна да се празнува в България. Много хора го приемат и го празнуват, много го намират за чужд и далечен за нас като идея.
Но аз например бих бил много по "отворен" за празник като Деня на Благодарността. Което за мен е нещо коренно различно от нашия Ден за прошка (който пък аз не харесвам), където обикновенно се разиграват някакви сценки между стари и млади роднини по права линия.

Този четвъртък доста хора някъде по света ще празнуват Деня на Благодарността - нехарактерен за нас празник.
Аз например имам приятел, или който поне аз определям за такъв, който на масата ми този ден винаги ще има място далеч по-заслужено от много мои роднини. И на който всяка година, ако не може да сме заедно, то задължително се обаждам да му благодаря. За съжаление има и хора, не са на този свят вече, които много бих искал да можеха да бъдат до мен в ден като този.
Та, ако има Ден на Благодарността в България и трябва да го празнувате с някого - кой щеше да е на масата със вас.

# 1
Ей, по-католик от папата, бе?
Трябва ли всички хора да имат едни и същи празници, да ги празнуват по едно и също време и по един и същ начин?
--------------
Защо?
--------------
Много хора (е, не колкото американците, но все пак) приемат и празнуват деня на благодарността втората неделя на октомври. Тази година беше 12-ти.
Ето и за масата:

И изобщо, шефе, наясно ли си какво се празнува на този празник? Като дошли пилгримите на американския бряг, първата зима щели да изпукат от глад и студ. Та индианците им показали, че пуйките се ядат, така оцелели.
Пък после тези индианци измрели от болести и друга благодарност, та останали само пуйките.

# 2
Живота ми в Америка ме научи, че трябва да съм благодарна ако някой ми направи добро. Обаче пичове, тук всеки е толкова лицемерен, че този четвъртък ще благодаря на образа в огледалото. Да, ако аз не запретна ръкави, няма кой.
И още нещо. Няма такова животно "приятел". Всеки ти е приятел докато си удобен.

Общи условия

Активация на акаунт