Как да избегнем гости, които не искаме

• 137
  • 10
  •   9
Отговори
Здравейте, надявам се да не съжаля, че пускам тема отново 🙂 няма да ви занимавам този път е луканки и съпрузи😀сега на тема на гости при бебета.
Как да поставя граници на посещенията от роднини и прочие. Всичко за този период ще ми е от полза, защото рева и неспането не се отразяват добре 🙂
П.С важната част тук е, че искам да избегна посещения от роднини, които не са ми приятни и не искам да ги обидя, но последното което желая е да се занимавам с тях в момента…накратко вие какви правите в такива ситуации?

# 1
  • София
Не може да идвате.
Страх ме е от грип и точка.

# 2
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Ами не каните гости, като за начало.
Като се обадят роднини и напират - не се чувствам добре, почивам си. Точка.
 Ние очаквахме детето ни края на декември/началото на януари, Коледа и Нова година си ги празнувахме вкъщи, само двамата.

# 3
Не съм споменала, не ги каня. Само поканват се.

# 4
  • София
Не канех. Освен това си изключих звънеца и ми звъняха по телефона. Когато не исках никой вкъщи (което беше в 99% от времето), отговорът ми беше "Не съм чула телефона/не съм вкъщи/на гости при приятелка съм".

# 5
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Не съм споменала, не ги каня. Само поканват се.
Телефона без звук, звънеца на вратата не работи. Да стоят на бърсалката отвън.

# 6
Със скандал. Голям страх , че някой ще се обиди.
Сдобряват се всички един ден.

# 7
Ами просто казвате, че не е удобно. Не виждам нищо сложно. Няма нужда да им давате обяснения, според мен.

# 8
На колко е бебето и колко близки са тези гости, които напират да идват неканени?
Иначе, малко бебе е идеалното извинение да не посрещате гости, особено в този сезон.

# 9
А и какво да отговоря на безумно тъпи въпроси:
Защо сега това дете реве?
Как СТЕ ( не сме ние с детето сме отделни същества ) ? Акате ли? 😳😳😳
И имам фаворит: Ще видиш ти сега, лесно майка не се става.
Ето заради такива неща не ги искам около мен… Чак се ми комични с такива въпроси често 😀
На колко е бебето и колко близки са тези гости, които напират да идват неканени?
Иначе, малко бебе е идеалното извинение да не посрещате гости, особено в този сезон.
Малко е, не искам така публично да разказвам-новородено накратко. Ами роднини от моя страна са главно-лели, сестра ми ( с нея нямаме някаква кой знае каква връзка ), други разни братовчедки и т.н.

# 10
  • София
Няма значение защо не искаш дадени хора в дома си. Не дължиш обяснение. Ако любезното "Сега не е удобно, да се чуем, за да уговорим кога да се видим' не става, в темата ти предложихме варианти.

Общи условия

Активация на акаунт